Travel

Gezocht: Travel Tips

Travel Tips

Normaal waren het Vriendje en ik van plan om deze zomer richting Moskou te trekken met een paar vrienden. Helaas kwam er van die plannen niets in huis en hoe gezellig een thuisvakantie ook klinkt (en aangezien het grote vakantie is, ga ik zeker mijn eigen tips nog kunnen gebruiken), ik wil ook graag wat vreemde horizonten verkennen.

Met mijn ouders heb ik jarenlang de Franse departementen verkend, tot we onze grenzen verlegden en richting Italië en Spanje trokken. Tijd dus om eens in de omgekeerde richting te trekken, vind ik.

In de nog niet aan haalbaarheidsstudies onderworpen voorlopige planning zouden we met de auto naar Amsterdam rijden en van daaruit naar Kopenhagen en ten slotte naar Stockholm. Aangezien ik zo goed als niets weet over de bezienswaardigheden van Noord-Europa, doe ik graag een beroep op jullie!

Wie is al op reis geweest naar Amsterdam, Kopenhagen of Stockholm en heeft tips over must sees and must dos? Heb je ergens verschrikkelijk goed gegeten of geslapen of ben je tijdens een ontdekkingstocht op het meest idyllische stadspark/schattige winkeltje ooit gestoten? Ook tips over waar we rekening met moeten houden als we in Zweden of Denemarken reizen met de auto zijn welkom.

Wat is het verste dat jullie al met de auto gereisd hebben? Als we tot aan Stockholm zouden reizen dan gaat dit wellicht mijn langste autoreis tot nu toe worden en ‘k moet eigenlijk wel toegeven dat die enorme hoop kilometers mij een klein beetje afschrikt…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Benthe June 24, 2012 at 3:38 pm

  Als je in Amsterdam bent, moet je zeker naar de Atheneumboekhandel gaan en de American bookcenter. Het zijn prachtige boekhandels, vlak naast elkaar met superveel crafty boeken en tijdschriften van over heel de wereld. Ook zijn het Van Gogh museum en de Hortus Botanicus plantentuin (check de vlintertuin!) wel een leuke aanrader. Er zijn daar ook enkele ouderwetse, schattige bioscopen, vergelijkbaar met de Sphinx in Gent. Veel plezier! Ik ben zeker ook benieuwd wat je in Zweden en Denemarken gaat doen 🙂

  • Reply Plutomeisje June 28, 2012 at 12:01 am

   Over het American Bookcenter had ik al wat gelezen, maar ik ga de Atheneumboekhandel zeker ook op mijn lijstje zetten. De Hortus Botanicus plantentuin had ik ook al een paar keer voorbij zien komen, dus die gaan we zeker bezoeken. Merci voor de tips!

   Ik ben zelf ook benieuwd wat we allemaal gaan zien in Denemarken en Zweden, compleet onbekend terrein voor mij!

 • Reply marlou June 24, 2012 at 4:18 pm

  mijn langste autoreis is denk ik naar Trondheim geweest, soortvan halverwege Noorwegen dus (en vanaf Nederland).
  over Amsterdam weet ik niet héél veel, maar ik was laatst in het meest kitscherige taarthuisje ooit, De Taart van m’n Tante, en dat is eigenlijk wel een aanrader 🙂 verder schreef ik meer tips op mijn blog! een paar weken geleden. Danique (88forever.nl) was pas geleden in Kopenhagen en schreef daar een guide over, en ik vond Christiania, Tivoli en Tea Time (een zoet rozig theehuisje) daar heel fijn. oh en de Tiger winkel, Søstrene Grene en ParadIS natuurlijk.

  in Stockholm is Gamla Stan heeel fijn, en Moderna Museet. ‘s weekends kan je fantastisch ontbijtbuffetten in Café String (en daar kan je sowieso altijd fijn koffie drinken en fika’en), en de lekkerste kanelbullar ooit at ik in Chokladkoppen. en er is vast meer, maar daar kom ik dan later nog wel op terug 🙂

  • Reply marlou June 24, 2012 at 4:19 pm

   oja, de botanische tuinen in Kopenhagen zijn ook fantastisch!

  • Reply Plutomeisje June 28, 2012 at 12:03 am

   ‘k Had je blog al doorspit op Amsterdam tips, want ik herinnerde me inderdaad een Amsterdam-post van jou. En de adresjes in Kopenhagen en Zweden ga ik zeker eens checken! 🙂

 • Reply Christel June 24, 2012 at 4:39 pm

  Ik heb zelf in Amsterdam gewoond en woon er nu vlakbij. Leuke delen van Amsterdam vind ik de Pijp, de Negen straatjes en de Haarlemmerstraat. In die buurten vind je leuke winkeltjes en eettentjes. Voor een picknick is het Vondelpark of Westerpark altijd goed. Rond het Westerpark zitten ook leuke eettentjes. Als je van fotografie houdt is Foam, http://www.foam.org/, erg leuk.

 • Reply Hannelore June 24, 2012 at 6:18 pm

  Ik ben vorige winter naar Kopenhagen geweest, en heb daar uitgebreid over geblogd! Mijn tips vind je hier: http://auxpaysdesmerveilles.wordpress.com/category/personal/travel/denmark-travel/

  • Reply Plutomeisje June 28, 2012 at 12:04 am

   Ah cool, ‘k ga uw blogposts eens lezen dan 🙂

 • Reply Kathleen June 24, 2012 at 6:53 pm

  Amsterdam:
  – De negen straatjes met de allerleukste winkeltjes en eetplekjes
  – Waterlooplein waar er meestal een rommelmarkt staat met allerlei dingen
  – Vondelpark om te picknicken of gewoon om wat rond te hangen
  – Het Rijksmuseum om naar de Nachtwacht te gapen (echt wel de moeite)

  Hamburg (ik zag het op je kaartje staan en het is zeker ook een leuke tussenstop)
  – St. Pauli is echt de gezelligste buurt ook al zit je daar met de Reeperbahn
  – Gloë voor een ontbijt of middageten en May om een koffie te drinken of een gebakje te eten
  – Een wandeling door HafenCity
  – Mail me even als je een logeeradres zoekt in Hamburg
  – We wilden heel graag nog de botanische tuin zien, maar dat is er helaas niet van gekomen, wegens te lang blijven hangen bij May 😛
  – Eet een Hamburger in Hamburg bij de Old Macdonald. Serieus. Dikke aanrader.

  Kopenhagen
  – Beste ijscrème EVER bij Paradis. Die maken iedere dag verse ijs. Dus als je er op dag 2 langsgaat, dan kan het zijn dat kan het zijn dat ze een heel ander aanbod hebben dan de vorige dag
  – Eet een gebakje in Kopenhagen. Maakt niet uit waar. Die Denen kunnen er wat van.
  – De Kleine Zeemeermin is lichtelijk overrated, maar ik ben wel blij dat ik ze gezien heb
  – Kastellet is ook fijn om even te wandelen
  – En er was nog een park waar wij echt uren hebben doorgebracht, maar daar weet ik de naam niet meer van. We hebben daar toen in de buurt ook hele lekkere bagels gegeten, gemaakt door een geweldige Schot.

  Zweden (met Stockholm zelf heb ik geen ervaring, maar ik heb er al heel wat fijne dingen over gehoord)
  – Vlak achter de Oresundbrug die tussen Kopenhagen en Zweden ligt, heb je Malmö. Een gezellig stadje. Iets buiten Malmö ligt een droom van een stoffenwinkel.
  – Bezoek een Lagerhaus winkel. Serieus. Zalige winkel.
  – Zweden remmen vanaf ze een bord zien dat er over 4km werken zijn. Als ze een bord zien van 50km/u dan rijden ze ook 50km/u. Just so you know.

  Andere tips:
  – Neem om de twee uur, twee uur en een half even een korte pauze. Even de benen strekken. In Duitsland en Zweden zijn er belachelijk veel stopplaatsen aan de kant van de snelweg mét relatief propere wc’s (score!)
  – Zo’n afstand afleggen met de auto is ontzettend vermoeiend. Neem dus op tijd een paar dagen om te recuperen. Ook als je terug bent.
  – Hou rekening met de ferry tussen Duitsland en Denemarken. Deze doet er 45minuten over.
  – Zweden en Denemarken zijn niet altijd even goedkoop als het op eten aan komt, dus je kan daar eventueel mee rekening houden door een studio te huren en zelf te koken.

  • Reply Kathleen June 24, 2012 at 6:53 pm

   En investeer in een goede GPS moest je die nog niet hebben!

 • Reply elisse June 28, 2012 at 1:50 am

  Ik voel mij zowat ne loser, omdat ik u niet echt travel tips kan geven over één van die landen, weih weih. De tips hierboven zien er alleszins zeker goed uit! Maarre jaja, ik ga volop genieten van de vakantie! Ik had daar precies minder moeite mee, met dat niet meer moeten studeren. Heb vandaag (allez, officieel is dat al gisteren) ook al lekker lang uitgeslapen, heerlijk!

 • Reply yab June 29, 2012 at 2:06 pm

  Wij hebben in 2012 een roadtrip door Europa gedaan. Viel goed mee. Zo groot zijn die afstanden helemaal niet. De afstand Kopenhagen-Leuven hebben we zelfs in één trek gedaan. Dit was onze route: http://goo.gl/maps/kAEX . Om van Stockholm naar Denemarken te rijden hebben we de brug genomen en niet de ferry. In Stockholm moet je zeker naar het Vasamuseet.

  Je vindt op mijn blog reisverslagen over Stockholm: http://yab.be//?s=stockholm en Kopenhagen: http://yab.be//?s=kopenhagen, Amsterdam is voor mij een beetje te lang geleden om hier nog goeie tips voor te kunnen geven, maar ga zeker naar het Van Gogh museum.

  En oja, drank is duur in zowel Stockholm als Kopenhagen, dus laat je gaan in Amsterdam. 😉

 • Leave a Reply