Travel

Amsterdam – dinsdag

Voor onze tweede dag in Amsterdam hadden we redelijk wat gepland. Op het programma stond een bezoek aan het Rijksmuseum (€14!) en aan het Van Gogh Museum (€14!), meer verkenning van de stad (richting Spui en dan de Jordaan) en meer shoppen.

Amsterdam dag 02

We trokken ‘s ochtends vroeg naar het Rijksmuseum, want wij zijn het soort toeristen dat altijd een paar/veel uren doorbrengen in musea en het Rijksmuseum is er eentje dat je niet mag overslaan. Het museum wordt (helaas) momenteel verbouwd, dus ik denk dat we maar een klein gedeelte van de normale tentoonstelling gezien hebben. Een beetje helaas, maar zo hadden we wel meer tijd om de rest van de stad te verkennen.

Amsterdam - Café Wildschut

Café Wildschut – Roelof Hartplein 1 – 3

‘s Middags wilden we een beetje van het toeristische pad af gaan eten, iets wat niet echt gemakkelijk is in het centrum van Amsterdam (althans, die indruk kregen we toch :P), maar mits een kleine wandeling in een richting die ons niet toeristisch leek stootten we op café Wildschut, waar ze erg lekker middagmaaltijden serveren.

Na onze lunch trokken we opnieuw richting Museumplein, waar een ontmoeting met Van Gogh gepland stond. Hurray voor de IAmsterdam Card, want hiermee moet je geen uur staan aanschuiven, maar kan je via de fast lane rechtstreeks naar de kassa. Het museum was natuurlijk zijn bezoekje waard, de collectie Van Gogh schilderijen op zich is natuurlijk al indrukwekkend, maar ook de tijdelijke tentoonstelling (19e eeuwse posters & de opkomst van de grafiek in ons geval), was erg interessant.

Na al dat binnen zitten en bijleren was het tijd om nog wat te shoppen en vooral buiten te lopen, genietend van een bewolkt, maar redelijk droog Amsterdam!

Amsterdam - The Darling

The Darling – Runstraat 4

Over The Darling had ik al heel wat gelezen op andere blogs en ik wilde het winkeltje annex cupcake shop dan ook heel erg graag vinden. Jammer genoeg hadden noch het Vriendje, noch ik veel zin in cupcakes op dat moment, maar het winkel-gedeelte was alleszins wel erg leuk!

Vanuit de Runstraat trokken we naar de Jordaan, met zijn charmante geveltuintjes en volksbuurt-gevoel. De regen hield het voor een paar uur voor bekeken en de droge wandeling deed deugd.

Amsterdam - The New Label Project

The New Label Project – Rozengracht 75

Vanuit de Jordaan stapten we richting station en kwamen we, niet geheel toevallig, uit op de Rozengracht. Ik was eigenlijk op zoek naar Raw Materials, maar sloeg de straat in in de verkeerde richting en stootte op The New Label Project, een superleuke winkel vol handgemaakte kleren, juwelen en ander moois. Zeker de moeite om eens binnen te springen!

Amsterdam - Roppongi

Roppongi – Rozengracht 15

Niet ver van The New Label Project vonden we Roppongi, een winkeltje vol Japanse spulletjes. Als je op zoek bent naar een nieuwe bento, washi tape, papieren lantaarns of Japanse eetwaren, dan ben je hier op je plaats.

Onze eerste dag in Amsterdam maakten we de niet zo slimme keuze om ons avondeten in de buurt van het Leidse plein te zoeken. De regen zorgde er ook nog eens voor dat we een stuk minder kieskeurig waren. De combinatie van de twee leidde ons naar een niet zo goeie Italiaan (zelf mijn pasta was niet echt lekker, nochtans, hoe verkloot je pasta?). Anyhow, dag twee waren we een pak kritischer en trokken we richting Spui om van daar uit af te zakken naar de 9 straatjes. Waar we op Goodies stootten. En neen, dat hebben we ons zeker niet beklaagd!

Amsterdam - Goodies

Goodies – Huidenstraat 9

Yummy burgers, salades en nog allerlei anders lekkers. En ook de meest vriendelijke (en snelle) bediening die we tot dan hadden gekregen. Alleen maar pluspuntjes dus. ^-^

Onze tweede dag Amsterdam sloten we af met een ware toeristische topper: een grachtenvaart! Niet mega spannend, maar wel leuk om alles eens van op het water te bekijken. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Josie Something August 17, 2012 at 9:42 pm

  Leuk, moet ik zeker bijhouden. Ik wil al jaren eens naar Amsterdam gaan. De museu zijn er wel erg duur. Dan zijn we in België beter af, 1 euro voor de meeste musea onder de 26 jaar. 🙂

  • Reply Plutomeisje August 18, 2012 at 2:15 pm

   Ja Amsterdam is echt wel duur op gebied van musea, Kopenhagen leek op het eerste zicht nog erger te worden, maar dat was gelukkig niet zo. ‘k Denk dat Amsterdam de duurste musea-stad is die ik tot nu toe al bezocht heb, Berlijn en London waren alleszins stukken goedkoper!

 • Reply ktrn August 19, 2012 at 10:41 pm

  Fijne tips!

 • Leave a Reply