Books

Joy Deangdeelert Cho – Blog, Inc.

Joy Deangdeelert Cho - Blog Inc

Een paar jaar terug kocht ik Craft, Inc van Meg Mateo Ilasco, een boek dat ik met veel interesse las. Nadien volgde er ook nog Creative, Inc en eind september kwam ook Blog Inc uit. Ik wou natuurlijk graag mijn mini-collectie verder uitbreiden + ik had een kleine (ahum, had, klein, .. :P) blogcrisis, dus het duurde niet lang of Blog Inc was op weg naar mijn brievenbus.

Het boek bespreekt alle mogelijke facetten van het bloggen, van de eerste prille stappen tot het professioneel bloggen. Joy schrijft dan ook vanuit haar eigen ervaring als blogster. Ze overloopt hoe je het beste een naam kiest en hoe je een niche kan vinden, maar geeft ook tips om geïnspireerd te blijven of om een community rond je blog op te bouwen. Hoewel de onderwerpen meestal oppervlakkig besproken worden, zorgt de grote hoeveelheid verschillende onderwerpen er wel voor dat het boek de moeite waard is om te lezen. Zeker beginnende bloggers of mensen die nog een blog willen beginnen, kunnen heel wat leren uit dit boek. Naar goede gewoonte staan er doorheen het hele boek interviews met succesvolle bloggers, die kort hun eigen verhaal vertellen.

Zoals bij ieder boek van deze reeks heb ik altijd dezelfde bedenking: dat het boek vanuit een Amerikaans standpunt geschreven is. Als Europese blogger ga je sowieso nog wel een paar dingen zelf moeten uitzoeken, maar volgens mij maakt zoiets deel uit van the blogging experience. 😉

Misschien is een vergelijking met de Blog Love e-course ook op zijn plaats. Ik moet eerlijk zeggen dat ik noch in het boek, noch in de e-course veel dingen gelezen heb die ik nog niet wist of nog niet eerder was tegengekomen op internet. Wel vond ik het enthousiasme van Elsie’s e-course, de vele foto’s en persoonlijke voorbeelden aanstekelijker dan de iets drogere inhoud van Blog Inc. Het boek is wel iets uitgebreider en natuurlijk stukken goedkoper dan de Blog Love e-course. 😛

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anouschka December 12, 2012 at 10:54 am

    Ik heb het boek ook besteld een tijdje terug, vooral omdat ik wat nieuwe tips & tricks wou leren. Ik heb het nog niet helemaal gelezen, alleen even snel doorgebladerd en af en toe een stukje gelezen. Maar het viel me inderdaad op dat er veel stukjes typisch Amerikaanse dingen in staan over health insurance en taxes… ach, ik hoop er toch nog wat dingen van op te steken voor mijn blog. Blog Love heb ik ook gelezen en er een hoop tips van onthouden, ik vind dat Elsie altijd op een manier schrijft waardoor ik meteen goesting krijg om iets te doen :p

    • Reply Plutomeisje December 14, 2012 at 12:48 am

      Ja, Elsie haar enthousiasme werkt echt heel aanstekelijk. Ik denk dat het boek zoiets als “Beste Koop” is, omwille van de prijs, maar het enthousiasme dat je voelt kriebelen bij het lezen van Elsie haar verhaal en haar visie is misschien die extra euro’s wel waard. 🙂

    Leave a Reply