Inspiratie

Last Minute Moederdag

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar een cadeau voor moederdag vinden is niet één van mijn sterke punten. Ieder jaar denk ik “dit jaar ga ik eens iets origineels en tof enal enzo vinden” om dan uiteindelijk met een pot bloemen te eindigen. Niet dat bloemen niet tof zijn, ik zou dat heel graag krijgen, maar af en toe is het leuker om eens iets origineel te geven. Ik ging op zoek en vond drie leuke cadeautjes om te geven én te krijgen. Ideaal!

// It’s almost Mother’s day and I’m looking for some original and fun things to give. I found a three I like. 🙂 Apart from the last one, they’re only available in Belgium, so no translation on the rest of the post. By the way, what do you give on mother’s day?

 photo Last_minute_moederdag_01.jpgJullie kennen het concept wellicht al van Deautybox en co, maar indien de mama niet zo aan make-up is, dan is My Little Box misschien wel een leuk alternatief. Het concept blijft hetzelfde als bij Deautybox, je neem een abonnement en iedere maand valt er een doosje met leuke spullen in je brievenbus. Bij My Little Box werken ze iedere maand met een ander thema (van een charity box tot een cocoon box of een geekette box), allemaal met een duidelijke Franse flair. Zo Frans, dat de box eigenlijk enkel in Frankrijk & België verkrijgbaar is. Volledig Franstalig weliswaar, maar dat maakt het des te charmanter.

 photo Last_minute_moederdag_02.jpg

 photo Last_minute_moederdag_03.jpg

 photo Last_minute_moederdag_05.jpgEen kaart met een geitje op voor mama’s die alles al hebben, een geitje voor een familie in het Zuiden. Dat is het concept van de kaart die Eva Mouton (ha!) voor Oxfam tekende. Een origineel cadeau, voor mama’s met een gevoel voor humor.  photo Last_minute_moederdag_04.jpgVoor wie zo een kaart alleen toch maar een beetje vreemd vind (ik!), bestaat er ook nog de optie: bakt zelf iets. Wat voor misbaksel er ook uit uw oven komt (ah, de charme van zelfgemaakte taarten), ik kan mij niet veel moeders voorstellen die niet content zullen zijn met een gebak dat met liefde gemaakt is. 🙂 Dit recept voor citroen-tijm taartjes lijkt mij alvast een goed begin. 🙂

Wat geven jullie voor moederdag?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Hannelore May 11, 2013 at 11:11 am

  Zo’n geitje vind ik zalig! Ik heb echt al eens overwegen iemand zo’n kip cadeau te doen via oxfam haha, maar uiteindelijk toch voor iets anders gegaan. Gelukkig vieren wij thuis de antwerpse moederdag (ons moeder houdt trots vast aan haar antwerpse roots, ook al wonen we al lang in de limburg) dus ik kan al beginnen nadenken in mei zodat ik tegen 15 augustus iets heb 😉

 • Reply elisse May 11, 2013 at 5:07 pm

  Moederkesdag valt bij ons pas in augustus, dus ik heb nog efkes tijd 🙂 Die taartjes zien er wel heeerrrlijk uit!

 • Reply Kasiu May 11, 2013 at 6:16 pm

  I love this card!
  If my mom was with me I would probably buy her a book 🙂 anyways I have still some time, in POland Mother Day is on 26th
  Vandag heb ik gemaakt voor mijn schoonmoeder een kratje, (I hope she will like it, and also that I didn’t make a mistake in my sentence)

  • Reply Plutomeisje May 16, 2013 at 7:54 pm

   Your sentence was almost right. ‘gemaakt’ and ‘een kratje’ need to change places 🙂
   Did she like your present? I only bought flowers :p

 • Reply Fenne May 11, 2013 at 9:07 pm

  die boxen kende ik niet, ziet er wel plezant uit.

 • Leave a Reply