Daily Life

App Love

Jup, een post over technologie! Ik heb lang getwijfeld over deze post. Zouden mensen dat wel willen lezen, al die hipster smartphone dingen? Zelf lees ik dat wel eens graag, een post over mensen hun ervaringen met apps. ‘t Is eens wat anders dan de korte comments in de Play Store of de langdradige bespreken op tech-sites. Ik wou ook al lang iets kwijt over mijn Samsung S Advance.

Hoe vreselijk content ik daarmee ben, een GSM die op Android draait en niet op één of andere obscure OS. Hoe ik mijn Nokia totaal niet mis. Hoewel ik soms nog wat jaloers/gefrustreerd ben omdat een app wel op iPhone en niet op Android uitkomt (denk maar aan de nieuwe app van A Beautiful Mess of Vine), ging er met de Play Store toch een wereld voor mij open. Verwacht niet te veel verassingen tussen mijn apps, veel vaste waarden en zo goed als alles gratis. Als je zelf nog leuke apps kent (voor Android of andere ;)) deel dan gerust je ervaringen in de comments, ik leer graag nieuwe dingen kennen!

// Yay, a technology themed post! I’ve been thinking about this post for a while, wondering whether anyone would like to read it. I myself like to read about other people’s experiences with apps I (don’t ) know. I always check out the ones that sound interesting. Most of the time I’m in no luck, because a lot of people writing about apps have an iPhone and use apps that (currently) don’t exist for the Android OS (like the new app of  A Beautiful Mess or the Vine app). So no comments on those new and fancy apps, you’ll only find frequently used (& free) apps here! 🙂

App_Love_Instagram

Ok, geen verrassing wellicht, maar Instagram is mijn absolute favoriet. Onlangs moest ik aan iemand uitleggen wat er dan precies zo geweldig aan is en, erg genoeg, kon ik daar geen zinnig goed onderbouwd antwoord op geven. Instagram is gewoon leuk. Je deelt je foto’s met vrienden (en vreemden), maar daarnaast is het vooral een manier om bij de leuke momenten in je dag stil te staan. Verder vind ik het ook leuk om te zien waar anderen met bezig zijn. Om de workshops van Elle Aime van op een afstandje mee te maken (want daar raak ik nooit) of om te zien hoe mijn favoriete kunstenaars hun werken laag na laag opbouwen. Favo IGers? Natgeo, Glenn Arthur, Craww, Nomi Chi, Stuntkid, Geninne en CherryRae.

// No surprise here, but I love using Instagram. It’s not the most useful app (well, fun is a use!), but I like it none the less. Instagram reminds me that you have to treasure the little moments throughout your day. I also really like following and seeing pieces of other people’s lives. Seeing the awesome workshops Elle Aime gives from a distance (sadly I’ll never be able to follow one at her shop, it’s too far) or watching some of my favorite artists working on a new piece. My favorite IGers? NatgeoGlenn ArthurCrawwNomi ChiStuntkidGeninne en CherryRae.

App_Love_Wunderlist

Wunderlist is nog zo een leuke app, vooral omdat hij ook synchroniseert met een desktop applicatie op je pc. Heel handig om alle mogelijke lijstjes bij te houden, iets wat ik heel vaak doe. Ik heb er alle mogelijke lijstje in zitten, van mijn dagelijkse to-do lijst, tot mijn 25 before 26 lijstje en mijn boeken leeslijst. 🙂

// Wunderlist is my favorite list making app. It can hold many different lists and is easy to synchronize with your desktop computer or tablet. I’m keeping a lot of different lists in there, from my daily to-do list, to my “25 before 26”-list and my “to read”-list of books. 

App_Love_NTC

Nike Training Club is mijn afzien-app. De naam geeft al weg wat deze app doet. NTC bestaat uit een hele hoop workouts (met afbeeldingen & filmpjes hoe je de oefeningen moet doen) die je dan aan eigen tempo in uw woonkamer/bureau/achtertuin kunt doen. Ik ben niet iemand die ooit voet gaat zetten in een fitness, er zit te veel drempelvrees en zelfbewustzijn in de weg daarvoor. Na ongeveer 10 min in  een sportfaciliteit begint mijn hoofd mij de afmetingen en elegantie van een olifant toe te schrijven, niet iets waar ge met bezig wilt zijn op een publieke plaats. De app is dan ook ideaal voor mensen die graag uit het zicht van andere mensen afzien. ^-^

// Nike Training Club is a training app where you can choose your level of difficulty and follow a workout at home, which is ideal for someone who never wants to set foot in a gym. I don’t like the idea of other people watching while I suffer. Also it doesn’t help that I always feel like I’m elephant sized and as elegant compared to all the skinny sporty people in those buildings. It’s the insecure scaredy-cat’s way to fitness! 

Pixlr-O-Matic is een leuke foto bewerkingsapp, ideaal voor als je wat uitgekeken bent op de standaard Instagram filters (of gewoon veel tijd hebt om met foto’s te spelen ;)). Ik gebruik hem helaas niet zo veel als ik zelf zou willen, de combinaties van mogelijke effectjes zijn nochtans eindeloos!

// Pixlr-O-Matic is a fun photo-editing app. It has an endless array of filters and options. Awesome for when you’re getting tired of the standard Instagram filters. I don’t use it as often as I would like though, I’m a point, shoot, slap-a-filter-on-it and post it kinda girl, but for those days I want to go the extra mile filter-wise, this is my go to app. 

App_Love_Feedly

Feedly is mijn nieuwe blogreader geworden en de bijhorende app maakt hem nog veel interessanter. De Bloglovin app vind ik bijvoorbeeld heel wat minder en bij Flipboard heb ik niet echt het gevoel dat ik veel blogs gelezen krijg. De Feedly app oogt bovendien nog eens geweldig goed ook. Ik vind lezen op een smartphone scherm echter niet echt ideaal, dus de Feedly app doet mij stiekem dromen van een tablet.

De eerste vraag die ik meestal krijg over mijn smartphone is trouwens “staan er spelletjes op?”. Een beetje vreemd, vind ik dat altijd, maar ja er staan spelletjes op (3!). Plants versus Zombies is mijn favoriet, trouwens de enige betaalde app die ik heb, want credit-card loos (misschien maar goed ook :)).

Welke apps gebruiken jullie vaak (of gaan jullie beginnen gebruiken)?

//Feedly has become my new blogreader. With a few tweaks on the settings it’s even better than Google Reader ever was. The Feedly app makes this reader even more enjoyable. I really didn’t like the Bloglovin app, so I’m verry happy Feedly exists. I also tried Flipboard, but I don’t think it’s an easy app for blog reading. The only downside is reading on a smartphone screen, this app makes me wish I had a tablet.

// The question I got asked most about my smartphone is “do you have any games on it”. As a matter of fact I do (3!), but I still find this a strange question. My favorite game is Plants versus Zombies. It’s also the only paid app I have on my phone.

Which apps do you use frequently? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Hannelore May 21, 2013 at 8:45 pm

  Ik heb niet zo’n gesofistikeerd materiaal (ik heb de oude gsm van mijn bomma, jawel! al moet ik daarbij zeggen dat zij die kocht nadat ik de mijne kocht (dezelfde) en ik die van mij kwijt ben geraakt terwijl de bomma is overgeschakeld op een model met grotere toetsen. Maar het klinkt lekker dramatisch haha.) maar binnenkort wel! De mama moest haar iphone binnenbrengen voor een week of 3 en kan blijkbaar niet zonder smartphone, dus heeft zich een vervangtoestelleke aangeschaft. Dat na die 3 weken schoon naar mij overgaat. 21ste eeuw, here i come! Dan kom ik dit lijstje nog eens checken 😉

 • Reply elisselenaars May 21, 2013 at 10:02 pm

  Ik heb geen smartphone, dus helaas pindakaas kan niet genieten van al dat moois! Mijn oudjes hebben wel een iPad, en mijn liefje ook, maar die is niet altijd ter mijner beschikking dus daar zet ik niet zoveel appjes van mij op, vooral spelletjes eigenlijk. Ooh, deel uw favoriete spelletjes eens!

  • Reply Plutomeisje May 23, 2013 at 2:11 pm

   Ik heb echt niet veel spelletjes. Momenteel staat er Bubble Shooter, Plants vs Zombies (♥) en Contre Jour op mijn gsm. Die laatste is ook erg leuk uit, ‘t is een soort puzzelspel, niet gemakkelijk.

 • Reply emmel May 21, 2013 at 11:10 pm

  awel, ik heb een Ipad…maar kheb hem uitgeleend om er fotobewerkingsapps op te zetten (zelf ben ik te lui om dat uit te zoeken) maar er staan alleen nog maar spelletjes op. Ondertussen heb ik candy crush leren kennen en behoorlijk verslaafd (allé kben er gestopt want level 70 is ni leuk). Mss kan ik jou tips wel gebruiken
  thanks

 • Reply la merlette blanche May 21, 2013 at 11:14 pm

  Ik heb vandaag nog zitten denken: “Wunderlist is toch een fantastische app!” En Instagram, tja, dat vind ik ook zeer plezant. Ik volg eigenlijk niet zo veel mensen, omdat ik vooral mensen die ik ken volg, maar ‘t is wel fijn om zo eens ‘achter de schermen’ te kunnen kijken.
  Dat van Nike spreekt mij wel aan! En Feedly vond ik ook mooier dan Bloglovin’, maar Feedly werkte bij mij helaas niet altijd, dus uiteindelijk ben ik maar voor Bloglovin’ gegaan…
  Verder gebruik ik eigenlijk weinig apps. Een agenda (synchroon met mijn Agenda op mijn laptop), GNotes, World als GPS, Pinterest (maar da’s handiger op de laptop), …

  • Reply Plutomeisje May 23, 2013 at 2:16 pm

   Ja een agenda (synchroon met google agenda op thunderbird) heb ik ook staan, maar ik maak vreemd genoeg niet veel gebruik van mijn agenda, ik vergeet altijd dat dat bestaat (‘k heb nog een papieren versie rondslingeren ook en die wordt al even weinig gebruikt :s).

   GNotes kende ik nog niet, maar ziet er wel interessant uit, ‘k ga eens kijken wat ik daar allemaal met kan. 🙂

   Wel mottig van Feedly, ‘t is zo een makkelijke app.

 • Reply Marlou May 22, 2013 at 6:53 am

  ik heb gelijk wunderlist gedownload en ja, ik ben fan!
  jammer alleen dat m’n macbook schijnbaar al te oud is om het programma erop te laten draaien :’)

  • Reply Plutomeisje May 23, 2013 at 2:17 pm

   Oh, dat is wel beu. Maar je kan je Wunderlist ook bereiken via je browser op je laptop. ‘t Is niet helemaal hetzelfde al een programma, maar bijna toch hé. 🙂

 • Reply How to have a lovely day May 22, 2013 at 3:04 pm

  Die Wunderlist ziet er leuk uit, heb het meteen gedownload! Ik heb sinds enkele maanden een iPhone, en kan mij echt geen leven zonder meer inbeelden. Klinkt dramatisch, maar als ik hem een dag thuis vergeet voel ik mij écht verloren. Achja, 21ste eeuw he… 😉

  • Reply Plutomeisje May 23, 2013 at 2:18 pm

   Ja, ik kan wel begrijpen dat je je verloren voelt, ik zou mijn gsm ook geen volledige dag kunnen missen. 🙂

 • Reply Fenne May 22, 2013 at 4:40 pm

  ik kwam per toeval terecht in i-land nadat mijn heerlijk simpele nokia de geest had gegeven.
  Plezant, dat wel die smartsphone.
  Hier vooral wat foto-bewerkingsdingetjes, Instagram, Bloglovin’, weerbericht, sleeptime(meet je slaapritme).
  Niet erg veel he 🙂

  • Reply Plutomeisje May 23, 2013 at 2:20 pm

   Werkt die sleeptime? Ik heb een tijdje getwijfeld om zo een app op mijn Samsung te zetten, maar uiteindelijk niet gedaan (ik sliep toen heel slecht en zag het niet zitten dat een app mij dan uit mijn slaap zou halen met een verkeerde meeting :p)

  Leave a Reply