Sewing

Deer & Doe Naaipatronen

Deer and Doe
Ik leerde de naaipatronen van Deer and Doe kennen via de geweldige blog van Paunnet. Indien je de naaiblog van Paunnet nog niet kende, dan moet je zeker eens gaan kijken, want de Italiaanse blogster haalt echt de mooiste kledingstukken van onder haar naaimachine en bespreekt veel (indie) naaipatronen. Ideaal dus voor als je op zoek bent naar inspiratie voor een nieuwe creatie of nog een beetje twijfelt of je dat ene patroon wel zou kopen.

Deer and Doe - Bleuet Dress

Paunnet schreef dat ze erg uitkeek naar de lijn die Eléonore, de bezielster van Deer and Doe, ging uitbrengen. En toen de lijn uiteindelijk uit kwam, begreep ik waarom. Tot nu toe zijn er vijf patronen beschikbaar en drie ervan stonden onmiddellijk erg hoog op mijn ‘wanted’ patronenlijst.

Deer and Doe - Belladone Dress

Het Belladone jurkje bijvoorbeeld, met zijn opengewerkte rug, is echt mijn favoriete patroon van de collectie. Ik was al serieus aan het twijfelen om het patroon via de Deer and Doe website te bestellen, toen ik plots zag dat De Stoffenkamer de patronen van Deer and Doe in huis had gehaald. Ik moet al niet vertellen dat een tripje richting de winkel niet lang op zich liet wachten?

Deer and Doe - Pavot Coat

Naast het Belladone jurkje staan ook het Bleuet jurkje en de Airelle blouse hoog op mijn verlanglijstje. De patronen zijn trouwens erg betaalbaar in vergelijking met andere patronen, ze kosten €12,50 en zijn gedrukt op stevig gerecycleerd papier (niet op van dat dun patroonpapier). Er zit een boekje met uitleg bij in het Frans, maar de Engelse versie van de patronen wordt binnenkort verwacht.

Deer and Doe - Airelle Blouse

Welk patroon spreekt jullie het meeste aan? En zouden jullie patronen met een Franstalige handleiding zien zitten?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply nobutterfly October 30, 2012 at 10:36 am

  Waw, zo mooi. Ik zou het zeker met een Franse handleiding riskeren, omdat ik ook in het Engels de correcte termen niet ken. Ik zou misschien wel eentje in de les proberen maken, kwestie van al wat hulp te hebben. Vooral Belladone spreekt me aan, de andere vind ik misschien net iets te braafjes.

 • Reply Floor October 30, 2012 at 10:56 am

  Dat jasje vind ik ook erg mooi! En hoewel ik wel een beetje Frans kan, zou een Frans patroon me waarschijnlijk niet gaan lukken.

 • Reply Jolien October 30, 2012 at 3:30 pm

  Dat eerste jurkje vind ik echt suupermooi! spijtig genoeg kan ik nederlandse patronen nog maar half begrijpen dus franse zullen er voor mij zeker niet in zitten, en voor mijn mama ook niet vrees ik (anders had ik haar om hulp kunnen vragen) Zo jammer!

 • Reply Elisse October 30, 2012 at 3:50 pm

  Wauw wauw! Dat Belladone jurkje is AWESOME! Zo mooi! Laat het Frans u niet tegenhouden, ik zou het er ook zeker op wagen 🙂

  • Reply Plutomeisje October 30, 2012 at 5:32 pm

   ‘k Heb mij (ondanks mijn belabberde Frans) niet laten afschrikken. Het eerste Belladone jurkje is al een feit! 🙂

 • Reply Hannelore October 30, 2012 at 3:54 pm

  Oh wauw, mooie jurkjes inderdaad! Succes ermee!

 • Reply Jessi October 30, 2012 at 5:47 pm

  Wat een geweldige jurkjes!!! Ik moet dringend mijn naaiskills bijschaven.

 • Reply pebblyn October 30, 2012 at 6:03 pm

  Het jurkje met de strik, dat met de open rug en dat blouseje. Misschien moet ik mijn grenzen verleggen, naast alleen rokjes (nu ja, dat ene) maken!

  Maar ik snap de meeste handleiding al amper in het Nederlands, dus laat dat Frans maar achterwege! ^^

 • Reply la merlette blanche November 13, 2012 at 9:41 am

  Oh, wat ben ik blij dat ik mijn google reader nog eens deftig bekijk. Die laatste twee zijn geweldig! Misschien moet ik toch maar eens geld uitgeven voor patroontjes, ze lijken het wel waard!

 • Reply Valerie January 11, 2013 at 11:37 am

  ik ben Bleuet aan het maken in de naailes.
  halverwege, de kraag moet er nog aan en de mouwen afwerken. Moet wel zeggen dat ik de maten van het patroon heel erg heb moeten aanpassen… Net zoals mijn twee collegatjes die hetzelfde jurkje aan het maken zijn. Denk dat Eleonore een Barbielijntje heeft ;o)
  grote borsten, wespentaille en brede heupen… maar tis toch gelukt het aan te passen. Ben zeer benieuwd naar het eindresultaat!

 • Reply Coupje April 23, 2013 at 10:50 pm

  Wil iemand helpen zoeken waar ik in België of Nederland toch nog het patroon van de pavot jas van deer and doe kan kopen. Heb me al zot gezocht. Alvast bedankt

  • Reply Plutomeisje April 23, 2013 at 11:42 pm

   Waarom in België en Nederland? Het patroon is nog beschikbaar op de site van Deer and Doe en verzending binnen Europa is slechts €3 (ongeveer hetzelfde als verzending in België of vanuit Nederland denk ik).

   • Reply Coupje April 24, 2013 at 7:29 am

    Heb nog nooit ergens anders een patroon gekocht. Is dat dan ook in Engels? Want Frans spreek ik niet?

    • Reply Plutomeisje April 24, 2013 at 8:24 am

     Ja, de patronen zijn, geloof ik, gewoon tweetalig, dus je koopt altijd een Engelse versie (de website is ook beschikbaar in het Engels, dus goed Frans om iets te kopen is gelukkig niet nodig). In Belgische winkels zou je volgens mij nog wel een ouder patroon kunnen tegenkomen dat enkel Franstalig is.

     • coupje April 24, 2013 at 5:40 pm

      Je bericht net iets te laat gelezen en een bestelling geplaatst in het Frans :-). Het was zweten zenne. Na de betaling kreeg ik deze zin: Cette transaction apparaîtra sur votre relevé de carte bancaire sous l’intitulé PayPal *DEER DOE. Wil dit zeggen dat het goed is?
      De volgende keer op het engels kijken dus bedankt voor de tip. Ik had het dus niet gezien!

 • Reply Deer & Doe Datura | Plutomeisje May 23, 2013 at 11:27 am

  […] eens moet over bloggen), was ik ook nu heel tevreden over het patroon en de uitleg. In mijn vorige post over Deer & Doe had ik het al over de drukkwaliteit van het patroon, waar ik nog steeds heel […]

 • Reply My first Belladone | somerealthings June 30, 2013 at 5:23 am

  […] kind of gross avocado green number.  But after blogging around, I ran across so many lovely versions of it that I decided it was worth a shot after […]

 • Leave a Reply