Daily Life

Vorige Week // Last Week

Ha, zomer! Normaal ben ik niet zo een zomer-type, maar de lange winter & slechte weer heeft er voor gezorgd dat ik wil profiteren van iedere straal zon. Dat zorgt er ook voor dat, geen zomer-type zijnde, ik ondertussen al een paar keer rood gekleurd een dag verplichte zonnepauze moet nemen. Afgelopen weekend heb ik er bijvoorbeeld meer uren zon op zitten dan mijn huid aankan (maar yay voor Vit D productie!) en ook meer BBQ dan gezond kan zijn. Dat laatste is ook de reden dat deze post een dagje te laat is, maar hey, tijdens de vakantie is ook maandag een beetje zondag. ^-^

// It’s summer, for real this time! Although I’m not really a summery time, the long winter and the bad wheather makes my enjoy this warm weather like never before. I’ve been spending quite some time in the sun past week(end). Of course I got burned, I always do. I also enjoyed two days of bbq, so that why this post wasn’t finished yesterday. 🙂

Vorige_Week_2013_07_15a

Vorige zondag: pootje baden in ijskoud mini-zwembad water na 30 km op de fiets. Met een mojito in de ene hand en het Flow vakantieboek in het andere, dat is pas genieten! // Thesis-materiaal. Ik ben nog steeds in ontkenning, ook al staat mijn enquête online en is mijn deadline over drie weken! // Theekopjes + planten = liefde!

// Last Sunday: enjoying cool water in my mini-pool, drinking home-made mojito’s and enjoying the new Flow Holliday book // Papers & articles I need to read for my thesis // Teacups + plants = love!Vorige_Week_2013_07_15b

Verse aarbeien + Ice Crime, ik kan mij geen beter dessert voorstellen tijdens warme dagen // IF “Myth” ofte een zeemeermin in waterverf

// Fresh strawberries with Ice Crime, a no sugar, stevia based, ice cream. I bought a box to try and I quite like it // IF “Myth” aka a mermaid in water colours Vorige_Week_2013_07_15c

Zomerse salade. Met de warme dagen valt mijn complete incompetentie in het maken van koude hoofdgerechten nogal op, maar deze salade was wel gelukt // Confituur (aalbes + aarbei) in de maak (en in de mislukking)

// A summery salad. With hot days like today I always notice how bad my cold-food skills are, but this salad was yum! // I made red current and strawberry jam, although my first try didn’t go very well. Vorige_Week_2013_07_15d

Na een eerste (mislukte) poging om confituur te maken, gooide ik mijn niet opstijvende-confituur weer in de kookpot, haalde nog een extra kilo minuutsuiker en deed van poging twee. Wellicht heb ik alle wetten van het confituur maken overtreden, maar poging 2 deed wel zijn werk! // Mijn zeemeermin raakte af! Hurray! Nu moet ik nog een manier vinden om ze in volle glorie online te krijgen (want groter dan A4 en ik ben geen knip en plak held in photoshop) // Mijn nieuwe tas van ChristyStudio op Etsy (weet ge nog, dat pakje dat vorige week toekwam?). Ietsje kleiner dan verwacht, maar wel goedgekeurd als mijn schoudertas om op reis mee te nemen, want heel stevig en duizend vakjes. ^-^

// Second try for jam making: I dumped everything back in the cooking pot, added some extra minute sugar and lo and behold, this time it did work! I’ve already tried some and it’s delicious! // My mermaid got finished. I want to make a decent scan, but I’m not really good at making larger than A4 scans. If it works, maybe I can make prints? // My new bag from the ChristyStudio Etsy shop. I really love it, it’s very sturdy and has lots of pockets. ^-^

Wat hebben jullie gedaan om van het mooie weer te genieten? // What did you guys do to enjoy this wonderful weather?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Ollie en Wallie July 15, 2013 at 9:07 pm

  oh, mooie tas!

 • Reply pebblyn July 15, 2013 at 9:35 pm

  Die salade ziet er superlekker uit! Pasta, paprika & gerookte zalm? En nog drie weken, heel veel succes! 🙂

 • Reply Elisse July 16, 2013 at 12:21 am

  Oooh, wat een schone zeemeermin! En mmh, confituur, da’s ni slecht! Of ge nu de (ongeschreven) regeltjes gevolgd hebt of niet, tis toch maar het resultaat (de smaak) die telt, he!

 • Reply Kasiu July 16, 2013 at 7:39 pm

  I really like the drawing of a siren 🙂

 • Reply Marlou July 17, 2013 at 11:50 am

  Zo herkenbaar! Ik ben ook echt geen zomermeisje, maar na die lange winter (die eigenlijk wat mij betreft niet lang genoeg kan zijn, maar dan wel met snééuw in plaats van alleen maar regen…) vind ik het ook heerlijk. Ik probeer vooral op tijd op te staan zodat ik nog in de niet-zo-super-warme-hitte aan mijn thesis en herexamens kan werken, om daarna vooral tijd te hebben voor picknicks en leuke dingen. Heerlijk!

 • Leave a Reply