Fashion, Handmade, Sewing

Deer & Doe Datura

Hoewel ik absoluut niet graag poseer voor outfit foto’s, heb ik toch een nieuwe outfit post voor jullie! Eentje met mijn nieuwe favoriete kledingstuk in de hoofdrol. Zij het met veel kreuken vooraan en veel kattenhaar achteraan (enkel de voorkant onder handen genomen met de kledingroller). Ooit ga ik de do’s and don’ts van het poseren voor de foto wel eens door hebben. Geef mij nog een jaar of 10. 🙂

// I really don’t like posing for outfits photos, but I do have a new Me Made May outfit post for you guys! It’s the one featuring my new Datura top AKA my new favourite hand sewn piece. I hope you don’t mind the wrinkles and the cat hair too much, because it’s all part of this outfit. One day I really will know the do’s and don’ts of posing for photos, give me another 10 years. 🙂

Deer and Doe Datura Top made by Plutomeisje

Deer & Doe Datura

Deer & Doe Datura

Net zoals bij mijn eerste ervaring met Deer & Doe patronen (het Belladone jurkje, waar ik dringend eens moet over bloggen), was ik ook nu heel tevreden over het patroon en de uitleg. In mijn vorige post over Deer & Doe had ik het al over de drukkwaliteit van het patroon, waar ik nog steeds heel tevreden over ben.

Deer & Doe patronen worden tegenwoordig geleverd met twee uitleg boekjes, één Frans- en één Engelstalig boekje. Hoewel de uitleg voor mij voldoende was, vond ik bij dit patroon dat een beetje meer uitleg bij sommige stukken wel een meerwaarde zou zijn. Deer & Doe gaat er echter van uit dat het patroon gemaakt gaat worden door mensen op intermediate niveau en verwacht daar duidelijk een bepaalde basiskennis bij.

Het zijn nochtans eerder deze gaten in de uitleg die het patroon wat moeilijker maken, dan het patroon zelf. Er komen niet veel ingewikkelde technieken bij het maken van de Datura kijken, knoopsgaten maken en de (zelfgemaakte) biais aan de onderkant van het topje zetten zijn de meer “speciale” technieken die je gaat nodig hebben. De rest is gewoon rechtdoor stikken. 😉

// I’m still very happy with the quality of the Deer & Doe patterns. They’re printed on more sturdy paper instead of the flimsy patternpaper most companies use, which I like. I never cut my original pattern, but I’m always scared it will get torn up someday. That’s not the case with D&D patterns.

When you buy a Deer & Doe pattern you get a pattern and two booklets, one in French and one in English. The booklet provide the information for sewing you piece together, but I must admit I found the information for the Datura a bit on the minimalistic side. I believe they expect only sewers with a certain skill attempting this pattern (it says “Intermediate”), so they didn’t provide information on how to sew & finish the biais binding. I find it’s the lack of this information that makes the pattern harder to make, than it’s actually is. Apart from making & sewing biais and making buttonholes there aren’t much special skills needed.  

Deer & Doe Datura

Deer & Doe werkt mijn naadwaardes van 1,5cm, iets wat ik persoonlijk veel vind. Na het stikken moet je de naden meestal bijknippen zodat ze niet te veel plaats innemen. De naadwaarde van 1,5cm gaf mij dus de uitgelezen kans om nog eens een Engelse Naad te gebruiken. Het enige nadeel daarvan is dat dat een klein beetje gepruts geeft wanneer je de voering van het bovenste deel van het topje afwerkt.

// Deer & Doe uses a seam allowance of 1,5cm (5/8″) which I find quite wide. It gave me the perfect opportunity to use a French seam (I really don’t understand the naming differences in seams sometimes, in Dutch a French seam is called an English seam) again. The only disadvantage of this is that it gives some trouble when finishing the interfacing. But nothing to noticeable.

Deer & Doe Datura

Mijn achterkant, inclusief hopen kattenhaar. Zoals ik hierboven al zei is de bovenkant van het topje gevoerd, wat voor een supermooie afwerking aan de binnenkant zorgt. Nergens vallen er nog naden aan mijn topje te zien, iets wat wel tof is!

// Wrinkles & cat hair! Like I mentioned above, the top part of the top is completely interfaced, so you get a very nice finish on the inside of your top. Thanks to me using a French seam there are almost no unfinished seam-edges visible. Needles to say I like this very much!

Datura top

Aah, dat label! Ooh, dat kraagje! Ik ben alleszins helemaal weg van mijn Datura!

// Aww, the label! Oww, the collar! I’m really loving my Datura!

Deer & Doe Datura

Deer & Doe Datura‘k Heb nog eens mijn Wacom bovengehaald, het arme ding heeft jarenlang liggen verstoffen, maar nu vind ik dat precies wel plezant om met te prutsen. 🙂 Hier nog wat deatils over mijn outfit. (Het blijft een outfit post hé).

 1. Handgemaakte Datura topje, patroon van Deer & Doe, mintgroen katoen De Stoffenkamer
 2. Handgemaakte broche
 3. Armbanden gekregen van mijn grootmoeder en groottante ♥. Oorspronkelijk hadden ze er ieder zeven, één voor iedere dag van de week, maar ze hebben het niet allemaal gehaald.
 4. Own Stuff tas (eentje die ik met de hulp van de mensen van deze winkel gevonden heb, want de zwarte was nergens in voorraad en ze hebben ze gewoon besteld & aan huis geleverd. 🙂 Happy ik)
 5. Bluehaven hi-top wedge sneakers, want keigemakkelijke schoenen dragen EN op hakken lopen, het kan. ^-^

// Okay, enough about the pattern & how much I love it. Here are some details about my outfit (making this an outfit post after all ;)).

 1. Handmade Datura top, pattern by Deer & Doe, mint cotton by De Stoffenkamer
 2. Handmade brooch
 3. Vintage silver bracelets I got from my grandmother & great aunt. ♥
 4. Own Stuff bag (One I only found thanks to the lovely people of this shop)
 5. Bluehaven hi-top wedge sneakers, wearing comfy shoes & walking on heels at the same time. Love it! ^-^
Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Marlou May 23, 2013 at 12:05 pm

  wat een suuuuperfijn shirtje! en die broche ook, zo creatief en leuk 🙂
  en ik vind de kleuren mooi, hihi. en je haar fijn.

 • Reply Hannelore May 23, 2013 at 1:00 pm

  Oh ziet er echt mooi uit, goed gelukt zeg! En tof met dat brocheke en dat label!

 • Reply pebblyn May 23, 2013 at 1:04 pm

  ‘t Is echt een leuk topje, proficiat! 😀

 • Reply ineke May 23, 2013 at 1:16 pm

  Ok… Moest ik niet weten dat ik binnenkort toch niet meer in mijn kleren pas.. Ik zou eisen er eentje voor mij te maken :p Misschien voor na de baby!!!

 • Reply la merlette blanche May 23, 2013 at 1:50 pm

  Heel mooie afwerking! Ik twijfel nog steeds of dat model iets voor mij is, ik vrees dat dat mij echt niet gaat flatteren. Bij jou past het alleszins wel! Geniet ervan! 🙂

 • Reply Fenne May 23, 2013 at 2:58 pm

  Heel knap gemaakt. Dat kraagje is supermooi.
  Enkel het vele zwart voelt voor mij wat donker aan bij de zachte kleuren van je gezicht en haar.

 • Reply Elisse May 23, 2013 at 3:47 pm

  Wauw, keitof! Schone achterkant! Ik ben fan, misschien een volgend projectje?

 • Reply Evi May 24, 2013 at 2:04 pm

  Wauw, supermooi! Dat muntgroen, dat kraagje, die achterkant… <3
  Een patroontje dat ik me zelf nu ook ga aanschaffen!

 • Reply jessy May 26, 2013 at 10:07 am

  Leuk bloesje,het muntgroen en de details zijn erg mooi! En ik ben erg benieuwd naar je ervaring met het belladone patroon,want die jurk vind ik prachtig :-). Moet je al een ervaren naaister zijn om deze kleren te kunnen maken? De enige kledingstukken dat ik tot nu toe heb gemaakt zijn de rokjes van mme Zsazsa (met beleg en rits).

 • Reply Jolien May 28, 2013 at 5:42 pm

  kei mooi shirtje! Ik hou iik helemaal van ‘t kraagje en je broche maakt de outfit helemaal af!

 • Reply anouckplume June 1, 2013 at 7:06 pm

  Oooh dat shirtje is echt zo leuk! En leuk! je nieuwe kapsel! (ik weet niet of ik dat al gezegd had maar anders bij deze!) 🙂

 • Leave a Reply