Fashion, Handmade, Sewing

Een plan voor actie!

Ergens in eind januari werd er een lijst opgesteld. Een lijst met 24 dingen die ik op een jaar tijd wou verwezenlijken. Eén van de puntjes op de lijst zei: maak 12 kledingstukken op een jaar tijd. Ik wist dat het niet makkelijk ging worden, maar zat toch al gauw aan 4 kledingstukken. En toen viel ik stil. Een hele vakantie rolde er geen enkel kledingstuk van onder mijn naaimachine, hoewel mijn stapel patroontjes gestaag aangroeide. Tijd voor actie dus!

Naaiplanning - patronen Knipmode 3 & 4 2012Patronen: Knipmode 03/2012 – Jurk 12 & Tuniek 13 en Knipmode 04/2012 – Blouse 11

Actie, dat begint meestal met een plan. In theorie toch, want ik ben keigoed in plannen maken, maar iets minder goed in de uitvoering daarvan. Dat laatste ga ik eventjes negeren. Ik sloeg er mijn Knipmodes & Burda Styles op na en selecteerde een paar patronen met potentieel.

Naaiplanning - patronen Knipmode 4 & 7 2012Patronen: Knipmode 04/2012 – Jurk 14 en Knipmode 07/2012 – Jurk 22 & Jurk 29

Ik zeg potentieel, want volgens mij gaan niet alle patronen die hier afgebeeld staan even mooi op mijn lijf als op dat van het model passen. Het kleedje (nr 29) hier rechtsboven bijvoorbeeld, heeft wel iets op het model, maar op basis van de patroontekening twijfel ik serieus of dat wel iets gaat worden tussen ons.

Naaiplannen - patronen Knipmode 01/2011 & 11/2010Patronen: Knipmode 03/2011 – Jurk 20 en Knipmode 11/2010 – Rok 15

Bij sommige andere patroontjes twijfel ik vooral omdat ze bij de uitwerking in Burda of Knipmode voor van die speciale dure stoffen gekozen hebben, waar ik nooit van mijn leven een schaar zou durven inzetten, laat staan dat ik geld genoeg heb om 3m stof aan €25/m te kopen.

Naaiplannen - patronen Burda Style 08/2012 & 06/2011Patronen: Burda Style 08/2012 – Jurk 133 en Burda Style 06/2011 – Jurk 116

Diegene die opgelet hebben aan het begin van mijn post weten dat ik nog 8 kledingstukken moet maken dit jaar om mijn doel te halen. Min één, want ik ga zeker nog een Macaron jurkje maken (Ik heb luipaard stof! Voor een “test” versie, want ik zie dat niet direct met kant of tulle zitten). En dat patroontje voor het Cambie kleedje van Sewaholic ziet er zo mooi en gemakkelijk uit, dat ik dat ook zeker wil maken.+ Ook niet vergeten dat ik ooit een paar meter zwarte gingham gekocht heb, omdat ik zo graag haar Parfait wou namaken.

Het plan is dus simpel: vijf stuks, te kiezen uit bovenstaande patroontjes. Voor welke zouden jullie gaan? Of voor welke zouden jullie zeker niet gaan? 😛

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply pebblyn August 31, 2012 at 6:33 pm

  Kleedje 116, ‘t laatste. Om de zomer toch een beetje vast te houden!

  Btw, moeten al die kleedjes voor jou zijn? Anders kan je natuurlijk altijd een soort van give-away doen, als je per se een kleedje wil maken waarmee je net iets minder compatibel bent? ^^

  • Reply Plutomeisje September 3, 2012 at 4:25 pm

   Haha, dat zou wel tof zijn, maar om eerlijk te zijn zie ik dat nog niet volledig zitten om kleren voor iemand anders te maken. 😛

 • Reply Lelie August 31, 2012 at 8:32 pm

  Kleedje 12 en rok 15 zijn super mooi!!!!!

 • Reply Kathleen September 1, 2012 at 10:06 am

  Een ambitieus plan, but I like it!

  Bloesje 11 en de Kimono jurk zouden zeer hoog op mijn lijstje staan. Jurk 116 is ook prachtig.

 • Reply Plannen voor September | Plutomeisje September 3, 2012 at 4:23 pm

  […] mijn plan voor actie had ik zijn om nog meer plannen te maken. ‘k Heb een beetje het gevoel dat ik enthousiasme […]

 • Reply Plutomeisje September 10, 2012 at 9:29 pm

  […] theeverslaving te onderhouden en massa’s plannen te maken voor de volgende dagen (naast al deze & deze )! Oh en ik ga mij ook helemaal verdiepen in Elsie’s Blog Love e-course. /* […]

 • Leave a Reply