Tutorial

7 Days of Christmas – DIY Strikjesslinger

DIY Strikjes Slinger

Nog wat extra last-minute Kerstdecoratie kan nooit kwaad, zeker niet als het resultaat zo leuk is als deze slinger! Misschien gaan jullie me niet geloven als ik zeg dat deze slinger super gemakkelijk is, aangezien ik me nogal uitgeleefd heb met tussenstapjes te fotograferen, maar dat is omdat iedereen origami strikjes zou kunnen vouwen zonder problemen. OK? Let’s start!

Om te beginnen heb je natuurlijk een vierkant stuk papier nodig en een schaar.

DIY Strikjes Slinger

De foto moet je lezen als een stripverhaal, per rij van links naar rechts dus. ๐Ÿ™‚ Om te beginnen vouw je het vierkant blad twee keer middendoor, zodat je een kruis op je blad krijgt. Hierna draai het blad om, zoals op de foto, en vouw je het twee keer diagonaal. Draai het blad opnieuw om. De lijnen moeten er nu uit zien zoals de middelste foto op rij 2. Nu duw je het blad naar binnen, zoals de pijltjes aanduiden. Duw de ruit mooi plat en vouw het tipje een paar cm om en vouw het blad daarna terug open. Als je alles goed gedaan hebt ga je nu een vierkant in het midden van je blad zien staan. Vouw je blad terug op de lijnen van het kleine vierkantje, zodat deze goed gezet worden.

DIY Strikjes Slinger

Nu duw je het vierkant naar binnen, zoals je daarnet met het volledige blad deed. Dit kan een beetje prutswerk zijn vooraleer je het goed krijgt. Als alles goed is, krijg je nu een ruit met een recht stukje aan. Plooi nu langs de voor en de achterkant van de ruit de schuine zijden rechtover de rechte zijde naar binnen om. Druk de vouwen goed aan en plooi het blad daarna voorzichtig open door de onderste punt van het blad naar boven te vouwen. Je zal zien dat je een vierkantje gecreรซerd hebt, duw dit mooi plat en draai het blad opnieuw om (rij 2, 1e foto). Knip nu op alle vouwlijnen, zoals aangeduid door de pijltjes. Vouw een deel naar beneden en plooi de boven en onder zijde van de uitstekende delen naar binnen. Je strikje moet er nu uitzien zoals op de middelste foto van de laatste rij. Leg de twee losse ruiten op elkaar en knip in het midden door.

DIY Strikjes Slinger

Nu moet je de buitenste en binnenste zijde van de opengeknipte ruiten samen naar binnen vouwen, zoals op de eerste foto. Knip de gevouwen ruiten in vorm, zodat het al een beetje meer op een strikje begint te lijken. Ten slotte ga je het bovenste deel van de strik naar binnen vouwen, voorzichtig zodat de strik mooi rond blijft (tenzij je een platgevouwen strik mooier vindt natuurlijk ;)). Voila, dat was de eerste strik!

DIY Strikjes Slinger

Herhaal het proces tot als je genoeg strikjes hebt om een slinger met te maken. Je kan gaan voor een effen gekleurde slinger, afwisselende kleurtjes of gewoon allemaal verschillende kleurtjes (en formaten!). Plak je strikjes aan een lint of koord en hang de slinger op.

DIY Strikjes Slinger

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Inge Snuffel December 18, 2012 at 11:08 am

  tof! dat ga ik zeker eens proberen!

 • Reply emmel December 18, 2012 at 11:15 am

  knappe reportage! Mocht ik geduld hebben, ik zou eraan beginnen.

 • Reply Jolien December 18, 2012 at 11:42 am

  Oh hoe tof, dat ik daar zelf nooit aan gedacht heb!

 • Reply Anouschka December 18, 2012 at 9:26 pm

  Oh superleuk gedaan!
  Ik ga mij er niet aan wagen, want ik krijg altijd stress van papier vouwen omdat het nooit fatsoenlijk lukt bij mij :p

 • Reply Elise December 19, 2012 at 1:08 am

  Zalig! Ga ik zeker maken!

 • Reply evelien December 21, 2012 at 4:04 pm

  Oef. Ik heb het geprobeerd, maar hoe je in de twee reeks foto’s van foto 3 (1e rij) naar foto 4 (2e rij) raakt is me een compleet raadsel. :-((

  • Reply Plutomeisje December 23, 2012 at 10:47 am

   Op foto 3 vouw je dus die flapjes om, zodat je vier flapjes hebt, twee aan de voorkant en twee aan de achterkant (dat is belangrijk :P). Vervolgens leg je het vouwwerk met de punt naar beneden. Hou nu de onderste laag papier met een vinger vast op de tafel terwijl je de bovenste laag papier bij de punt neemt en naar boven open plooit. Als je de vier flapjes daarjuist goed gevouwen hebt, ga je nu een vierkantje in het midden zien. Duw dit plat en draai je blad om. Nu zit je aan foto 4.

   Hopelijk ben je iets wijzer nu?

 • Reply Onder de kerstboom: DIY-ideetjes « StyleMeGreen December 22, 2012 at 10:43 pm

  […] iets nieuws: de strikjesslingertutorial van Plutomeisje! Nodig: papier, schaar en […]

 • Reply Britta December 23, 2012 at 3:50 pm

  Aha, ik ga er nu aan beginnen zie. Wens mijn twee linkerhanden succes! ๐Ÿ˜‰

 • Reply De 10 van 2012 | Plutomeisje December 30, 2012 at 11:24 am

  […] strikjesslinger was nog zo een leuk tutorial om te maken en om te zien hangen in mijn woonkamer.ย  Ik had er wel […]

 • Reply Onder de kerstboom: DIY-ideetjes | StyleMeGreen February 2, 2013 at 8:56 pm

  […] iets nieuws: de strikjesslingertutorial van Plutomeisje! Nodig: papier, schaar en […]

 • Reply Burgertut’s Parels | December | Burgertut December 6, 2013 at 12:28 pm

  […] White | Vilten ‘Ogee’ vormig ornament Plutomeisje | DIY Strikjesslinger | Origami One Good Thing by Jillee | Papieren 3D sneeuwvlok Anthony Herrera Designs | Star Wars […]

 • Reply Piet May 11, 2014 at 2:20 pm

  Leuk maar bij het 13de plaatje wist ik niet hoe ik dat moest doen.

 • Leave a Reply