Handmade, Tutorial

DIY Huisnummer

DIY Huisnummer

Een tijdje terug viel ons huisnummer plots van de muur. De vorige huisbewoners hadden het gewoon op de muur gekleefd en bij de val braken er een paar nummer in twee. Tijd dus voor een nieuw huisnummer, liefst een handgemaakt exemplaar. Ik vond mijn inspiratie via Pinterest (hier & hier).

DIY Huisnummer

Om te beginnen bepaal je de grote van je toekomstige huisnummer. Hierna teken of print je de nummers uit. Ik sneed mijn letters uit en gebruikte ze als mal om de nummers op het hout over te tekenen.

DIY Huisnummer

Daarna begon het lastige stuk: de nagels kloppen. Dit ging gelukkig een stuk vlotter dan ik verwacht had. Na een korte valse start (te dikke nagels), had ik al snel alle letters met nageltjes uitgelijnd. Om de nagels ongeveer allemaal even te krijgen qua hoogte gebruikte ik een ander plankje dat ik tussen het kopje van de nagels en mijn houten plank stak.

DIY Huisnummer

Tenslotte nam ik mijn ijzerdraad bij de hand en wikkelde deze eerst rond de buitenkant van de cijfers en vulde daarna de binnenkant op. Ik deed dit met de hand, wat redelijk lastig was. Als je een gepaste tang hebt kan je hiermee de ijzerdraad rond de nagels opspannen.

DIY Huisnummer

Voila, uw nieuwe huisnummer is klaar om te worden opgehangen! (Of in mijn geval: ligt te wachten tot als mijn papa zijn boormachine meebrengt en dat voor mij ophangt ;))

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Elisse September 27, 2012 at 3:49 pm

  He he, da’s kei tof gedaan!

 • Reply Kathleen September 28, 2012 at 7:33 pm

  Dat lijkt mij Hamertje Tikje voor gevorderden. Ik waag mij daar best niet aan als ik mijn vingers nog wil gebruiken de komende weken.

  • Reply Plutomeisje October 2, 2012 at 2:30 pm

   Hehe, ik dacht ook dat ik met blauwe vingers ging eindigen, maar den truc is om uw nageltjes eerst vast te houden met een tang en wanneer ze dan een beetje vast zitten kunt ge ze er in slaan zonder dat er vingers involved in zijn. ^-^

  Leave a Reply