Travel

Kopenhagen – donderdag & vrijdag

Onze reis eindigde natuurlijk niet na drie dagen Amsterdam, we reden namelijk nog door naar Kopenhagen. Als het weer tijdens ons verblijf in Amsterdam al slecht was, dan was het gedurende de 10-uur durende rit naar de Deense hoofdstad echt afgrijselijk slecht. Het regende bijna non-stop en de combinatie tussen bijna niet zien omwille van de harde regen en grotendeels op twee versmalde rijstroken moeten rijden wegens werken van aan de Duitse tot aan de Deense grens maakten de rit niet bepaald ontspannend.

Kopenhagen - Op weg naar

Het zal jullie dan ook niet verbazen dat we ons eerste avond in Kopenhagen belachelijk weinig gedaan hebben. We vonden onze Bed & Breakfast, keurden onze ruime kamer goed, smeten de bagage op het bed en trokken er te voet op uit om iets eetbaar te vinden. En toen passeerden we iemand met meeneem pizza en de beslissing was heel erg snel gemaakt. We keken naar wat Thai boksen bij een vriendelijke italiaan terwijl we op onze pizza’s wachtten en trokken ons toen terug op onze kamer, met de pizza in de zetel en smaken dat het deed.

De volgende ochtend kregen we nog een rondleiding in de keuken en wat uitleg van de B&B eigenaar, Karsten. Toen we lieten vallen dat we graag fietsen wilden huren, deelde hij ons mee dat hij net twee nieuwe fietsen had gekocht en dat we die voor de volgende dagen konden huren! De fietsen reden stukken beter dan onze studentenkrotten in Gent. We waren dan ook verbaasd dat er geen zwaar hangslot aan hing, maar in Kopenhagen rijdt iedereen op een hippe fiets rond en wordt er blijkbaar niet aan de “ruilhandel” gedaan die onder studenten wel eens voor komt in Gent.

Kopenhagen - dag 01

En toen vertrokken we.. in de verkeerde richting. Pas na 2 km hadden we het echt volledig door dat we niet richting  centrum aan het rijden waren. Ahum. Teruggekeerd in de juiste richting, beetje uitgepuft aan het water voor Christianshavn en toen wel naar het centrum gereden.

Kopenhagen - dag 01

De eerste dag hebben we vooral een verkenningstoer gedaan door de stad. We reden naar Nyhavn, de toeristische trekpleister bij uitstek in Kopenhagen en vandaar trokken we te voet langs de Strøget, een lange autovrije winkelstraat die zo goed als het hele centrum van Kopenhagen doorkruist.

Kopenhagen - Illums Bolighus

Op de Strøget en de omringende straten (Købmagergade & Straedet) liggen echt allerlei soorten winkels, van dure (Hermès, Louis Vuitton,..) en minder dure kledingwinkels, tot gigantische designwinkels en kleine schattige mini-winkeltjes.

Eén van die gigantische designwinkels is Illums Bolighus en oh my! De winkel is helaas niet zo goedkoop, maar je kan er echt alles vinden. Of gewoon inspiratie opdoen natuurlijk en ondertussen opletten dat je niets onderkwijlt. Vooral de spullen van Muuto, Hay & Ferm Living zijn in real life very pretty! 🙂

Kopenhagen - dag 01

We liepen niet tot aan het einde van de Strøget, maar sloegen af naar de Købmagergade, waar de Rundetårn, één van de oudste astronomische torens in Europa, te vinden is. Een toren met een heel speciale manier om de top te bereiken, want er zijn geen trappen. De klim naar de top is zeker de moeite waard, omwille van het uitzicht over de stad. Kopenhagen heeft niet veel hoogbouw, dus vanop de toren valt er heel wat te zien.

Kopenhagen - Flottenheimer

Café Flottenheimer – Skindergade 20

‘s  Middags vonden we na een beetje zoeken een geweldig lekker lunchadres! Het Vriendje en ik aten alle twee een soort sandwich, maar dan op zijn Deens, met grote stukken goed gebakken vlees in, verse groenten en lekkere saus. Vooral het broodje van het Vriendje met kip en mango-saus was zalig! Achteraf gezien bleek dit trouwens een van de goedkoopste plekken waar we ‘s middags gegeten hebben, zeker een aanrader dus!

Kopenhagen - dag 01

Na de ronde toren besloten we onze fietsen te gaan halen (een beetje zenuwachtig, want zouden ze er nog wel staan met dat prutsslotje? Gelukkig wel.) en trokken toen langs het water naar Kastellet. De meeste toeristen leggen de afstand naar daar alleen voor het standbeeld van de Kleine Zeemeermin af. Om eerlijk te zijn had ik niet zoveel interesse in het beeldje, maar des te meer interesse in het park zelf, omdat ik gehoord had dat het wel mooi was.

Kopenhagen - dag 01

Wel ik denk dat de foto’s voor zich spreken. Het park was leuk in rond te lopen/fietsen, de ideale plaats om te bekomen van de drukke toeristische plekjes in het stad en rond de zeemeermin. Het weer hielp trouwens een handje om mooie foto’s te maken. 🙂

Kopenhagen - dag 01

Het was vrijdagavond en dan is het pretpark Tivoli open tot 1u, dus ge kunt al raden waar we die avond te vinden waren! Het park was een stuk groter dan we dachten + we verloren redelijk wat tijd in de wachtrijen, dus konden we niet superveel attracties doen. ‘k Vond het park erg leuk en mooi, dus ‘t is zeker de moeite waard om te bezoeken, maar reken toch op een halve dag. Het lijkt mij ideaal om na de middag toe te komen en dan tot ‘s avonds laat in het park rondlopen en genieten van de optredens die er de vrijdagavond zijn. De volgende keer gaan we het alleszins zo doen. 😀

Voila, dat was onze eerst dag in Kopenhagen. ‘k Hoop dat ik jullie niet te veel verveeld heb met de lange post en idioot veel foto’s? ‘k Heb op vier dagen in Kopenhagen dik 1000 foto’s getrokken, gelukkig niet allemaal even goed van kwaliteit, anders ging kiezen echt onmogelijk zijn! 😛

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Hannelore August 23, 2012 at 11:00 am

  Oh Kopenhagen! Ik wil er zo graag terug heen!

 • Reply Ollie en Wallie August 23, 2012 at 11:32 am

  nice! ben er ook al twee keer geweest, 1 keer met school en toen vooral architectuur en museums gedaan

 • Reply Katrien August 23, 2012 at 3:22 pm

  Ziet er echt een leuke stad uit, wil ik ook eens naartoe! 🙂

 • Reply pebblyn August 23, 2012 at 3:33 pm

  Misschien moet ik me toch maar eens over m’n “maar het is zo koud in het Noorden!”-denkwereld heen zetten en er naartoe gaan. ‘t Ziet er very nice uit! Maar jullie hebben op 1 dag de 10 uur gereden tussen Amsterdam & Kopenhagen? Ö Da’s wel veel!

  En wees gerust, foto’s zijn nooit een probleem 😉

  • Reply Plutomeisje August 23, 2012 at 9:06 pm

   Koud was het daar zeker niet en het weer was er beter dan in Amsterdam, hoewel het daar in de winter waarschijnlijk echt wel verschrikkelijk koud kan zijn. 😛 Het weer is niet echt iets waar we op letten als we een bestemming kiezen, zolang het daar maar mooi is! (en ik ben eerder bang van naar te warme gebieden te gaan, ik kan echt niet goed tegen warmte :s)

   10 uur rijden was ook wel veel, ik ben vliegtuigen zoveel meer gaan appreciëren! 😀

  Leave a Reply