Travel

[City Guide] Ghent – pt.2 Food

Ghent City Guide

Zoals ik al zei in deel één van mijn Gentse City Guide, ben ik geen expert op gebied van eet- en drankgelegenheden in Gent. Hoewel ik na 6 jaar wel een paar favorieten heb, allemaal binnen studentenbudget natuurlijk.

Resto’s

[Plutomeisje Ghent City Guide] Food - Potatolicious

 • Alaturka – Nederkouter 59: Mijn favoriete Turkse resto in Gent (en neen, niet in de Sleepstraat). Lekkere pides & stoofpotjes.
 • Aula (& Aula Toog) – Volderstraat 24: De beste broodjes van Gent, kan heel druk zijn maar ze werken goed door. Het eten aan de toog is naar het schijnt ook de moeite.
 • La Rustica – Sint Pietersnieuwstraat 154: Goedkope, maar zalige pizzeria. Interieur is wel niet zo aantrekkelijk, maar de pizza’s zijn des te lekkerder.
 • South East Asia Traiteur – Vlaanderenstraat 95: Het ziet er misschien niet aantrekkelijk uit vanbuiten, maar dit is wel degelijk een zalige restaurantjes. In tegenstelling tot het Thaise Wokrestaurant (De Orchidee) aan de overkant is er hier wel altijd plaats. + lekker goedkoop.
 • Firenze – Sint-Amandsstraat 1 : Op en top Italiaans, maar met de beste Steak Archiduc met frieten die ik ooit gegeten heb! Ook verschrikkelijk lekkere pasta’s. De pizza’s vind ik persoonlijk iets minder, zeker als je weet dat er zoveel andere lekkere dingen op de menu staan! Best wel reserveren.
 • Potatolicious – Verloren Kost 5: Allerlei slaatjes met aardappel in, je kan ook zelf een slaatje samenstellen. Snelle gezonde en lekkere hap.

Vegetarisch

[Plutomeisje Ghent City Guide] Food - Avalon

 • Greenway – Nederkouter 42: Vegetarische “fastfood”, nog nooit iets slecht gegeten & ‘t is daar dat ik penne arrabiata heb leren kennen = ♥
 • Avalon – Geldmunt 32: Vegetarisch & veganistisch restaurant nabij het Gravensteen met lekkere bio drankjes. Ik werd daar helemaal verliefd op Vlierboesemlimonade. Mijn laatste lunch daar was… interessant (omwille van de vele groenten op mijn bord die ik niet kende, maar ik ga zeker teruggaan!).

Drankjes

[Plutomeisje Ghent City Guide] Drinks - BoHo

Cafés genoeg in Gent, zoveel dat ik zeker niet al mijn favorieten ga opnoemen, behalve twee:

 • BoHo Café – Vrijdagsmarkt 26: Op zich niet zo een speciaal café, ware het niet dat je op de eerste verdieping naaimachines kan huren! Je kan zelf hulp inroepen als je vast zit. Iedere laatste woensdag van de maand kan je er ook kijken naar lokale artiesten en ilustratoren die er het beste van zich geven op Sketch. Hun werkjes van de avond worden er ook onmiddellijk verkocht.
 • Old Fashioned – Koning Albertlaan 115: Een Absinth & Cocktailbar in ware Art-Nouveau stijl. Zalige cocktails, maar ze zijn een beetje aan de dure kant. De eigenaars verzinnen regelmatig nieuwe cocktails, een van hun recente verzinsels is een cocktail die eruit ziet als een spiegelei. Bovendien is ie nog lekker ook!

Taartjes & koffie

[Plutomeisje Ghent City Guide] Food - Brooderie

 • Brooderie – Jan Breydelstraat 8: Bed & Breakfast waar je ook kon ontbijten en lunchen. Je kan er ook terecht voor een koffie en een lekker stuk taart.
 • Julie’s House – Kraanlei 13: Eentje waar je niet omheen kan als je op bezoek bent in Gent: de beste taarten en cupcakes vind je hier! Meestal is het binnen heel erg druk (+ staat er een lange wachtrij om te kunnen zitten), maar op een zonnige dag bestel je gewoon take-away en ga je genieten van je zoetigheden aan de Graslei. Mijn favo’s: de witte chocoladetaart met speculoos, de kaastaart & de speculoos cupcake = ♥

Alle adressen zijn terug te vinden op onderstaand kaartje. Lichtblauwe bolletjes zijn alle eethuizen & cafés.

Check zeker ookdeel 1 (Shopping) en deel 3 (Sightseeing) van mijn Gentse Cityguide! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply elisse July 19, 2012 at 4:18 pm

  Geweldig Eline, deze gids moet ik bijhouden!

 • Reply Hannelore July 19, 2012 at 7:33 pm

  Vorige keer zei ik nog dat ik nooit in Gent kom, ondertussen is er een vaag plan om morgen naar Gent af te zakken (al weet ik niet of het gaat lukken), ik hou dit lijstje bij de hand 😉

 • Reply nobutterfly July 20, 2012 at 2:21 pm

  Je kan ook komen breien in Boho met de Gentse avondbreiclub, elke derde donderdagavond van de maand (vanaf 19u30)

 • Reply Katrien July 22, 2012 at 4:16 pm

  Leuke adresjes! Zit al 2 jaar op kot in Gent, maar er staan toch nog enkele adresjes tussen die ik niet kende, deze ga ik zeker eens uitproberen!

 • Reply Jessi July 23, 2012 at 9:27 am

  Ik hou echt van Gent. Julie’s House is mijn favoriete plaats voor een gezellige tea-time.

 • Reply [City Guide] Ghent – pt.3 Sightseeing | Plutomeisje July 26, 2012 at 11:17 am

  […] babbel de dag gewoon relax weg. Wanneer de zon onder is, ga je op zoek naar een plaats om te eten (zie deel 2) of wanneer het warm genoeg is, blijf je gewoon […]

 • Reply [City Guide] Ghent – pt.1 Shops! | Plutomeisje August 16, 2012 at 2:00 pm

  […] zeker ook deel 2 (Food) en deel 3 (Sightseeing) van mijn Gentse Cityguide! /* Liked it? Share it!More This entry […]

 • Leave a Reply