Handmade

Kaartenmapje // Card holder

 photo kaartenmapje_01.jpgToen ik dit kaartenmapje van Hilde@Home voor het eerst tegenkwam op de blog van Elisanna was ik direct helemaal weg van. De ideale oplossing voor de tientallen kaarten die in mijn portefeuille gepropt zaten! En na een eerste versie voor mijzelf, maakte ik ook nog een extraatje voor bij de Klara tas. Ik zou wel nooit meer een ronde rekker gebruiken, dat was een beetje miserie. šŸ˜›

// I saw this card holder by Hilde@Home on Elisanna’s blog and I immediately loved it. Seriously with all these cards from different shops I got crammed in my wallet, this would be a very handy accessory to carry with me. I first made a (quite sober) version for myself. Next I made a extra to go with my latest Klara bag. photo kaartenmapje_06.jpg

 photo kaartenmapje_05.jpg

 photo kaartenmapje_03.jpg

 photo kaartenmapje_02.jpg

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Ineke April 24, 2013 at 8:10 am

  Ik zou zo’n gigantische moeten hebben voor alle kaarten die ik heb.. Toch maar niet aan beginnen denk ik šŸ˜€

  • Reply Plutomeisje April 24, 2013 at 8:26 am

   Mwa, ge kunt uw minder belangrijke daarin steken, dat je ze niet altijd mee hebt? ‘t is toch al 12 kaarten minder in uw portefeuille hĆ©. šŸ™‚

 • Reply Anouschka April 24, 2013 at 9:45 am

  wow keileuk! Ik vraag me af hoe ge die rode elastiek hebt vast gemaakt, want volgens mij zou dat bij mij 10x loskomen en dan zou ik hem buiten gooien :p

  • Reply Plutomeisje April 24, 2013 at 1:46 pm

   Awel, dat was mijn probleem daar dus mee, maar ‘k had er ondertussen al zoveel aan zitten prutsen (langs twee kanten vlieseline omdat ik mij vergist had, mijn steken die compleet oneven waren omdat mijn naald te dun was,…) en ik had een deadline dat ik hem er zo heb ingestoken. ‘k Hoop dat hij het houdt (er zit wel niet zoveel spanning op normaal)

 • Reply Elisse April 24, 2013 at 10:30 am

  Wauuuuw! Tof! Die boompjesstof is kei mooi, waar heb je ze gekocht?

  • Reply Plutomeisje April 24, 2013 at 1:48 pm

   Ze ligt al zeker een jaar in mijn kast, ‘k heb ze bij Drygoods Design Online gekocht (samen met mijn druppelstof). ‘t is van Clooud9Fabric, ontworpen door Julie Rothman (moest ge daar iets met zijn) šŸ™‚

 • Reply Isabelle April 24, 2013 at 12:37 pm

  Ik heb onlangs ook eentje gemaakt maar mijn rekker was veel te breed en als het mapje dicht was dan spande de rekker teveel en trok da heel mijn mapje tesamen. Maar kzal op de stoffenbeurs nieuwe elastiek kopen en dan probeer ik het opnieuw! Heel erg mooie stofjes van jou en super mooi gedaan. En waarom geen ronde elastiek meer?

  • Reply Plutomeisje April 24, 2013 at 1:45 pm

   De ronde rekker was heel lastig om vast te stikken, mijn machine kreeg daar geen grip op en het sprong altijd van onder de naald. ‘t Ziet er wel goed uit met een ronde rekker, maar ik vrees ervoor dat hij niet gaat blijven vastzitten en dat is niet de bedoeling natuurlijk.

   ‘k Heb daar trouwens ook een beetje last van, dat mijn rekker mijn mapje beetje scheef trekt. Misschien dat een extra elastiek naar binnen duwen terwijl ge aan het stikken zijt wel kan helpen daarbij (zodat hij “te los” is als het mapje gewoon open is, maar als ge hem over de 2 lagen mapje moet doen dat hij net genoeg aanspant)?

  Leave a Reply