Travel

Kopenhagen – maandag

De laatste dag Kopenhagen! En niet eens een volledige dag, want ‘s avonds moesten we al in Hamburg zijn. Op de planning stond Rosenborg, wat er een beetje uitziet als een sprookjeskasteel, en de Marmorkirken.

‘t Was ons al een paar keer opgevallen dat we eigenlijk heel weinig toeristen zagen in Kopenhagen, maar op de echt toeristische plekken zoals Rosenborg en het National Museet waren ze wel te vinden. Als in luid, slecht gekleed en meestal Amerikaans. ^-^ We kwamen gelukkig aan voor de massa, want na ons bezoek stond er een erg lange rij aan het mini kantoortje voor tickets, vroeg komen is dus de boodschap!

Kopenhagen - Rosenborg

Aan Rosenborg hangt, hoe kan het ook anders in Kopenhagen, een groot park. De ideale plaats om te picknicken en van uw scones met chocolade te genieten en van een Deense koffiekoek waarvan ge de naam nooit volledig hebt kunnen lezen omdat hij te… Deens was.

Kopenhagen - dag 4

Na Rosenborg ben ik de foto’s aan Nyhavn nog eens gaan overdoen, deze keer met echt goed weer, wat de cafés en restaurantjes alleen maar pittoresker maakte. Tijd (en geld) om nog eens opeen terrasje te gaan zitten daar hadden we niet, we hadden namelijk een afspraak om 13u!

Kopenhagen - Marmorkirken

Ok, afspraak is misschien wat veel gezegd. We wilden graag de Marmorkirken beklimmen, omdat één van onze reisgidsen dat aanraadde. En die beklimming gebeurd maar 2 keer per dag, waarvan, juist ja, een keer om 13u (de andere keer is om 15u). De Marmorkirken beklimmen, dat zijn veel trappen, een stuk of 230. Maar oh boy, were they worth it!

Kopenhagen - Marmorkirken

Ik dacht 230 trappen, dat gaat wel meevallen. In de Berliner Dom waren er ook veel trappen en ‘k heb ooit een gids in de Sint Rombouts toren in Mechelen genoeg horen herhalen dat het er een stuk of 500 waren, dus ik dacht, been there. Awel, die trappen van de Marmorkirken zijn toch wel wat specialer. Vooral smal! Gelukkig was het uitzicht de moeite waard!

Na ons bezoek aan de kerk reden we onze laatste kilometers in de Deense hoofdstad, shopten we nog wat en namen afscheid van onze fietsen (die we eigenlijk liefst gewoon wouden meenemen naar België, want dat rijdt echt wel beter dan zo een studentenfiets :P) en vertrokken richting Hamburg.

Nog een paar extra tips voor mensen die Kopenhagen willen bezoeken:

  • met de auto: er zijn zones in Kopenhagen waar je gratis kan parkeren, onze hostel lag vlakbij zo een zone, dus we hebben daar 4 dagen gratis gestaan. Meevaller!
  • Kopenhagen heeft een cOPENhagen card waarmee ge allerlei musea gratis kunt doen en met openbaar vervoer in, maar deze is heel duur + veel musea zijn ook gewoon zonder die kaart gratis! + Kopenhagen moet je gewoon met de fiets doen (en staan wachten op bussen is niet zo leuk).
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply