Bloggen

Review: Blog Love e-course

Een van de blogs die ik al het langst volg is A Beautiful Mess, een lifestyle blog die gerund wordt door twee creatieve zussen. Ik bewonder de stroom aan frisse ideeën en de creatieve vibe die de blog weergeeft enorm. A Beautiful Mess staat bovenaan mijn lijstje van de meest inspirerende plekken op het internet! Ik was dan ook al een tijdje nieuwsgierig naar hun e-course over bloggen.

A Beautiful Mess - Blog Love e-course

Wanneer je de Blog Love e-course aankoopt krijg je een link naar de Blog Love-blog + een paswoord zodat je er onmiddellijk & op eigen tempo aan kunt beginnen. Elsie begint de e-course met het verhaal van haar eigen blog, de beginjaren, de moeilijke fases en hoe ze uiteindelijk eindigde met de succesvolle blog die A Beautiful Mess nu is. De toon is op die manier wel direct gezet: er zijn geen magische trucs om een succesvolle blog te krijgen, hard “werk” en veel tijd investeren horen erbij!

Blog Love e-course

Persoonlijk wou ik de e-course graag eens doorlezen om een beetje inspiratie op te doen. Soms voel ik mij een beetje stuurloos en heb ik totaal geen idee waarover (of waarom) ik wil bloggen. Door de e-course , die bestaat uit 12 sessies (+ een aantal bonus sessies) die de verschillende aspecten van bloggen belichten, verplichte ik mijzelf om met een leeg notitieboekje aan een tafel te gaan zitten en na te denken over mijn blog, ook over dingen die op het eerste zicht heel voor de hand liggend lijken. Zo kwam ik er toch al achter dat het met mijn inspiratie en creativiteit minder erg gesteld is dan ik dacht. 😛

De Blog Love e-course is zeker interessant om eens door te nemen, zeker als je een beginnend blogger bent en nog alles aan het uitzoeken bent. Of als je, zoals ik, een “gevorderde” blogger bent in een existentialistische crisis of als je gewoon op zoek bent naar een paar nieuwe invalshoeken voor je blog en een beetje hulp kunt gebruiken.

Zouden jullie de e-course kopen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply pebblyn September 22, 2012 at 1:50 pm

  Toevallig was ik van plan om in september mijn blog eens onder handen te nemen en zien hoe ik daar iets meer mee kan doen. Helaas heb ik geen briljante ideeën gehad, dus ga ik voorlopig verder op hetzelfde elan als ik al deed: alles wat me interesseert en hersenspinsels, die komen erop. Het blijft dan ook mijn blog. Maar misschien is zo’n e-course niet slecht, hij lijkt me ook wel interessant! Maar met het nieuwe academiejaar voor de deur misschien een project voor zomer 2013?!

  • Reply Plutomeisje September 23, 2012 at 10:11 am

   Zolang je gelukkig zijt met uw blog + ge vindt het plezant om te schrijven, moet ge niets veranderen hé. 🙂 Ik had mijzelf er helemaal van overtuigd dat ik niets nieuws kon verzinnen, dus ik kon echt wel een oppepper gebruiken…

 • Reply Bookreview! [Joy Deangdeelert Cho - Blog, Inc.] | Plutomeisje December 12, 2012 at 10:38 am

  […] is een vergelijking met de Blog Love e-course ook op zijn plaats. Ik moet eerlijk zeggen dat ik noch in het boek, noch in de e-course veel dingen […]

 • Leave a Reply