Handmade, Tutorial

DIY Juwelenhouder

DIY Juwelenhouder

Ik was al een tijdje op zoek naar een opberg oplossing voor mijn oorringen. Ik heb een redelijke collectie stekerkes die al jaren rondslingeren in een klein doosje. Niet echt ideaal omdat je nooit een mooi overzicht hebt van wat er allemaal in het doosje zit. Na veel rondkijken, maar niet vinden, vond ik dat het tijd was om gewoon zelf een oplossing te maken. Meet mijn kader voor oorstekertjes! (hoe noemen die dingen eigenlijk officieel?)

DIY Juwelenhouder

Mijn kader is een goedkoop plastieken ding van bij Urban Outfitters, toevallig waren die in de afslag toen ik in februari in Antwerpen was. Het plankje was een overschotje van de zagerij van de Gamma dat ik heb meegekregen. ‘t Is ongeveer 4mm dik.

DIY Juwelenhouder

Stap 1: Binnenmaat van uw kader opmeten, diktes van uw latjes bepalen & alles uittekenen op het plankje. Kleine reminder: twee keer meten, één keer zagen!

Stap 2-3: Alle plankjes aan elkaar lijmen met houtlijm en laten drogen. Oude cursussen als gewicht gebruiken, kwestie dat die nog eens nuttig zijn.

Stap 4-5: Omdat ik wou dat mijn doosje dezelfde kleur had van mijn kader heb ik een gewone primer voor acrylverf gebruikt. Daarna heb ik kleurtjes acrylverf gemengd tot ik de gewenste kleur had. Redelijk geslaagd eigenlijk.

Stap 6: Isomo op de juiste maat snijden. Mijn isomo was niet dik genoeg, dus ik heb twee laagjes op elkaar gelegd. Ik veronderstel dat je isomo in verschillende diktes kan kopen, maar de mijne was opvulmateriaal uit een Ikea doos, dus ik moest niet kiezen.

DIY Juwelenhouder

Stap 7: Je isomo bekleden met een laagje stof. Ik heb Mod Podge gebruikt om mijn stof op mijn isomo te kleven, andere lijm zal wellicht ook werken, gewoon geen Pattex gebruiken, dat eet isomo.

Stap 8: De kader aan het houten doosje lijmen met Epoxylijm. Daarna moet je juist nog beslissen of je de kader wilt ophangen of niet. Ophanghaakjes kun je makkelijk bij de doe-het-zelf zaak vinden. Ik koos voor een staande kader en deed dit met een stukje hout van een eerste kader-zaag-poging. ‘t Moet wel nog de juiste kleur krijgen, maar ik kon niet langer meer wachten om mijn juwelenhouder te tonen. 😉

Voila, mijn nieuwe juwelenhouder (waar duidelijk nog genoeg plaats is voor wat extra oorringen) in vol ornaat:

DIY Juwelenhouder

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Charlotte May 1, 2012 at 10:37 am

  Mooi! 😀

 • Reply elisse May 1, 2012 at 12:57 pm

  Handig! En kei schoon, goed gedaan! Ik zou dat misschien ook eens moeten doen, maar ben hier toch iets te lui voor vrees ik.. Hihi.

 • Reply Demoiselle Do May 2, 2012 at 5:21 pm

  Da’s mooi geworden! En het ziet er ook heel handig uit!
  Ik had al wel eens een versie gezien met vliegengaas, maar nog niet met piepschuim. 🙂

 • Reply Liesbeth (candyandtreats) May 4, 2012 at 12:14 pm

  Supercool! In een doosje (zoals ook ik doe) is inderdaad niet overzichtelijk, dan vergeet je vaak welke je hebt. Maar mijn mooiste stekers heb ik in mijn oorbellenrekje gestoken, zodat ik ze zeker niet vergeet 🙂

 • Reply la merlette blanche May 7, 2012 at 10:09 am

  Mijn mama heeft ook zo’n stuk isomo boven haar bed hangen, inderdaad ideaal om voor stekertjes! Ik ben al jaren op zoek naar de ideale manier om én stekertjes én haakjes omhoog te hangen, samen in 1 handig systeem dus. Allez, “al jaren op zoek” is een serieuze overdrijving, maar toch… 🙂

 • Leave a Reply