Fashion, Handmade, Sewing

Druppelrok // Droplets Skirt

druppelrok03

Met het voorspelde onweer in het vooruitzicht, vond ik dat dit de perfecte moment was om mijn Druppelrokje te delen. Het is hetzelfde model als mijn polkadot A-lijn rokje, alleen iets korter. Na mijn polkadot-rok was ik ook aan het twijfelen om voor een kleinere maat te gaan, maar ik ben content dat ik dat niet gedaan heb. Zelfde patroon, andere stof, blijkbaar kan dat veel uitmaken…

//We’re expecting some bad weather in Belgium today, so I thought this was the appropriate moment to show my Droplet skirt. It’s the same model as my polkadot A-line skirt, but a bit shorter. I thought about sizing down, because the polkadot skirt is a bit loose. I’m glad I didn’t! Same pattern, but a different fabric can apparently make a world of difference.. 

druppelrok01

Ik maakte dit rokje trouwens een paar maand geleden, maar omdat het goede weer op zich liet wachten kwam het er niet van om foto’s te nemen. Vorige maand wou ik wel al foto’s nemen, maar toen ik het rokje die ochtend aandeed brak de rits. Redelijk mottig, want Veritas ritsen zijn echt wel te duur om na een paar maand al stuk te gaan. De rits moest er dus uit en ik had ze net zo mooi in het belef afgewerkt, boehoe. Er zit een nieuwe rits in ondertussen, maar het lukte niet meer om dat even mooi als de eerste keer te doen.

// I made this skirt a couple of months ago, but I didn’t find the right moment to make pics. Last month I woke up one day, determined to take pictures, but when I put the skirt on the zipper broke! Bummer! It took me a while to take the old zipper out and put a new one in. Sadly, it’s not as perfectly finished as the first time, but at least I can wear it again.

druppelrok02Outfit Details: Handgemaakte A-lijn rok uit Allemaal Rokjes // Handmade A-line skirt from Allemaal Rokjes – Miz Mooz schoenen // Miz Mooz shoes – Esprit top

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply piepow July 23, 2013 at 7:53 pm

  Prachtig! En ik ben ook helemaal weg van de schoenen.

 • Reply nobutterfly July 23, 2013 at 8:09 pm

  ik haal mijn ritsen bij de stoffenkamer of ik doe er af en toe een grote bij etsy, minder problemen dan bij veritas, geen idee waarom. Mooi rokje

  • Reply Plutomeisje July 26, 2013 at 6:04 pm

   Merci voor de tip. ‘t Was de eerste keer dat ik problemen had, maar het zou eigenlijk echt niet mogen hé.

 • Reply carlaK July 23, 2013 at 9:44 pm

  Keischoon!

 • Reply Demoiselle Do July 23, 2013 at 11:23 pm

  Heel mooi gedaan! Ik zit qua rokjes nog steeds op het niveau van die met de elastische tailleband. Zou echt eens moeten beginnen aan een gewone A-lijn en proberen een rits in te stikken. 🙂

  • Reply Plutomeisje July 26, 2013 at 6:04 pm

   Zeker voor gaan! Ritsen inzetten valt eigenlijk wel mee hoor, u daar zeker niet door laten afschrikken! (In mijn hoofd is met elastische stof werken trouwens veel moeilijker dan een rits inzetten :P)

 • Reply Veerle July 24, 2013 at 9:15 am

  Mooi! Die 1ste foto is fantastisch en wat een superschoon stofje.

 • Reply Fenne July 24, 2013 at 9:20 am

  die is supermooi! Ben helemaal weg van de print

 • Reply Elisse July 25, 2013 at 12:46 pm

  Mooooooooooooi stofje!

 • Reply Anouck Plume July 25, 2013 at 7:10 pm

  Buiten dat je rokje echt prachtig is, is die vlinder-poster op de achtergrond ook echt geweldig mooi!

 • Reply rachelinred July 28, 2013 at 11:24 am

  superleuk! En wat balen van die rits zeg! Ik heb het een keer gehad met een goedkope rits. Ik heb nu altijd YKK ritsen, zijn altijd prima!

 • Leave a Reply