Handmade, Home Decor

Kapstok-kunst

PhotobucketEen aantal onder jullie vroegen het zich zich hier al af hoe dat nu precies met die kapstokken zat. Die kapstokken waren ooit een ideetje voor een blogpost, dus misschien is het wel het ideale moment om er ook echt over te schrijven. De reden waarom die post er nooit kwam, is omdat die kapstokken in mijn hoofd opgeslagen staan als “mislukt project”. Waarom mislukt? Omdat ik zo graag tweedehandse kapstokken had gevonden, van die ouderwetse.

De goden van het tweedehands shoppen staan echter niet aan mijn zijde (ik had in Amerika geboren moeten zijn, volgens mij gaat dat daar beter). Mijn kapstokken komen dus uit de Ikea. Bumerang heten ze, 0.75 cent het stuk. Vindt dat maar eens tweedehands tegen die prijs en met zoveel gemak.De kapstokken werden opgehangen aan een eenvoudige nagel. Beetje opletten dat uw nagel lang genoeg is, zodat als ge het houten stuk van de kapstok tegen de muur duwt, uw metalen haakje nog aan de nagel kan. Dat is namelijk nogal belangrijk om ze op te hangen.PhotobucketWanneer je de kapstokken op deze manier ophangt en voorziet van uw stukje kunst naar keuze gaat al snel opvallen dat ze niet recht blijven hangen. ‘k Heb het nog nooit getest in een kleerkast, maar met een nagel vallen de kapstokken niet mooi te balanceren. Gelukkig bestaat daar een heel eenvoudige oplossing voor: Poster Buddies. De mijne zijn van Pritt en ik ben er tevreden van. Ze blijven lang plakken en als ge niet oplet als je ze verwijdert nemen ze soms een stuk plaaster of verf mee. Kan dus tellen qua kleefsterkte.

Twee bolletjes van die poster buddies maken, beetje kneden en op ieder uiteinde van het houten gedeelte van de kapstok kleven, beetje waterpas zetten en klaar. 🙂 Niemand die dat ziet dat die kapstokken niet echt met die nagel aan de muur hangen. 😛 (Die nagel voorkomt wel dat ze niet naar beneden zakken, dus niet skippen!)

Na de punaise de gemakkelijkste manier om uw huis te voorzien van kunst + geen miserie met het vinden van een passende kader indien uw kunstwerk van de standaard maten afwijkt! ^-^

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Josie Something January 12, 2013 at 2:42 pm

  Het is mij nog nooit opgevallen dat ze dat bij Ikea verkopen. Bedankt voor de tip. Kan wel begrijpen dat je liever van die oude modellen zou willen, maar deze zijn ook heel geslaagd!

 • Reply Andrea January 12, 2013 at 5:10 pm

  super leuk idee. ziet er mooi uit 🙂

 • Reply Fenne January 14, 2013 at 6:27 pm

  deze zijn ook leuk hoor, maar als je nog ‘even’ wacht krijgen ze vast wel een antieke look 🙂

  • Reply Plutomeisje January 16, 2013 at 9:40 am

   Haha, zo had ik het nog niet bekeken. 😛

 • Reply Kapucijnaap January 15, 2013 at 4:37 pm

  leuk gevonden! Die strategic plan prent is ook geweldig – waar komt die vandaan?

  • Reply Plutomeisje January 16, 2013 at 9:39 am

   ‘k Heb ooit ergens zo een poster op internet gezien. Ik vond hem zo leuk, maar ofwel was hij te duur, ofwel kon ik hem nergens vinden (‘t is al een tijdje geleden), dus heb ik hem zelf nagemaakt met een beetje waterverf. 🙂

 • Reply Studio Sneak Peek | Plutomeisje November 12, 2013 at 7:59 pm

  […] manier om mijn kunstwerkjes in de studio uit te hangen, schreef ik al eens eerder, die post kan je hier terugvinden. Ik schreef ook al eens hier over mijn verzameling stoffen en hoe ik die enigszins […]

 • Leave a Reply