Travel

[City Guide] Ghent – pt.1 Shops!

Ghent City Guide

Het staat al een hele tijd op mijn planning, deze city guide voor Gent, maar werd steeds uitgesteld. Gent is zo lang ik mij kan herinneren mijn favoriete stad om in rond te lopen, te winkelen en broodjes te eten aan het water. Ondertussen woon ik hier al zes jaar bijna full time (oh my, time flies!) en ken ik toch al heel wat leuke plekjes. Om eerlijk te zijn: ik ken vooral leuke winkeltjes. Op gebied van eten & drank moet ik het doen met een studentenbudget, dus fancy resto’s moet je op mijn lijstje niet verwachten. De resto’s zijn ergens voor later deze week, vandaag ligt de focus op shoppen!

De Hoogpoort & Serpentstraat

Beide straatjes liggen niet direct op de shopping route van de meeste mensen in Gent, vooral de Serpentstraat is een redelijk goed verstopt shopping paradijs.

[Plutomeisjes Ghent City Guide] Shopping - Zoot Shoe Boutique
Zoot Shoe Boutique – Hoogpoort 46 A

Zoot Shoe Boutique is de zustershop van de Zoot winkel in de Serpentstraat. Waar je bij Zoot alles vindt om je kleerkast te spijzen, kun je bij de Zoot Shoe Boutique voor ieder nieuwe kleedje een paar bijpassende schoenen vinden. Daarnaast hebben ze ook nog een leuke collectie handtassen, juwelen en Happy Socks.

[Plutomeisjes Ghent City Guide] Shopping - Huiszwaluw
De Huiszwaluw – Hoogpoort 3 B

De Huiszwaluw is zo een van die winkels die ik bij iedere shopping trip moet binnen springen, al was het maar om gewoon naar het mooie interieur te kijken. Ze hebben een erg uitgebreide collectie met onder andere meubels, keukenspullen, knuffels, lampen, papierwaren en washi tape. Ideale winkel om cadeautjes te vinden trouwens.

[Plutomeisjes Ghent City Guide] Shopping - Huiszwaluw

[Plutomeisjes Ghent City Guide] Shopping - Hoogpoort

Daarnaast zijn er in de Hoogpoort nog verschillende andere leuke winkeltjes:

 • Elisa Lee – Hoogpoort 33: mooie handgemaakte glasjuwelen, helaas iets te prijzig voor mijn budget
 • Mis-en-Plis – Hoogpoort 31: mooie hangemaakte rokjes en handtassen.
 • Rouge Noir – Hoogpoort 19: leuke (meestal porseleinen) voorwerpen

[Plutomeisje's Ghent City Guide] Shopping - ZsaZsa Rouge

 Zsa-Zsa Rouge – Serpentstraat 22 & Petit Zsa-Zsa – Serpentstraat 5

Kleurrijke fijne winkels. De Zsa-Zsa Rouge biedt een uitgebreide collectie fijne spulletjes aan, gaande van handtassen van Skunkfunk, tot polkadot cupcake papierjes en leuke jurkjes en flamenco schoenen.

[Plutomeisjes Ghent City Guide] Shopping - Zoot

Zoot – Serpentstraat 8

Net als zustershop Zoot Shoe Boutique een vrolijke gezellige winkel. Veel leuke kleedjes, speciale truitjes en schattige juwelen. Soms een beetje aan de prijzige kant. Merken als: Edith & Ella, Magdalena & Dear Creatures.

[Plutomeisjes Ghent City Guide] Shopping - Mieke

Mieke – Baudelostraat 23

Leuke klerenwinkel die een beetje afgelegen ligt, hoewel het zeker de moeite is om de kleine omweg te maken! Naast kleren ook altijd een leuke collectie schoenen en interieurobjecten.

Onderbergen & omgeving

[Plutomeisjes Ghent City Guide] Shopping - Fatima

Fatima – Struifstraat 1

Klein schattig winkeltje met heel veel leuke spulletjes, gaande van theekopjes en papieren opbergdozen tot handgemaakte rokken en leuke stofjes. Zeker de moeite om te bezoeken, aangezien het ook nog eens totaal niet duur is!

[Plutomeisjes Ghent City Guide] Shopping - A Puur A en Dille & Kamille

A Puur A – Onderbergen 56

A Puur A is nog zo een zalige winkel waar je erg lang kan rondsnuisteren. Een eclectische mix van kleren, interieurobjecten uit alle hoeken van de wereld, handtassen, schoenen, papierwaren en juwelen. Overal waar je kijkt valt er iets anders te ontdekken. Ook altijd een van de mooiste vitrines van Gent!

Dille & Kamille – Hoornstraat 15

Deze mocht niet ontbreken in mijn lijst van favoriete winkels aangezien ik iedere keer ik in Gent centrum ben minstens één keer moet binnengaan. Ik raak maar niet uitgekeken op hun enorme collectie keukenspullen, kan alle pakjes thee staan bekijken (ook al drink ik niet echt thee) & raak hun collectie tuinspullen, bloepotten en keramiek ook maar niet beu.

Au Bon Marché – Hoornstraat 4

Alleen al de buitenkant van dit winkeltje is zalig, echt zo’n ouderwetse houten omkadering. De winkel is vanbinnen natuurlijk ook de moeite, met hoge houten kasten vol lederen handtassen en papierwaren. Daarnaast is er ook een kleine collectie interieurspullen en een iets grote collectie papierwaren en juwlen.

Nederkouter

[Plutomeisjes Ghent City Guide] Shopping - Epic

Epic – Nederkouter 55

Mijn favoriete stripwinkel! De plaats voor strips, comics & kunstboeken & magazines. Ook tof omwille van het luipaard vel op de muren & de collectie spelletjes en toys. Niet ver van de Epic vind je trouwens de Poort (Nederkouter 137), ook een erg uitgebreide stripwinkel (massa’s manga’s!) voor Nederlands- & Franstalige strips.

Overige

Nog een paar leuke winkeltjes waar ik wat minder vaak kom:

 • The Fallen Angels – Jan Breydelstraat 29-31: een winkeltje om te snuisteren, alles in retro sfeer.
 • Huis Annick Wesenmael – Recolletenlei 2: vintage & romantiek, alles met een cottage-sausje overgoten.
 • Funni – Bijgijngrach 1: Handgemaakte kleren & accessoires voor erg betaalbare prijzen
 • A’pril – Burgstraat 27: Tjokvol winkeltje, ideaal voor als je op zoek bent naar cadeautjes.

[Plutomeisjes Ghent City Guide] Shopping - Huis van Annick

Alle adressen zijn terug te vinden op onderstaand kaartje. Rode bolletjes zijn alle winkels.

Wat zijn jullie favoriete winkels en plekjes in Gent? Zijn er dingen die niet vermeld heb in mijn lijst, die er zo hard wel in moeten?

Check zeker ook deel 2 (Food) en deel 3 (Sightseeing) van mijn Gentse Cityguide! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Pebblyn July 17, 2012 at 10:42 am

  Ha kijk, ook al ben ik ook van Gent, toch een paar winkeltjes waar ik nog niet was geweest. Bij dezen: dank! Ik denk ook dat je al mijn favoriete shopadresjes erin hebt opgenomen, dus ik kan er niets meer aan toe voegen.

  Ik kijk al uit naar de andere delen!

 • Reply marlou July 17, 2012 at 12:35 pm

  ik ben twee keer in Gent geweest en was helemaal de eerste keer helemaal weg van De Huiszwaluw, die de tweede keer opeens niet meer zat waar hij eerst zat 🙁 blij om te lezen dat hij er dus toch nog is (maar waarschijnlijk gewoon was verhuisd)!

 • Reply Juffrouw Koekie July 17, 2012 at 4:53 pm

  Fijn! Bedankt voor de leuke adresjes! Er waren er enkele die ik nog niet kende.
  Ik ga bij een tripje naar Gent ook steeds eens langs bij ‘Spoonful of Sugar’ in de Bennesteeg. Ik kocht er eens een leuke ring met taartje op.
  ‘Achter de Maan’; winkel met leuke hebbedingen (vroeger in Bennesteeg, nu?)
  En de ‘Petit Bazaars boetiek’ in de Oudburg. Met alle leuke spulletjes van webwinkels evenement ‘Petit Bazaar’.

  • Reply Plutomeisje July 26, 2012 at 9:36 am

   Achter de Maan is ook verhuisd, nu zitten ze op de hoek van de St.-Niklaasstraat, een straat die parallel met de Veldstraat loopt. Bij A Spoonful of Sugar ging ik vroeger ook vaak langs, maar ‘k heb het idee dat ze nu meer op kinderspullen focussen (vroeger was er meer ander gerief), dus zijn mijn tripjes in de richting verminderd. Ook omdat de Gouden Mandarijn daar nu weg is. 🙁

 • Reply Hannelore July 17, 2012 at 8:32 pm

  Oh fijn! Ik kom eigenlijk echt te weinig in Gent, de laatste keer dat ik er gewoon een dagje heen ben gegaan dateert al van 4 jaar geleden vrees ik! Volgende keer neem ik dit lijstje mee 😉

 • Reply SophieSweetVintage July 18, 2012 at 8:12 am

  Ik had al plannen om deze maand naar Gent te gaan, maar nu helemaal! Wat een boel leuke winkeltjes! Thanks 🙂

 • Reply Fielosophie July 18, 2012 at 4:43 pm

  Mijn dank is geweldig groot! Wat een goed idee! Ik kom eigenlijk bijna nooit in Gent, maar heb altijd al eens een uitstapje willen maken met “speciale” winkeltjes op het programma. Ooit ga ik het doen met deze lijst!

 • Reply zilverwol July 20, 2012 at 9:46 pm

  Wat een leuke city guide,bedankt!

 • Reply [City Guide] Ghent – pt.3 Sightseeing | Plutomeisje August 16, 2012 at 2:02 pm

  […] zeker ook deel 1 (Shopping) en deel 2 (Food) van mijn Gentse Cityguide! /* Liked it? Share it!More This entry was […]

 • Reply [City Guide] Ghent – pt.2 Food | Plutomeisje August 16, 2012 at 2:03 pm

  […] zeker ookdeel 1 (Shopping) en deel 3 (Sightseeing) van mijn Gentse Cityguide! /* Liked it? Share it!More This entry […]

 • Reply De 10 van 2012 | Plutomeisje December 30, 2012 at 11:23 am

  […] Gentse City Guide! In drie awesome delen. Deel 1 met een focus op de leukste adresjes om te shoppen, deel 2 met de […]

 • Reply ellen lateur July 8, 2013 at 6:57 pm

  Ik denk nog aan de kraanlei/oudburg: Julie’s House, patiron, Louise en Madeleine, Petit Bazaar, … 🙂

 • Leave a Reply