Daily Life

24 before 25 – flashback

Van mijn 24 puntje deed ik er 13. Op zich vind ik dat niet slecht, iets meer dan de helft. Sommige dingen staan namelijk al een tijdje op mijn lijst (de tattoo, het rijbewijs) en sommige zullen wellicht nog een tijdje blijven staan (de tattoo, het rijbewijs). Van sommige dingen (met photoshop leren werken, het lappendeken & schetsen) weet ik dat het in 2013 nog goed gaat komen. ๐Ÿ™‚

Om te beginnen, de niet gelukte: Scarabee tattoo op pols // Rijbewijs โ€“ part I: theorie // Met photoshop leren werken // Veel schetsen! // 10 afgewerkte schilderijen op papier of doek // Het Louvre bezoeken // Lappendeken/quilt maken // Een Final Fantasy spel uitspelen // Leren zeefdrukken // Polaroid fotoโ€™s maken! // Organiseer een craft party in real life!

De meeste van die dingen gebeuren gewoon niet omdat ik niet gemotiveerd genoeg ben of omdat ik mij te laat realiseer dat zoiets meer tijd kost dan ik had gedacht. Uiteindelijk hebben die puntjes ook nog een nut gehad: zo leer ik mijzelf (en mijn prioriteiten) een stuk beter kennen. En ik ben gewoon ook echt blij met de dingen die ik wel verwezenlijkt heb!

โ™  16 boeken lezen op 12 maanden. Zo belachelijk goed gelukt dat ik zelf 27 boeken las in plaats van 16! Ik ben heel blij dat ik weer aan het lezen ben, aangezien ik het enorm gemist heb.

โ™  Nog maar รฉรฉn keer in de week cola drinken. Waarschijnlijk drink ik niet echt strikt maar รฉรฉn keer in de week cola, maar toch reken ik deze als geslaagd. Ik dronk echt vooral cola vorig jaar en nu drink ik vooral kraantjeswater. Een omslag die zowel voor mij als voor het milieu goed was (x2 want het Vriendje deed mee).

โ™  GIFโ€™s leren maken. Jup, ook dat deed ik. Veel gemakkelijker dan ik had gedacht en GIF’s zijn echt een geweldige manier om veel foto’s te delen, alleen moet ik dat echt wel eens wat vaker doen.

Pain Perdu & American Pancakes

โ™  Vijf nieuwe desserts maken. Dit jaar leerde ik Pain Perdu, American Pancakes, Kaastaart, Zwarte Chocolade Cupcakes, Witte chocolade amandelcupcakes & Bananenbrood maken. Helaas heb ik niet van ieder dessert foto’s, misschien is dat wel iets waar ik bij mijn volgend before lijstje op moet letten. ๐Ÿ˜›

โ™  Dinoโ€™s @ BXL zien! Het was een geweldig warme dag toen we richting Brussel trokken, maar de dinosaurussen waren nog altijd even awesome als ik ze mij herinnerde! ๐Ÿ˜€

โ™  12 kledingstukken maken. Ook hier ga ik mild zijn voor mijzelf. Ik raakte aan 8 kledingstukken (FietsrokjeJurkje met kantBloemetjesjurkย  – Meringue Rokje –ย  Belladone Jurkje – Sorbetto top – Meringue II – ZsaZsa Rokje) ook al naaide ik gedurende de grote vakantie belachelijk weinig. Ik vind acht stuks al behoorlijk indrukwekkend, hopelijk maak ik er dit jaar minstens evenveel.

12 Kledingstukken maken

โ™  Een geniale bachelorproef schrijven! Ahum, echt geniaal was hij niet en de ervaring met mijn promotor was vooral bedroevend in plaats van leerrijk. Ook hier ben ik mild voor mijzelf, ik heb hem geschreven en ik ben er door. Dat is geniaal genoeg voor mij. ๐Ÿ™‚

โ™  Honderd blogposts schrijven. Uiteindelijk schreef ik 148 blogposts in 2012, not bad en doel meer dan bereikt. Op naar 200 in 2013!

โ™  Meer series kijken. Ik bekeek alle seizoenen van Castle, keek naar New Girl & Hart of Dixie, bekeek eindelijk het laatste seizoen van True Blood en raakte helemaal in de ban van Downton Abbey (wat een reeks!). Ik begon ook met Archer (nog undecided, ‘t is een beetje het verhaal van Batman, maar dan zonder het weekind-aspect :P) en bekeek bijna het hele seizoen van Once Upon A Time om dan compleet stil te vallen.. maar in 2013 ga ik van die serie wel werk maken (en van Mad Men & Dexter & Chuck…).

Loki

โ™  Een kat of hond adopteren. Ha! Loki! Eigenlijk was ik pas van plan om een nieuw kitten te adopteren als al mijn ratjes weg waren, maar hij was zo schattig. Bovendien werd hij samen met zijn zusje opgevoed door een vriendin van mij, waardoor ik vond dat het de perfecte moment was om een kitten in huis te nemen. Een dag nadat Loki aankwam, stierf mijn voorlaatste ratje veel vroeger dan ik ooit verwacht had. Zijn broertje verhuisde naar een leuke vrouwengroep (hij was gecastreerd), maar leefde helaas ook niet lang meer. En nu heb ik een knuffelkat en ik heb nog geen enkele keer dit moeten meemaken. Gewoon genieten van mijn beestjes, zoals het hoort.

โ™  Dance, spring, run & hullahoop en een beetje gewicht verliezen. Een beetje gewicht verliezen heb ik nogal letterlijk genomen. Veel is er niet af, maar iets is iets. Door mijn drukke eerste semester & de examen staat mijn bujinkan training ook op een laag pitje, maar na de examens gaan we er weer voor!

Broches uittekenen & maken

โ™  Producten voor webshop verzinnen, uittekenen & verkopen โ™ฅ Ik maakte nieuwe broches waarvan het ontwerp al eeuwen in mijn schetsboek stond voor mijn give-away en vond ze zo geslaagd dat ik ze ook in mijn webshop plaatste.

โ™  Een nieuwe cultuur leren kennen. Volgens het Vriendje is het niet echt een andere cultuur, maar volgens mij verschillen Belgen en Denen genoeg om van een cultuurverschil te spreken. We trokken deze zomer dan ook richting Kopenhagen, aten vreemde maar lekkere broodjes, proefden Danish Pastries en zagen eens een land waar de Romeinen niet gezeten hebben!

Al bij al heb ik dat zo slecht nog niet gedaan, imo. ๐Ÿ˜€

(PS: de winnaar van de verjaardagskaartjes-give-away komt later deze week online, samen met met mijn prachtige collectie kaartjes! Voor wie het berichtje op mijn Facebook-pagina nog niet gezien had: heeeeeel erg bedankt als je mij een kaartje stuurde, ik werd er helemaal blij van! ^-^)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply la merlette blanche January 28, 2013 at 12:33 pm

  Inderdaad goed gedaan! Ik vind het vooral straf dat je 8 prachtige kledingstukken gemaakt hebt!

  • Reply Plutomeisje January 29, 2013 at 3:56 pm

   Ja, acht is toch al iets hรฉ. ๐Ÿ˜€ Hopelijk dit jaar nog wat meer, want ‘t is wel leuk om kleren te hebben die perfect passen, in stofkes die je helemaal de max vindt en zonder dat jer er 30 winkels moet voor aflopen ๐Ÿ˜€

 • Reply pebblyn January 28, 2013 at 12:36 pm

  Meer series kijken, da’s wel een grappige! Once upon a time is ondertussen aan het tweede seizoen bezig, ben je daar al mee mee? En Castle, love him!
  Dexter moet je zeker kijken, da’s een geniale serie. Ik vind de eerste twee seizoenen de beste, maar daarna ben je zo verslaafd dat je van de rest geen probleem maakt. Geniet ervan! ๐Ÿ™‚

  • Reply Plutomeisje January 29, 2013 at 3:54 pm

   Nope, nog niet aan seizoen twee van Once Upon a Time bezig, ‘k moet die laatste afleveringen van seizoen รฉรฉn nog bekijken. Is het leuk? En Castle heb ik echt aan een rottempo bekeken deze zomer, het nieuwe seizoen (als er ondertussen een is, heb ik nog niet gezien).

   Ik ben ooit aan Dexter begonnen, maar ‘k had wat moeite om een klik met het hoofdpersonage te vinden, maar hij krijgt nog wel eens een herkansing. ๐Ÿ˜›

   • Reply pebblyn January 29, 2013 at 4:20 pm

    Nu is seizoen 5 van Castle bezig ๐Ÿ™‚ En natuurlijk is Once upon a time leuk (anders zou ik niet kijken), maar het blijft wel ingewikkeld!

 • Reply Anne January 28, 2013 at 7:33 pm

  Wat een ontzettend leuk idee! Misschien dat ik dit zelf ook ga proberen. In maart word ik 23 dus om nu nog ’22 before 23′ te gaan doen red ik denk ik niet meer, maar ’23 before 24′ moet lukken ๐Ÿ˜‰

  • Reply Plutomeisje January 29, 2013 at 3:54 pm

   Ik kan het alleen maar aanraden, ‘k vind het ieder jaar erg leuk om zo een lijstje in mijn achterhoofd te houden. ๐Ÿ™‚

 • Reply Marlou January 30, 2013 at 11:11 pm

  wat superleuk om zo op het lijstje terug te kijken ๐Ÿ™‚
  wat een fantastisch leuke broches maak je, en sowieso, goed bezig hรฉ!

 • Leave a Reply