Recipes

Chocolademelk voor luie mensen

Chocomelk voor luie mensen

Eigenlijk is een chocolademelk-recept meer iets voor natte herfst of koude winterdagen, maar de maand april doet hard zijn best om mij ook op regelmatige basis te doen verlangen naar een serieuze kop warme chocolademelk. ‘t Is dan eigenlijk ook de enige warme drank die ik drink.

Het recept voor bovenstaande kop chocolademelk is super simpel:

 • 1 tas warme melk (eerder richting heet)
 • tussen de 10 en de 16 Malthezers

Toevoegen, beetje roeren en done. Hoeveel Malthezers je neemt hangt een beetje af van uw hang naar zoet, ik heb niet graag te zoete dingen, dus bij mij zijn het er meestal een stuk of 10 à 12. Ahja en cupcakes zijn optioneel natuurlijk! 🙂

Zelf had ik nog nooit gehoord van chocolademelk met Malthezers, tot het ergens in een Hasselts café met veel smaak werd weggewerkt door een tafelgenootje. Thuisgekomen wou ik het per sé een proberen en it realy is yum! Ik sta nu dus helemaal open voor alternatieve chocolademelk recepten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Sofie April 26, 2012 at 10:33 pm

  Da klinkt lekker, dat ga ik dus zeker eens proberen. Zou dat ook werken met van die witte malthezers?

  • Reply Plutomeisje April 28, 2012 at 8:13 pm

   Haha, ik wist niet eens dat die in het wit bestonden! Als het chocolade is moet dat wel lukken!

 • Reply marlou April 27, 2012 at 10:24 am

  dat doe ik ook wel eens! of nouja, wat Maltesers ín de warme chocomel (die dan dus al warme choco is). heb jij het echt in alleen warme melk gegooid? zodat de chocosmaak echt van de Maltesers komt…? dat moet ik dan eens proberen 🙂

  • Reply Plutomeisje April 28, 2012 at 8:14 pm

   Jup, enkel Maltesers. Smaakt niet superhard naar chocolade, maar wel zoet en een beetje naar dat deeg. Hoe meer je er gebruikt, hoe chocoladiger wel natuurlijk.

 • Reply Demoiselle Do April 27, 2012 at 10:34 am

  Kan niet slecht zijn hé, met die maltesers.
  Maar wanneer zijn cupcakes ooit ‘optioneel’? 😉

 • Reply elisse April 27, 2012 at 11:37 am

  Warme melk met choco (nutella uiteraard) is ook echt yum!

  • Reply Plutomeisje April 28, 2012 at 8:15 pm

   Daar had ik ook nog nooit aan gedacht, lijkt mij een goede manier om die pot nutella die staat te verkommeren weg te werken 🙂

 • Reply Bambivogel April 27, 2012 at 1:42 pm

  Klinkt decadent maar overheerlijk!
  Afgaande op de foto gokte ik dat het minipaaseieren waren. Dat ga ik ook nog eens doen denk ik, om de restjes van Pasen weg te werken.

  • Reply Plutomeisje April 28, 2012 at 8:16 pm

   Ja, dat is ook een goed idee met paaseitjes.. alleen jammer dat die van mij allemaal al verdwenen zijn. 😛

  Leave a Reply