Travel

Amsterdam – woensdag

Na onze mislukte zoektocht naar Raw Materials de vorige dag en onze mislukte zoektocht naar ontbijt (allemaal niet gemakkelijk in een vreemde stad), trokken we op dag drie opnieuw richting Rozengracht, maar eerst stopten we in de Wolvenstraat voor ontbijt.

Amsterdam - Breakfast & scheve huisjes

Gedurende ons drie dagen in Amsterdam liep ik me trouwens voortdurend te verbazen hoe vreselijk scheef sommige huizen wel niet staan.

Amsterdam City Guide - Juffrouw Splinter

Juffrouw Splinter – Prinsengracht 230

Tijdens onze zoektocht naar ontbijt kwamen we nog dit schattige winkeltje tegen, een romantisch brocante winkeltje, waar je heel voorzichtig moet rondlopen, want vol! Diezelfde ochtend kwamen we ook nog De Weldaad (Reestraat 1) tegen, helaas gesloten, maar vanuit de vitrine zag ik al veel moois naar mij lonken.

Amsterdam - Raw Materials

Raw Materials – Rozengracht 229-233

Na het ontbijt vonden we dan toch Raw Materials, een winkel met tweedehands en vintage-geïnspireerde interieurobjecten en meubels. ‘k Heb mijn ogen uitgekeken in die winkel, want hij was echt zalig! Best van al was dat ze daar, naast coole houten en metalen letters, prachtige interieurstoffen en industriële lampenkappen, gevlochten ijzeren manden hadden. Zo het type mand waar ik al maanden op zoek naar was. En betaalbaar! ^-^

Amsterdam - Raw Materials

De mand kon helaas niet direct mee (we zijn ze ‘s avonds gaan oppikken), want die ochtend stond er een bezoekje aan de Hortus Botanicus, de botanische tuin, op de planning. Rondlopen tussen het groen, Latijnse namen proberen ontcijferen en honderd keer de damp van mijn brilglazen (en cameralens) vegen in de serres, dat is echt wel mijn ding. 😛

Amsterdam - Hortus Botanicus

De tropische kassen in de Hortus Botanicus waren erg natuurlijk opgebouwd. Lage en hoge beplanting stond door elkaar en daartussen liepen kleine paadjes. Ook tussen de boomtoppen kon er gewandeld worden. Ook altijd een favoriet: de vleesetende plantjes. Toen we later die dag de Bloemenmarkt passeerden, kon ik mij natuurlijk niet inhouden en sindsdien heb ik twee nieuwe huisgenootjes: Vonk de Venus Vliegenvanger en Klop de Kleine Zonnedauw (vleesetende planten moeten stoere namen hebben!).

Amsterdam - Bloemenmarkt, Nieuwe Kerk & Museum Van Loon

Na de middag bezochten we nog het Museum van Loon, een regentenpaleis uit de Hollandse Gouden Eeuw, dat gerestaureerd is naar de interieur-mode van die tijd. Het museum is niet zo groot, maar toch interessant om eens te bezoeken. Zo hebben we geleerd dat de mensen in die periode heel erg hielden van symmetrie, tot op het absurde af:  een valse deur schilderen, maar er wel een kast voorzetten, gewoon omdat er een deur zou moeten zijn volgens de symmetrie. Of erger: twee valse deuren schilderen en de echte verstoppen omdat de symmetrie in de kamer zou kloppen en deze op de gang niet verstoord zou worden door de deur gewoon ergens anders te plaatsen. En dan spreken we nog niet over de valse ramen in het koetshuis, alweer voor die symmetrie, maar een echt raam kon niet anders konden de knechten op de meesters hun tuin kijken en dat kon al zeker niet. 😛 Fascinerend..

Na ons bezoek aan de Nieuwe Kerk trokken we, geheel traditiegewijs, nog eens naar de Bijenkorf voor ons laatste verse sapje in Amsterdam. It was yummy!

Amsterdam - Fish!

The Seafood Bar – Van Baerlestraat 5

‘s Avonds liepen we niet te ver weg van ons hotel (naast het Vondelpark) en aten we fish & chips. Erg lekkere fish & chips, dat mag wel duidelijk zijn.

Ondanks het slechte weer in Amsterdam (we kochten zelf een paraplu :P), hebben we ons toch serieus goed gehad. Drie dagen is natuurlijk te kort om de stad goed te leren kennen, maar wel genoeg om Amsterdam op een toeristische manier te ontdekken. Als we ooit terugkomen, zal het met goed weer zijn en dan zoeken naar niet-toeristisch Amsterdam! ‘s Avonds lagen we trouwens vroeg in onze nest, want de volgende dag stond de rit van Amsterdam naar Kopenhagen op de planning…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply elisse August 18, 2012 at 11:18 am

  Moh seg dat klinkt allemaal zo plezant! Zeker winkels en eetcafés/restaurantjes bij die ik moet onthouden! Ik ben ook benieuwd naar een verslagje van Kopenhagen! (Dat komt er ook nog aan zeker?)

  • Reply Plutomeisje August 18, 2012 at 2:14 pm

   Jup, Kopenhagen komt er ook nog aan, hopelijk ergens in de loop van volgende week (met mijn examens weet ik niet goed of ik al mijn posts ga afkrijgen op tijd) ‘k Hoop alleen dat jullie het nog niet te beu zijn, al die cityguide-posts? 😛

 • Reply Josie Something August 18, 2012 at 11:39 pm

  Wauw, dat huis met de zwarte voorgevel staat echt wel akelig scheef… 🙂 Even ter info, ben die cityguide-posts nog lang niet beu. Handige bron voor toekomstige tripjes!

 • Reply Katrien August 19, 2012 at 11:11 am

  Leeeuk! 🙂 Ik ben vorig jaar ook naar Amsterdam geweest, en ‘t is zoals je zegt, om als toerist niet-toeristische plekjes te vinden om iets te eten of te drinken, niet gemakkelijk, dat hebben wij ook ondervonden.

 • Reply Jessi August 19, 2012 at 11:35 am

  Wat een leuke dag! Ik moet een hoop adresjes zeker onthouden. Deze posts zijn echt leuk 🙂
  Ik ben blij dat je mijn ringetje leuk vindt!

 • Reply Vorige Week | Plutomeisje September 27, 2012 at 3:38 pm

  […] nieuwe boekenkast + gaf mijn nieuwe Ikea rolkarretje een plaats en genoot van de aanblik van mijn Amsterdamse mand (zoveel beter dan een kartonnen doos vol […]

 • Leave a Reply