Movies & Music

Movie Monday [Brave]

Ik keek enorm uit naar de komst van Brave in de cinema-zalen sinds ik de teaser van de film vorig jaar ontdekte. Mijn verwachting waren dus hoog gespannen en toen ik de eerste reviews van de film las en bleek dat de film niet op algemeen gejubel onthaald werd, raakte ik een beetje ontgoocheld. Uiteindelijk kwam het er vorige week dan toch van om Brave te gaan kijken.

Over één ding lijken alle reviews het eens te zijn: de film is geweldig getekend. Niet alleen de bos vlammende krullen van hoofdpersonage Merida, maar gewoon de hele film! 🙂

Het verhaal gaat over Merida, die door haar moeder opgeleid wordt om de perfecte prinses te worden, hoewel het meisje zelf duidelijk andere dromen heeft. Wanneer ze hoort dat ze gaat moeten trouwen, zoekt Merida naar een uitweg die alleen maar meer problemen met zich meebrengt. Het verhaal is dus niet zo heel erg uitgebreid of diepgaand (ik zat een beetje met een “eh, dat was het?” gevoel), maar de film was wel erg leuk en grappig. Een ideale film voor op een regenachtige zomeravond. Of hij €9,50 waard is daar ben ik met mijn studentenbudget nog niet helemaal uit, maar op groot scherm kun je wel des te beter de prachtige beelden bewonderen.

Oh, en bekijk hem zeker in het Engels, want no way dat de Nederlandstalig gedubde versie opkan tegen het sappige Schotse accent in de originele versie. Music to my ears! 😛

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Gwen August 20, 2012 at 6:41 pm

  Geen kinepoliskaart? :p 9,5€ is zot 😮 Kga hem alvast ook weldra gaan zien ! 😀

  • Reply Gwen August 20, 2012 at 6:42 pm

   En <3 schots!!

  • Reply Plutomeisje August 21, 2012 at 1:10 am

   Ik heb zo een studentenkaart besteld aan het begin van het schooljaar, maar ben tijdens het jaar zodanig weinig naar de film geweest dat het er niet van gekomen is om mijn kaart ook echt op te halen. Volgend schooljaar beter!

 • Reply la merlette blanche August 27, 2012 at 7:24 am

  Ik ben benieuwd! Binnenkort ook maar eens kijken, eens zien of de critici gelijk hebben 😉

 • Leave a Reply