Recipes

Rijstpap in kopjes met gouden randjes

Rijstpap Recept

Tegenwoordig maak ik al eens wat Vlaamse klassiekers. Iets wat, als je een beetje graag kookt, toch vroeg of laat moet leren, vind ik. Ik vond het dan ook hoog tijd dat ik Rijstpap leerde maken. De laatste keer dat ik rijstpap at, was hij homemade door mijn meter. Ik had haar recept niet bij de hand en ze gebruikte rauwe melk, maar ik geloof dat mijn experiment (random recepten samenpuzzelen) meer dan gelukt is. 🙂

Bij gebrek aan gouden lepeltjes en om toch iets in het goud te hebben, maakte ik nog eens gebruik van mijn verzameling thee kopjes. Ze zijn zo mooi (en veel te weinig gebruikt). ^-^

Rijstpap Recept

Benodigdheden:

  • 200 gr dessertrijst
  • 1 l melk
  • 150 gr suiker (minder mag ook ;))
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 ml room

Giet de melk in een grote kom en breng aan de kook. Voeg ondertussen de suiker, de vanillesuiker en de room aan de melk toe. Spoel de rijst. Wanneer de melk kookt, voeg je de rijst ook toe aan het mengsel. Daarna laat je alles eventjes koken (ongeveer 15 min). Hierna kan je je vuur afzetten en laat je de rijst 20 minuten trekken. (In mijn geval is dat tijd om mijn avondeten te gaan opeten 😛 Yes, ik ben gigantisch professioneel in de keuken). Verwarm ondertussen uw oven tot 130°. Roer alles nog eens goed door elkaar. Vervolgens plaats je de rijst nog 20 minuten in de kom in de oven. Wanneer de rijst goed gedikt is (maar mag nog wat vloeibare melk zichtbaar zijn), is de rijstpap klaar. Nog even goed door elkaar roeren en over potjes verdelen.^-^

Rijstpap Recept

Laat afkoelen & bestrooi met bruine suiker wanneer je hem wil opeten (of eet hem warm, ook super lekker! :D). Smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Elke November 26, 2012 at 6:41 pm

    Ziet er heerlijk uit hoor, schattig ook in die kopjes!

  • Leave a Reply