Travel

Kopenhagen – zondag

Vooraleer we het goed beseften was het zondag, onze voorlaatste dag in Kopenhagen en er moest nog van alles bekeken en bezichtigd worden! We begonnen onze dag met een portie cultuur in het National Museet, waar we redelijk versteld stonden van de uitgebreide collectie. Pluspuntje: volledig gratis!

Kopenhagen - Dag 03 NationalMuseet

Het Deens nationale museum bevat verschillende collectie, gaande van prehistorisch, middeleeuws tot etnografisch, maar het was vooral de gelijkvloers waar we geïnteresseerd in waren: een overzicht van de prehistorie, brons- en ijzertijd in het Noorden. Veruit één van de indrukwekkendste collecties die ik al gezien heb over die periode, vooral wegens compleet gebrek aan Romeinen.

Kopenhagen - Eten bij Mormors

Hoewel we nog niet de hele gelijkvloers hadden bekeken, was het plots middag. We haalden we een broodje bij Mormors (Bredgade 45), een superschattige winkel/broodjeszaak met heel erg lekkere broodjes en vers gemaakte fruitsappen. We deden van 50/50 en dus kan ik met zekerheid stellen dat beide broodjes lekker waren!

Kopenhagen - Botanisk Have: de serres

Na de middag keerden we niet direct terug naar het museum, maar we bezochten eerst de serres van de Botanisk Garden. De eerste keer dat we in de tuin waren, waren die namelijk gesloten (de grote is open tussen 12-15u). ‘k Vind plantjes & serres altijd leuk en dat was nu niet anders, zelf niet toen er een bord stond dat je niet tegen een bepaalde plant mocht lopen omdat ze heel giftig was. Verwarring alom, want ‘t was niet helemaal duidelijk welke plant dat precies was…

Na de serres keerden we terug naar het museum en bekeken de rest van de Deense geschiedenis. We bezochten ook nog een van de niet-gelijkvloerse verdiepingen, over de Middeleeuwen, maar die kon niet tippen aan wat we daarvoor gezien hadden.

Kopenhagen - Assistens Kirkegaard

Na het museum bezochten we nog even Christiansborg en daarna trokken we naar de andere kant van de stad (fietsen, you’ve got to love them ^-^), naar Assistens Kirkegaard, het kerkhof waar Hans Christian Andersen en Kierkegaard en andere belangrijke Denen begraven liggen. ‘t Was meer een park dan een kerkhof, wat het leuk maakte om even in rond te rijden.

‘s Avonds trokken we nog naar Christianshavn met het beruchte Christiania. Braaf als ik ben heb ik daar geen foto’s genomen, want ze vinden dat daar niet tof. En toen besloten we langs het water te fietsen via een paadje dat er lag. Dat paadje ging een tijdje door en werd steeds smaller, kreeg steeds meer boomwortels en overhangende bomen en kwam uiteindelijk uit op een verlaten industrieterrein waarna we de weg naar de bewoonde wereld terugvonden. Vreemdst van al was dat er langs dat inieminie paadje de hele tijd hippie huizen opdoken opgetrokken uit oude gestapelde caravans enzo. Weird & ook een beetje cool. 😛

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply