Handmade

Raawr – Handmade pencil case

Handmade pencil case

Een nieuwe pennenzak stond al een tijdje op mijn to-do lijst. Niet dat de vorige kapot is, maar hij was sinds den beginne nogal.. krap. Als in: te kort. Er past juist een stylo in, maar als ik nieuwe potloden koop, dan steken die er de eerste maand een heel stuk uit.

Over het stofje moest ik niet zo lang nadenken, er ligt hier al sinds vorige zomer een dekenovertrek op een ontmoeting met mijn schaar te wachten. Koud zweet en een “aah, ga ik dat wel doen”-moment dienden zich aan, maar ik zette er toch de schaar in. De weg naar een raawr-waardige Datura ligt open. 😉

Deze keer besloot ik met een Nederlandstalig patroon te werken (het was een Engelstalig dat vorige keer tot ontbrekende centimeters leidde), namelijk dat van Spiegelstiksels, hoewel ik af en toe hier & hier spiekte. Ik verstevigde mijn pennenzak met vliesline, waar ik bij het toestikken van de hoekpunten wat op vloekte, want dat plooit allemaal wat minder vlot dan. Na een uurtje knippen, stikken en foeteren zat mijn nieuwe pennenzak in elkaar. Hij werd gekeurd en… te groot bevonden voor dagdagelijks gebruik.

Gelukkig zocht mijn collectie potloden, die eerder die dag ongeveer verdubbeld was, een nieuw transportmiddel. Een bestemming waar mijn pennenzak direct met akkoord ging. Bovendien is er nog plaats over voor als die potloden van mij nog eens aan uitbreiding doen. 🙂

// I made a new pencil case. The last one I made was a little bit on the short side, so I wanted a slightly bigger one. Alas, I ended up with a much bigger one. It’s actually too big for daily usage (I bring me pencil case & sketchbook with me, wherever I go), but it’s perfect for my colour pencil collection. The fabric I used was an duvet cover I bought at H&M Home last summer. I did hesitate a bit before cutting it up, but hey, now I have the perfect fabric for a very raawr Datura blouse or a Macaron dress. 🙂

Handmade pencil case

Handmade pencil case

Handmade pencil case

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Janne June 24, 2013 at 6:13 pm

  Knap hoor! 😀

 • Reply Jolien June 24, 2013 at 9:25 pm

  mooi zeg!

 • Reply rachelinred June 24, 2013 at 9:29 pm

  superleuk pennenzakje. Ben benieuwd naar Datura of Macaron Raaawr! 🙂

 • Reply Fenne June 24, 2013 at 10:23 pm

  supermooi, heel goed gelukt!

 • Leave a Reply