Fashion, Handmade, Sewing

Meringue Skirt

Een computer die moet geherinstalleerd worden, dat kost een beetje tijd en dus besloot ik dat ik behoefte had een nieuwe simpele zwarte rok. Ik nam er mijn Colette Sewing Handbook bij en besloot het eerste project uit het boek te maken: de Meringue rok.

Meringue Skirt

Ik ben niet superenthousiast over dit rokje. Er zit niet zoveel vorm in, het trekt bovenaan tegen om één of andere reden (misschien vind ik die nog wel terug in het boek, het volgende hoofdstuk gaat over perfecte pasvormen) en ik vind dat de zoom nogal opvalt.’k Moet wel toegeven dat dit rokje nog niet uit geweest is sinds het af is, ik had behoefte aan een zwart effen rokje, de boogjes onderaan zijn wel leuk en hoewel het niet perfect oogt, zit het wel enorm goed!

Meringue Skirt

Misschien was mijn stof te zwaar voor dit project (hoewel ze stijve stoffen aanraden), maar soepelvallende, mooie zwarte katoen, dat is zoiets dat ik nog nooit ben tegengekomen. Om één of andere reden is zwarte katoen ofwel erg grof van structuur, ofwel veel dikker dan mijn andere katoentjes… Misschien moet ik beginnen kijken in het segment +€5?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Teigjie June 20, 2012 at 11:41 pm

  Vind het wel leuk rokje! Heb vandaag boek ‘Allemaal rokjes’ gekocht, kben benieuwd…

  • Reply Plutomeisje June 21, 2012 at 9:55 pm

   Ha, laat eens weten wat ge er van vindt? ‘k Heb al een paar keer staan twijfelen op dat boek, maar ‘k denk altijd dat het te veel op kinderkledij gericht is. Zijn al die patronen ook voor volwassenen of maar een paar?

   • Reply la merlette blanche June 22, 2012 at 7:34 am

    Bijna alle patronen zijn voor meisjes en volwassenen geschikt. Enige uitzondering is misschien het strikrokje, want een volwassen vrouw met een grote strik rond haar heupen is misschien niet ‘gepast’. Maar er staan echt wel veel patronen voor basismodellen in. Voor mij was het ook een verademing om een rokje te maken daaruit, de beschrijvingen zijn heel duidelijk…

 • Reply Yasmin June 21, 2012 at 8:39 am

  Ik vind het een leuk rokje!

 • Reply Me-Made-May: Inventory! | Plutomeisje May 1, 2013 at 11:20 am

  […] Meringue […]

 • Leave a Reply