Fashion, Handmade, Sewing

Allemaal Rokjes A-lijn rok // An A-line skirt

Yes, mijn eerste Me-Made-May post van de maand! Tot nu toe heb ik mij heel makkelijk aan de uitdaging kunnen houden, maar ik ben dan ook niet iemand die iedere dag met een andere outfit rondloopt, wat de uitdaging wel iets makkelijker maakt. 🙂

// Yay, my first Me-Made-May post of the month! Until now I didn’t have any problem keeping up my pledge, but I’m not the kind of girl that wears a completely new outfit every day.

 photo A-lijn_rok_01c.jpg

 photo A-lijn_rok_01f.jpg

Het patroon van deze A-lijn rok komt uit Allemaal Rokjes en is ongelofelijk gemakkelijk om te maken, zelf met beleg en voering. Ik maakte dit rokje ergens eind 2012 uit een lap bolletjesstof die ik op het stoffenspektakel vond. De voering is (wellicht) een katoentje dat nog in mijn stofjeskast lag. Ik vind het A-lijntje een geweldig leuk model, er ligt al een tweede, zij het iets kortere versie, in mijn kast. Korter inderdaad, want ik ben geen fan van rokken over de knie. 🙂

// The pattern from this A-line skirt comes from the book “Allemaal Rokjes” (it roughly translate to “Everything Skirts”). It’s incredibly easy to make, even when you put in lining. I’m still very happy with the result, although sometimes I find it a bit long, I like my skirts more above the knee. Not that I like my knees so much, it’s just that I feel that long skirts make me even shorter. :p

 photo A-lijn_rok_01b.jpg

 photo A-lijn_rok_collagejpg.jpg

 1. Handgemaakte A-lijn rok uit Allemaal Rokjes // Handmade A-line skirt from Allemaal Rokjes
 2. Miz Mooz schoenen // Miz Mooz shoes
 3. Eveline Ester Thijs broche // Eveline Ester Thijs brooch
 4. Handgemaakte Tatanne tas // Handmade Tatanne bag
Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply elisse May 15, 2013 at 3:31 pm

  Schoooon! En schoon schoenen seg! En een toffe broche! Ik heb nog geen enkele foto gemaakt van mijn outfits, haha! Oepsie!

  • Reply Plutomeisje May 16, 2013 at 7:47 pm

   Oh, niet goed bezig! :p ‘t Is ook maar de eerste keer hoor en nu met al die regen denk ik dat de rest van de outfits nog wat op zich gaat laten wachten. ‘t Belangrijkste is toch dat je uw handgemaakte kleren draagt hé. 🙂

 • Reply Kathleen May 15, 2013 at 4:12 pm

  Hehehe… Wilde ik schrijven: “Waaaah, wat een leuke schoenen!”. Zag ik het merk en dacht ik: “Uiteraard! Hoe kan het anders?”. Ik heb tegenwoordig iets met Miz Mooz schoenen. 😀

  Zeer leuke outfit ook. Meer van dat!

  • Reply Plutomeisje May 16, 2013 at 7:49 pm

   Hihi, dank u. ‘k Hoop op wat beter weer dan nu voor de rest van mijn foto’s (en anders ga ik een mooie paraplu moeten kopen :p). ‘k Ben ook wel aan MizMooz, hoewel de peeptoes die ik vorig jaar van hun kocht mijn voeten altijd wel serieus dan afzien als ik ze lang aanheb (maar ze zijn zo mooooi!)

 • Reply Jolien May 15, 2013 at 6:00 pm

  mooi rokje en super schattige schoentjes!

 • Reply Fenne May 16, 2013 at 2:44 pm

  leuk rokje hoor, vind het wel een mooie lengte.
  Die schoenen zijn absoluut de max!

 • Reply Druppelrok // Droplets Skirt | Plutomeisje July 23, 2013 at 7:46 pm

  […] ik dat dit de perfecte moment was om mijn Druppelrokje te delen. Het is hetzelfde model als mijn polkadot A-lijn rokje, alleen iets korter. Na mijn polkadot-rok was ik ook aan het twijfelen om voor een kleinere maat te […]

 • Reply Favourite Posts of 2013 | Plutomeisje December 28, 2013 at 5:30 pm

  […] De Allemaal Rokjes A-lijn rok blogpost // My blogpost about my A-line skirt I made with the help of the “Allemaal […]

 • Leave a Reply