Inspiratie

7 Days of Christmas – Al de mooie pakjes

Ik schreef dit stukje oorspronkelijk als guest post voor Flowers and Feathers, waar momenteel een 25 day of Christmas-reeks loopt (zeker eens gaan kijken!). Ik wou jullie mijn inpak-inspiratie post echter niet onthouden, dus voila, vandaag kan je hem hier ook lezen. 🙂

Ik veronderstel dat de meesten onder jullie al druk bezig zullen zijn met cadeautjes voor onder de Kerstboom te kopen (of zoals bij mij, hard aan het brainstormen over wat je kunt geven ;))? De inhoud van een cadeautje blijft natuurlijk belangrijker dan de buitenkant, maar ik vind dat een mooi verpakt cadeau net dat tikkeltje meer heeft. Bovendien oogt zo een stapel prachtig verpakte cadeaus nog eens veel beter onder de Kerstboom. Moest je niet direct inspiratie hebben om je cadeautjes op een originele manier te verpakken, dan ben je aan het goede adres!

Mooie pakjes - Bruin kraftpapier + veren en touwtjes

Simpel bruin kraftpapier is één van mijn favorieten om cadeautjes in te pakken. De veelzijdigheid van zo een bruin papiertje is enorm! Alles van kleurrijke touwtjes, papieren veren, pompons, washi tape of oude sleutels, alles past en kan bij dit papier.

Mooie pakjes - Bruin kraftpapier + stempels

Ook prachtig in combinatie met bruin kraftpapier, maar eigenlijk ook met gelijk welke effen verpakking, zijn stempels. Ideaal om vlug een cadeautje een heel andere uitstraling te geven en bovendien helemaal niet duur. Als je een beetje handig bent, kan je ook zelf je stempels maken. Als je geen stempels bij de hand hebt, kan je een cadeau ook gemakkelijk versieren met een zilverkleurige stift en een paar geometrische vormen. Een beetje soberder, maar ook erg leuk!

Mooie pakjes

Je kan effen inpakpapier ook opvrolijken door er kleine pompons en een overdosis touw aan te bevestigen. Of door er een stukje van een puzzel bij te voegen. Het hoeft trouwens niet allemaal eenvoudig te zijn, met cadeau-verpakking kan je eigenlijk zo uitbundig gaan als je zelf wilt. En als je een stapel cadeautjes onder de Kerstboom hebt liggen die allemaal verschillend, maar toch gelijkend uitzien, oogt dat des te prettiger!

Mooie pakjes

Tot slot nog een paar leuke, iets specialere ideetjes. Zo kan je bijvoorbeeld oude (papieren) kantjes gebruiken om een verpakking mee af te werken, of gebruik maken van botanische prenten. Ook cadeautjes verpakt in stof kunnen er schitterend uitzien, voor meer info daarover moet je zeker eens de Japanse Furoshiki techniek eens bekijken. Hierbij gebruikt men enkel een stuk stof en maakt er de meest fantastische verpakkingen mee. En dat verpakking niet altijd alles bedekkend moet zijn, toont bovenstaande foto ook. Soms is een beetje verpakking ook al genoeg voor een schitterend eindresultaat.

Besteden jullie normaal veel aandacht aan verpakking? Ik probeer er op te letten dat ik de cadeautjes zelf inpak en een beetje personaliseer. Hoewel ik moet toegeven dat ik het altijd een beetje jammer vind om een mooie verpakking gescheurd te zien eindigen.

(PS: Je kan alle verpakkingsideetjes terugvinden op mijn DIY – Pretty Packages bord op Pinterest ^-^)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply la merlette blanche December 19, 2012 at 12:13 pm

  Ik besteed altijd meer tijd aan de inhoud dan aan de verpakking, ook al zou het leuker zijn als de verpakking ook wat aantrekkelijker zou zijn… Pomponnetjes heb ik wel al eens gemaakt om cadeautjes te pimpen. Ideaal voor wie niet te veel tijd aan verpakking wil besteden 😉

 • Reply Cleolidewij December 19, 2012 at 1:23 pm

  Ik pak alles in in oude kranten. Vaak met een restje wol eromheen of verknipte plasticzak. Soms ook met een gekleurde tape op een mooi plaatje uit een oud tijdschrift. Ik besteed er wel wat aandacht aan, het moet er mooi uitzien, maar het mag van mij niets kosten en ook niets nieuws bevatten. Ik word altijd een beetje treurig van nieuw papier dat enkel bestaat om te verscheuren. Hoewel al dat andere wel heel mooie plaatjes oplevert 🙂

  • Reply Plutomeisje December 20, 2012 at 9:14 am

   Hehe, ik vind het ook een zonde om zo papier weg te gooien, zeker als je bedenkt dat de meeste pakjes een paar uur voor dat ze gegeven worden nog vlug in een papier gestoken zijn. Ik ben dan ook iemand die vlug al het bruikbaar papier netjes opvouwt en naar huis mee neem zodat het toch nog eens kan gebruikt worden. 😀

 • Reply Hannelore December 19, 2012 at 2:44 pm

  Ik besteed er ook aandacht aan, vind het heel fijn om te doen!

 • Reply Liesbeth December 19, 2012 at 9:11 pm

  Ja, ik vind het ook superleuk om mooie pakjes te maken. Op het kerstfeest of met gelijk welke pakjesgelegenheid neem ik altijd restjes inpakpapier dat ik mooi vind mee. Heb hier een hele doos vol. Dat combineren met leuke lintjes en masking tape en hupakee, mooie kleurrijke pakjes.

 • Reply 7 Days of Christmas – Freebies | Plutomeisje December 20, 2012 at 10:35 am

  […] ← 7 Days of Christmas – Al de mooie pakjes […]

 • Leave a Reply