Movies & Music, Sewing

Love: The Great British Sewing Bee

Ik had altijd al een boon voor het Britse vrije omroepsysteem & de programma’s die daaruit voorkomen, maar oh boy, nu is het dikke liefde! BBC maakte namelijk The Great British Sewing Bee. Tijdens deze 4-delige serie gaat men op zoek naar de beste naais(st)er van Groot-Brittannië. Tussen alle stress over de juiste stoffenkeuze en naaimachines in actie, wordt er ook kwistig gestrooid met naaiwijsheden en zelf een beetje geschiedenis over handgemaakte kleren & patronen. Enige minpuntje? Slechts vier afleveringen! Gigantisch veel te weinig imo.

// I always liked BBC programmes, but oh boy, now it’s pure love! They made The Great British Sewing Bee, a programme in search of the the best British seamstress. It’s only 4 episodes (way to short, if you ask me). Not only can you see other crafters struggle about fabric choices and making clothes in a race against the clock, but they also throw in some sewing tips and interesting fun facts about the history of clothing. 

Awel VRT, waar blijft onze Vlaamse naaiwedstrijd? ‘k Ben er van overtuigd dat er hier minstens even getalenteerd naaitalent zit! // I’m eagerly awaiting a Flemish/Belgian version of this programme!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply la merlette blanche April 24, 2013 at 4:45 pm

  Aaah, goed dat je mij er doet aan denken! Ik had 1 en 2 al gezien, vanavond dus aflevering 3! Ik vond het ook wel nog fijn, vooral voor de naaitrucjes en de geschiedenisverhaaltjes tussendoor. Oh, en de inspiratie natuurlijk 🙂 Wel jammer dat het weer in wedstrijd-format is, maar goed, dat is tv he 🙂

 • Reply Ollie en Wallie April 24, 2013 at 5:13 pm

  ook gezien, wel leuk :), volgens mij zit hier in België zelfs nog meer talent

 • Reply elisselenaars April 25, 2013 at 12:01 am

  Ook gezien, tof hé! 🙂 In België had ge toch een paar jaar geleden ‘De Designers’, vond ik ook nog wel leuk om naar te kijken!

 • Reply mindthatbird April 25, 2013 at 11:07 am

  tilly, van tilly and the buttons!

 • Reply isabel April 26, 2013 at 12:12 pm

  dat zal wel niet zo lang meer duren!!!

  http://www.mamajulesbrussels.blogspot.com

 • Leave a Reply