Movies & Music

Movie Monday [The Hunger Games]

The Hunger Games

Ha, is het vreemd om een filmbespreking te doen over een film die al zo lang in de zalen is? Ik ging vorige week naar The Hunger Games, bij wijze van beloning voor het braaf afwerken van mijn paper en vooraleer ik mijzelf op mijn cursussen zou dumpen. The Hunger Games was weer zo een van die films die ik eigenlijk echt wel wou zien, maar die ik maar bleef uitstellen, bang dat de film mij zou teleurstellen.

De eerste minuten was ik wel een beetje teleurgesteld in de film. Gebrainwasht door de wassenbeeldenlook die nu populair is in sommige jeugdfilms, was ik de eerste minuten van de film teleurgesteld in de looks van de hoofdpersonages. Gelukkige raakte ik daar in het verloop van de film over (hurray voor oppervlakkigheid!), aangezien dat de film al snel op dreef komt.

The Hunger Games

The Hunger Games is een verfilming van het gelijknamige boek van Suzanne Collins, het eerste deel van een trilogie. Het verhaal speelt zich af in een dystopische maatschappij in een land dat Panem heet en zich ergens in Noord-Amerika bevindt. Panem is onderverdeeld in 12 disctricten die voedsel en benodigdheden produceren voor het Captiol. We maken kennis met de 16 jarige Katniss Everdeen, die nadat haar vader gestorven is een mijnexplosie, de zorg voor haar moeder en 12-jarig zusje Prim op zich heeft genomen. Aan het begin van de film maakt iedereen zich op voor de zogenaamde Hunger Games, een straf die het Captiol opgelegd heeft aan de districten nadat ze 74 jaar geleden in opstand kwamen. Tijdens deze Hunger Games moet ieder district één jongen en één meisje tussen de 12 en 18 jaar als tribuut afstaan, waarna deze allemaal samen in een arena worden gegooid voor een spel op leven en dood.

Katniss’ zusje Prim wordt uit de bokaal met namen gevist, maar Katniss biedt zichzelf aan als vrijwilliger om zo haar zusje te redden. Samen met Peeta vormen zij de tributen voor District 12, een bedenkelijke eer die ze mogen verdedigen in de aren tegen 22 andere kinderen.

Nadat ik ontdooid was voor het uiterlijk van de hoofdpersonages (ze keken gewoon zo dom in het begin, helemaal anders dan in mijn hoofd.. :P), heb ik van iedere seconde film genoten! Het boek werd niet helemaal gevolgd, sommige dingen konden misschien iets meer verduidelijkt worden, maar het bleef een zalige film. Zeker de moeite waard om te gaan kijken! (en ook zwaar de moeite om de boeken te lezen, ‘k heb ze net allemaal achter de kiezen, dus daarvan volgt zeker nog een bespreking)

Zijn jullie al naar de film gaan kijken? Wat vonden jullie ervan?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Annie May 21, 2012 at 12:13 pm

    ik moet boek 3 nog lezen, en dan ga ik de film toch ook eens zien. en hopelijk ben ik even tevreden als u 🙂

  • Reply Hannelore May 21, 2012 at 3:32 pm

    Ik wil graag eerst de boeken lezen, voor ik aan de films begin! Ben wel echt heel nieuwsgierig 🙂

  • Reply Madrina May 22, 2012 at 11:12 am

    Moh, da’s toeval: ik heb dit weekend het eerste boek uitgelezen. Om te proberen. En ik ben fan 🙂

  • Leave a Reply