Inspiratie

All about washi

Zoals jullie wellicht wel weten, heb ik een kleine washi tape (=masking tape) verslaving. Mijn verzameling Japanse tape-jes wordt op regelmatige basis aangevuld en ik kan mij zelden inhouden als ik een nieuwe winkel ontdek waar ze de tape verkopen. Onlangs kreeg ik echter de vraag waarvoor dat nu eigenlijk dient, die washi tape. Misschien moet de vraag eerder zijn: wat kunt ge niet met washi-tape?

Washi tapeBronnen: MT Expo foto’s via Hello Sandwich – toetsenbord

MT, één van de bekende washi tape merken organiseerde in Japan een heuse expo met hun product. Alles werd beplakt, van auto’s tot fietsen, tot het gebouw zelf. MT produceert naast de kleine schattige welbekende rolletjes tape ook nog tape in verschillende andere formaten, onder andere tape om met te behangen!

WashiBronnen: Agenda van Happy Home via Decor8Tape via Pinterest  – Bird-day card by Sidoats & Scribbles –  Scrapbook via Dear Lizzy – Tape via Pinterest

Washi tape wordt wellicht het meeste gebruikt als onderdeel van schrijfmateriaal bij bijvoorbeeld scrap booking of het maken van art journals. Washi tape wordt ook erg vaak gebruikt om standaard inpakpapier een nieuwe dimensie te geven.

WashiBronnen: Scrapbook via Dear Lizzy – Pakje met vlaggetjes via Papermash – Pakje – Schriftje via Ishtar Olivera
WashiBronnen: Washi tape toetsenbord via Her New Leaf – phone cover via Zakka Life – toetsenbord via Poppytalk

De plakband duikt ook steeds meer op andere plaatsen op, telkens als decoratief (en schattig ^-^) element. Bovenstaande foto’s tonen vrolijke toetsenborden & gepimpte smartphone covers.

WashiBronnen: Dot Wall via FellowFellow – roze streepjesmuur via Pinterest – Hertenkop via Pinterest

Ook in het interieur duiken DIY’s met washi tape steeds meer op. Vlug een witte muur opvrolijken door wat kleurrijke bollen, een hertenkop of boom op je muur plaatsen in een handomdraai of ietwat abstracter spelen met lijnen, al dan niet als aflijning van een prikbord, waar je allerlei dingen ophangt met washi-tape natuurlijk.

WashiBronnen: Prikbord afgelijnd met washi via Pinterest – Washi prikbord via A Creative Mint – Washi boom via Pinterest

Wat ik zelf zo geweldig aan washi tape vind is de verscheidenheid, er zijn letterlijk honderden verschillende tapejes te vinden, waardoor het super gemakkelijk is om van iets standaard (en saai) iets origineel en persoonlijk te maken. Je moet niet eens beschikken over een goed coördinatievermogen, random stukjes tape op een witte envelop maken al een heel verschil!

WashiBronnen: Outgoing mail by Hello Sandwich – Cupcake kaartjes by Omiyage Blogs – Pancake vlagjes via Pinterest

Een paar leuke DIY’s:

Waar kopen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply elisse June 9, 2012 at 3:08 pm

  Jeuj, een geweldige hulde aan washi tape!

 • Reply Hannelore June 9, 2012 at 8:08 pm

  Wat een fijne post! Ik heb maar 2 tapejes, maar ik wil dolgraag mijn collectie uitbreiden!

  • Reply Plutomeisje June 12, 2012 at 6:09 pm

   Zeker doen, maar wel opletten want ze zijn verslavend! 🙂

 • Reply Teigjie June 9, 2012 at 9:07 pm

  Ik gebruik ze graag in mijn cursus om zo korte notitie’s bij te brengen, ipv die post-its. Cursus ziet er meteen véél leuker uit om te studeren!

 • Reply Jessi June 10, 2012 at 1:20 am

  Geweldig! Ik heb nog maar ééntje in mijn bezit. Hopelijk snel meer!

 • Reply elisse June 11, 2012 at 11:48 pm

  Ik heb 5 nieuwe washi tapekes!!!!!! (Mijn mama en zus begrijpen mijn blijdschap hieromtrent niet, spijtig genoeg)

 • Reply marlou June 12, 2012 at 9:41 am

  aahhhh wat een leuke post!! ik word er wel gelijk hebberig van en wil mijn telefoonhoes beplakken (maar die is paars en ik heb geen paarstintige tapejes…) help 😀

  • Reply Plutomeisje June 12, 2012 at 6:06 pm

   Hehe, je gaat paarse tapejes moeten gaan halen dan! 😀

 • Reply Romana June 12, 2012 at 9:50 pm

  Ik ben ook zo verslaafd aan masking tape! Ik heb er tot nu toe twee, maar ik ga mijn collectie zeker uitbreiden! Het is dat ik een zwart toetsenbod heb en dat daardoor mijn masking tape kleuren niet zo mooi uitkomt, anders beplakte ik mijn toetsenbord van mijn laptop er ook mee. It’s so pretty!

 • Reply Ik June 16, 2012 at 3:26 pm

  Ik heb er ook nog gekocht in de Zsa Zsa Rouge!

 • Reply Sarahraemdonck01@gmail.com April 23, 2013 at 3:08 pm

  Kopen jullie allemaal online of kan je die ergens in een winkeltje vinden? Ik wil de doosjes van de doopsuiker ermee versieren en ben op zoek naar een adresje waar ik de tape in het echt kan bekijken. Want op foto is dat toch anders. Ik ben trouwens van antwerpen.
  Groetjes Sarah

  • Reply Plutomeisje April 23, 2013 at 3:54 pm

   Ik koop mijn tapejes zo goed als allemaal online, dat is net iets goedkoper dan in de winkel (en nog nooit echt last gehad met afwijkende kleuren). In Antwerpen weet ik niet direct een adresje, behalve bij Schleiper, dat is een winkel met kunstenaarsbenodigdheden en die hebben ook een filiaal in Antwerpen. Ik ben er wel overtuigd dat er nog veel winkeltjes zijn waar je die kan vinden. (en anders eens komen shoppen in Gent hé, A Puur A & De Huiszwaluw zijn zeker de moeite en niet alleen omwille van de washi tape die ze verkopen ;))

 • Reply Lisa February 15, 2014 at 11:24 am

  Ik heb ook zo’n verschrikkelijke washi tape verslaving en ben altijd op zoek naar meer! Je wordt er zo hebberig van, hè…

 • Leave a Reply