Travel

Kopenhagen – zaterdag

Op zaterdag deden we het wat rustiger aan. De lange dagen wandelen, fietsen en in de auto zitten + slecht slapen begonnen wat door te wegen, dus zaterdagavond hebben we absoluut niets gedaan! Gewoon opgekruld in de zetel een beetje aan mijn travel journal gewerkt, QI gekeken en vroeg gaan slapen. 😛 Gelukkig deden we overdag wel nog iets, om te beginnen staken we de grens met Zweden over en bezochten Malmö.

Kopenhagen - Daguitstap naar Malmö

Vanuit Kopenhagen is het met de trein naar Malmö een half uurtje reizen, wat erg goed meevalt. We hadden chance die zaterdagochtend, want we hadden niet op voorhand gekeken wanneer de treinen reden en na het kopen van ons ticket kon het dus zijn dat we daar nog een uur vastzaten. Gelukkig haalden we met een klein tussensprintje net nog de trein die stond te wachten!

Malmö was redelijk slaperig op zaterdagochtend, het is dan ook geen grote stad. Ze hebben een leuke winkelstraat, een paar schattige pleintjes, een kerkje en een leuk park. Niet groot dus, maar wel mooi en pitoresk. En blijkbaar vooral een weekendbestemming voor Zweden zelf, want Engels ging niet overal even vlot. 😛

Kopenhagen - Daguitstap naar Malmö

Natuurlijk moest ik vlug eens binnen springen in een paar Zweedse winkels, geheel met mijn Swap in het achterhoofd en voor onderzoeksmatige redenen natuurlijk. De leukste vond ik Granit, een interieurwinkel met een combinatie tussen industriële en natuurlijke spullen. Ik kocht er potjes van berkenschors, ideaal voor mijn living in bosthema. 🙂

De andere winkel waar ik veel tijd in doorbracht was Lagerhaus, want het was er niet gemakkelijk om keuzes te maken, aangezien de winkel, op meubels en voeding na, zo goed als alles verkoopt.

Kopenhagen - Daguitstap naar Malmö

Na de middag liepen we nog een paar uur in Malmö rond, vooraleer we terugkeerden naar Kopenhagen. De dag was nog jong, dus trokken we naar Botanisk Have, een geweldig grote en mooie botanische tuin.

Kopenhagen - Botanisk Have

En na al dat rondlopen en van de zon genieten was ik dus stik kapot. We haalden broodjes & beleg bij de supermarkt en installeerden ons op ons kamer voor een rustige avond, + volop plannen makend voor de volgende dagen…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply isabel August 27, 2012 at 3:12 pm

    die interieur winkel…. klein beetje hemel op aarde zo te zien 🙂

    mijn tripje naar ikea vandaag stelt er niets bij voor! 🙂

    http://mamajulesbrussels.blogspot.com

  • Leave a Reply