Handmade, Sewing

Handmade – Owl Pillow & Baby Blanket

Owl Pillow / Uil Kussen WIP

Babyspullen rollen normaal niet vaak van onder mijn naaimachine, maar soms komt het er toch eens van. Ik kreeg namelijk de vraag om een aangepaste versie van mijn uiltje te maken. Het uiltje ging een cadeau van de collega’s van de papa zijn, dus het moest een beetje op het bedrijfslogo lijken. Mijn uiltje kreeg een aangepast kleurenpalet en werd voorzien van vleugels en poten. En ik gebruikte voor het eerst flockfolie. Ik ben alleszins fan van mijn herwerkte versie (en kei trots dat mijn letters recht hangen). 🙂

//Normally I don’t make a lot of baby gear, but sometimes I do. I was asked to make a customized version of my owl, so I did. I made some wings and legs and I even made some iron on letters for the first time. I very happy with how it turned out. 🙂Owl Pillow / Uil Kussen WIP

Owl Pillow / Uil Kussen

Owl Pillow / Uil Kussen

Nog meer babyspul, want ik gebruikte één van de voorgesneden stofjes van Veritas, fluogroene paspel en een hoop extreem zachte fleece om een snel babydekentje te maken. De handleiding voor zo een dekentje kan je vinden op de blog Emma & Mona. De eerste keer paspel werkte en nu voel ik mij helemaal klaar om mijn (net iets grotere) lappendeken af te werken!

// I made even more baby gear. I also made a baby blanket with a precut bundle from Veritas and some fluo piping. I followed a tutorial by Emma & Mona (in dutch). This was my first time sewing piping and I feel more reassured now to finish my (big) patchwork blanket! Baby Blanket / Baby Dekentje

Baby Blanket / Baby Dekentje

Baby Blanket / Baby DekentjeBrillenstof & paspel van Veritas – Fleece van Stoffen Artevelde

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jolien April 4, 2013 at 12:32 pm

  dat dekentje ziet er superzacht uit, dat babietje gaat daar blij mee zijn zeg 🙂

 • Reply Katrijn Vandenberghe April 4, 2013 at 5:47 pm

  Kheb die die tutorial eens opgeslaan, dan durf ik ook eindelijk eens mijn paspel te verwerken.
  De uil ziet er echt knap afgewerkt uit

 • Reply elisse April 4, 2013 at 10:59 pm

  Keiiiitof! Ik wist wel dat je nog brillenstof ging halen 😀 En waar heb je je labels laten drukken? Die zijn ook zalig!

  • Reply Plutomeisje April 5, 2013 at 10:31 am

   Die labels zijn eigenlijk gewoon stukjes stof die ik tot een label geplooid heb. De stof zelf heb ik laten drukken bij Spoonflower (allez, ‘k heb eens test-lapjes besteld en ‘k ben die nu gewoon aan het opgebruiken :P)

 • Reply Anouschka April 7, 2013 at 1:09 pm

  Onze poes begon te spinnen toen ze dat dekentje zag… ik denk dat ze bijbedoeling heeft.

  Heel leuk gemaakt!

 • Reply Postfabriek April 10, 2013 at 10:35 am

  Dat uiltje is zo leuk!

 • Leave a Reply