Daily Life

Vorige Week

Halverwege de week dacht ik nog dat het een povere Vorige Week editie ging worden, maar dat valt precies nog goed mee. Naast veel achter mijn cursus zitten, werd er ook tijd gemaakt voor wat prutswerk tussendoor.

Vorige Week maakte ik Amerikaanse pannenkoeken & wentelteefjes

Om te beginnen en vlugge terugblik naar vorige week zaterdag, toen het Vriendje en ik besloten dat we eens iets anders dan brood als avondeten wouden. Wentelteefjes en Amerikaanse pannenkoeken klonken niet slecht in onze oren en dus volgde poging nummer 1. Die in de smaak viel bdw. ‘k Denk dat vooral de wentelteefjes nog wel eens gaan gemaakt worden (heel onschuldig “oh kijk, oud brood, wat moeten we daar nu weer met doen?” en expres niet naar de bakker gaan enzo). De Amerikaanse pannenkoeken werden met karnemelk gemaakt, een smaak waar ik nog moet aan wennen (of schrappen :P), maar waar het Vriendje wel enthousiast was. Karnemelksmaak of niet, in combi met acaciahoning trouwens echt wel lekker!

Pompelmoes & toekomstige kleedjes

De rest van de week spendeerde ik al dan niet succesvol achter mijn cursussen. Soms met versgeperst pompelmoessap, soms afgeleid met door alle mogelijke kleedjes die ik kan maken door een paar patronen uit mijn collectie te combineren. And yes, I like poofy dresses. ^-^

Kleedjes knippen

Uiteindelijk werd er tijdens de pauze zelf een beetje aan patronen op stof zetten gedaan, zoals ge ziet niet al te succesvol. Ergens geprobeerd van een losliggende patroondeel op de stofplooi te laten passen. Chance dat ik geen tijd meer had om te beginnen knippen… (bdw, ik vind dat het mooiste stofje ooit! Ge zou het langs de goede kant moeten zien! :P)

Vorige Week - Cadeautjes!

Een verjaardagscadeautje dat al een tijdje over tijd is (en zo heb ik er nog een paar op de planning staan, maar dat heb je met DIY-cadeau’s) raakte af & ingepakt. Van zodra de pakjes ook daadwerkelijk door de persoon in kwestie geopend zijn, volgen foto’s van de inhoud van de pakjes. 🙂

Vorige Week - Lappendeken

Ook nog deze week brak ik mijn hoofd een beetje over mijn lappendeken, bij elkaar passende stofjes zoeken is niet zo gemakkelijk, zeker niet als je met 7 verschillende stoffen werkt. Uiteindelijk besloten dat ik mij gewoon op bloemenpatronen ga concentreren en wat minder op kleuren, hoewel er nog een goeie toef felroze of geel tussen mag, want anders gaat het een donker deken worden, bedenk ik net.

Vorige Week - Lappendeken

+ zaterdagmiddag bracht ik shoppend met modeblogster Kim & met een cameraman achter mijn gat door in de Gentse binnenstad. Dat vormde genoeg materiaal voor een aparte blogpost, die ergens vandaag nog gaat volgen. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Hannelore May 6, 2012 at 12:21 pm

  Oh ik ben benieuwd naar de cadeautjes! Ik koop echt graag cadeautjes en ik ben aan het balen dat al mijn vrienden al jarig zijn geweest haha. (Ik heb ook niet genoeg geld om random cadeautjes te kopen, snif.) En ik ben benieuwd naar je dekentje! Ik wou dat ik kon naaien 🙁

  • Reply Plutomeisje May 6, 2012 at 9:45 pm

   Random cadeautjes maken? Of als ge zelf nog moet verjaren, gewoon cadeautjes voor uzelf kopen, dat mag! 🙂

 • Reply Cleo May 6, 2012 at 12:54 pm

  Goed bezig zeg, je hebt een stel mooie stofjes liggen. En een cameraman achter jullie aan?! Kom je op tv? Ik krijg nu trouwens ook zin in wentelteefjes 😀

  • Reply Plutomeisje May 6, 2012 at 9:48 pm

   ‘t Is een filmpje voor op hun Facebook pagina van 30seconden. Normaal gaan ze dat in iedere stad doen (de Pleasure Hunt gaat nog naar een hoop andere Belgische steden), tenzij we screwed up royally. 😛

   (en wentelteefjes was geleden van een Chirokamp ergens in de lagere school, no way dat ik nog eens zo lang ga wachten!)

 • Reply elisse May 6, 2012 at 7:40 pm

  Superleuke week! Wat studeert ge eigenlijk op de unief? En woont gij samen met uw vriend of interpreteer ik dat verkeerd? Pannekoekjes zien er heerlijk uit, en die ontwerpen zijn moooooooooooi!! (Stofje trouwens ook) Ben benieuwd naar de pakskes en alles eigenlijk 😀

  • Reply Plutomeisje May 6, 2012 at 9:51 pm

   Ik studeer communicatiewetenschappen, afstudeerrichting communicatiemanagement. ‘k Vind nog altijd interessant, maar ‘k denk dat ik toch beter iets creatief had gekozen.. En ik woon idd samen met mijn vriend, we delen een huis (mijn kot, zijn huis :P) en in’t weekend probeer ik naar huis te gaan.

   ‘k hoop dat ik mijn pakjes snel kan uitdelen (‘k zou het met de post zien, maar ‘k wil haar reactie zien :P) & dat mijn kleedjes snel afraken, maar met de examens voor de deur ga ik mijzelf best wat inhouden.. 😀

 • Reply Demoiselle Do May 7, 2012 at 7:18 pm

  Dat quilt-project ziet er heel leuk uit!
  Ben benieuwd hoe het er gaat uitzien als het af is! 😉

 • Leave a Reply