Daily Life

Vorige Week // Last Week

Een post met een beetje vertraging, want een drukke week en weekend gehad. Dat ik de laatste drie dagen heel veel tijd doorbracht met een computer die 144 updates moest binnen nemen en waar ik alles opnieuw moest installeren hielp ook niet om deze post op tijd af te krijgen, maar met een verlengd weekend is het vandaag ook nog een beetje zondag hé. 🙂

// I’ve had a buzy week and weekend + I had some computer troubles, that’s why there was no blogpost yesterday. Today is a holiday in Belgium. I think that counts as a Sunday, so this post will fit right in today. 🙂

 photo Vorige_Week_2013_05_19a.jpg

Een paar tekeningen van de laatste tijd die ik wel leuk vond. Vooral portretten omdat die ‘veilig’ zijn om te tekenen. Volgend maand ga ik proberen om wat meer volledige personen/andere dingen te tekenen, kwestie van de grenzen wat te verleggen. Ik deed ook een poging tot waterverven, iets waarin ik nog veel oefening kan in gebruiken. Misschien wel een idee voor mijn volgende 365-dagen project: tekeningen in kleur. 🙂

// A few of my drawings from the last couple of weeks that I liked. I mostly draw portraits, I’m guessing that’s my safe zone. Next month I’ll try to focus on not drawing portraits and to get out my comfort zone. I also tried to paint with water colors, but it’s something I’ll also really need to practice. Maybe a good idea for my 365-days project next year: a colored drawing everyday. 🙂

 photo Vorige_Week_2013_05_19b.jpg

Het einde van mei is al in zicht, hoog tijd om dus aan die Me Made May pledge te werken. Zelfgemaakte kleren dragen is geen probleem (volgens mij heb ik tot nu toe maximum 5 dagen rondgelopen zonder een handgemaakt stuk aan), maar er moesten ook nog twee nieuwe kledingstukken gemaakt worden. De Datura en Banksia patronen stonden op het verlanglijstje en de Stoffenkamer had beide in voorraad. Samen met twee precut bundels en 2m mooie muntgroene/blauwe stof (waarvan ik stiekem een hele rol wil kopen om zo al mijn kleedjes in die kleur te maken ♥) kwamen ze mee naar huis. Het duurde dan ook niet lang vooraleer Datura geknipt op mijn naaitafel lag.

// With the end of May coming near it was time to work on me Me Made May pledge. Wearing handmade clothing isn’t much of a problem, I’ve been wearing them more like 4 to 5 times a week then 3, but I also pledged to make two new pieces of clothing. So I went to the Stoffenkamer and bought the Banksia en Datura pattern. I also bought some precut bundles and the most lovely minty green/blue fabric. I wish I could’ve bought the whole roll of fabric and make all my dress patterns in this shade of blue. ♥

 photo Vorige_Week_2013_05_19c.jpg

Tussenstapjes in het Datura maak-proces. Hoe meer de blouse tezamen kwam, hoe verliefder ik werd. Linksonder was ze zo goed als af, enkel de knoopjes en knoopsgaten moesten nog gemaakt worden. Ik deed er uiteindelijk langer over om de perfect knopen te vinden (mooi, maar niet te duur) dan om de knoopsgaten te maken en de knopen er aan te zetten. ‘k Vind het een geweldig mooie blouse geworden, ze is bijna niet meer van mijn lijf geweest sinds ik ze gemaakt heb. Altijd een goed teken als je nieuwe kleren onmiddellijk wilt aandoen. ^-^

// My Datura making process! I’ve really enjoyed putting this blouse together, starting to love it more and more as it came together. On the lower left photo she is almost finished, I only needed to add the buttonholes and buttons. I spent more time looking for the perfect buttons than sewing them on and making the buttonholes. Since she’s finished I’ve been wearing the Datura almost non-stop. Always a good sign when you want to wear new clothing immediately! 

 photo Vorige_Week_2013_05_19d.jpgLoki, cute as always. // Er kwam leuke post aan! Volgende week meer over het grote pakje // Loki chillend op random plaatsen. Soms zijn katten toch maar geweldig rare beesten. // De reden waarom er vrijdag, zaterdag en zondag geen blogpost online kwam. Ik kreeg al een hele tijd foutmeldingen van mijn pc en vrijdag was ik het uiteindelijk zo beu dat ik het zag zitten om de hele boel te back-uppen en te herinstalleren. Ik spendeerde het grootste deel van mijn tijd achter de computer dan ook met het installeren van updates en programma’s en met het terugplaatsen van de nodige bestanden. Gelukkig is de foutmelding weg, dus ‘t was al de moeite toch waard.

// Loki looking cute as ever // Awesome mail! Next week I’ll tell you more about the big package //Loki laying around on random places. Sometimes cats are weird animals // This photo tells you everything you need to know about how I spent my Friday and the rest of the weekend. My pc was giving me a error-message for a while now and Friday I got finally fed up. I backed-up everything and re-installed the whole thing. Saturday and Sunday I spent my time behind the pc installing updates and programs. Luckily the error is gone, so it was worth all the trouble.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jolien May 20, 2013 at 12:29 pm

  oh dat banksia patroontje wil ik nu toch ook wel graag.

 • Reply Eva C May 20, 2013 at 12:58 pm

  Waauw, dat blouseje is prachtig!

 • Reply Hannelore May 20, 2013 at 1:30 pm

  Wauw, het is een mooi bloesje geworden!

 • Reply Floor May 20, 2013 at 4:22 pm

  Heel mooi geworden je Datura! Ben benieuwd hoe die staat ;).

 • Reply Melissa May 20, 2013 at 9:21 pm

  Ik heb nog zo veel te leren! wow je blog is superdeluxeprachtig!

 • Reply elisselenaars May 20, 2013 at 10:05 pm

  Zo’n mooie tekeningen! Uwe stijl is echt aan’t veranderen en meer uitgesproken aan het worden vind ik. Ge ziet echt de evolutie! en dat bloesje is liefde he, ik wil het ook maken hoor.. Als ge het patroon wilt/kunt uitlenen, mag altijd 😀 P.S. Twas de moeite toch waarD!!!(!!!!)

 • Leave a Reply