Daily Life

Boswandeling // A walk in the woods

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the BrakelbosEén van de reden dat ik de afgelopen maanden en weken ongeduldig voor het raam stond te trappelen, starend naar de bomen en de bloemen die maar niet in bloei wouden komen (en gelijk hadden ze), was mijn plan om een boswandeling te maken. Niet zomaar een boswandeling, neen, eentje waarbij ik boshyacinten in bloei zou zien. Voor een uitgebreid tapijt waren we wellicht toch nog iets te vroeg, maar ik heb er toch gezien!

// One of the reasons I was so eager for spring to start was my big plan to make a long walk in the forest to see the bluebells bloom. Even though it’s almost May they still weren’t in full bloom, but I’ve seen them! We went to the Brakelbos in the Flemish Ardennes and walked around for almost two and a half hours! I’m quite proud of myself for finishing the whole 8 km’s, since I’m not fit at all. I really enjoyed this hike, so hopefully we’ll be doing this more in the following months. 🙂

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the BrakelbosOnze wandeling liep een deel door het Brakelbos, voor mij het favoriete gedeelte, en leidde ons daarna nog een heel stuk door de velden en heuvels van de Vlaamse Ardennen. Dat laatste was iets minder yay, want ik kan echt niet goed tegen de zon. Meer dan een uur onbeschut in de volle middagzon lopen was afzien (en eindigde in barstende hoofdpijn)! Een reden te meer dus dat ik stiekem wel een beetje trots op mijzelf ben, dat ik de volledige wandeling gestapt heb (8km), met een conditie die eigenlijk onbestaande is en een hoofd dat langzaam op een tomaat begon te lijken.

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the BrakelbosOndanks de droefheid van mijn lichamelijke gesteldheid, heb ik toch echt wel genoten van de wandeling. Het lustige vogelgezang, de overvliegende roofvogel (die mega cliché roofvogelgeluiden maakte, iets wat ik nog nooit eerder in het echt gehoord had), een bonte specht spotten 2 minuten nadat je het bos binnenstapt, zo goed als niemand tegenkomen gedurende 2,5 uur en ieder dier proberen fotograferen dat je tegenkomt, het was allemaal rustgevend en leuk om mee te maken.

Jup, natuurwandelingen, ik ben verkocht. Hopelijk komt het er dit jaar nog een paar keer van om er nog eens op uit te trekken. 🙂

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the Brakelbos

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the Brakelbos

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the Brakelbos

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the Brakelbos

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the Brakelbos

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the Brakelbos

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the Brakelbos

Wandeling Brakelbos // Walk in & round the Brakelbos

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply laure April 27, 2013 at 5:20 pm

  Wanneer hebben jullie die wandeling juist gedaan? Ik wil dolgraag de boshyacinten in het Hallerbos gaan zien, dus dan weet ik ook meteen of ik best morgen of later ga…

 • Reply Jolien April 27, 2013 at 6:26 pm

  ziet er een heel leuk bos uit om in te gaan wandelen!

 • Reply AmélieAmélie April 28, 2013 at 1:07 pm

  Heel aanstekelijk! Vandaar mijn vraag: Waar kan je eigenlijk de route vinden voor zo’n wandeling?

 • Reply Happy bday to me – 25 before 26 recap | Plutomeisje January 24, 2014 at 2:07 pm

  […] Make some long walks in the forest – Ik ging wandelen in en rond het Brakelbos, vond het leuk en wou het opnieuw doen. Alleen […]

 • Leave a Reply