Inspiratie, Link Love

Tiny Pencil Magazine

TinyPencil_01

Vandaag wil ik jullie graag laten kennis maken met Tiny Pencil magazine. Ik ben zwaar verliefd op dit magazine, sinds ik het voor het eerst (via Facebook) leerde kennen! Toen ik het magazine ontdekte was het nog niet uit, dus ik plaatste een pre-order en wachtte geduldig. Ondertussen is het magazine (al een tijdje) uit en heb ik het al meerdere keren genietend doorbladerd, ik kan er namelijk niet genoeg van krijgen!

// Today I want to introduce you to Tiny Pencil magazine. I’m seriously in love with this magazine, ever since the first day I discovered its existence. When I first heard about the magazine, the first issue hadn’t been released yet and I had to pre-order. A couple of weeks later I had the real magazine in my hands and it’s been in those hand a couple of times, since I really love everything about this magazine!

TinyPencil_02

Tiny Pencil is een magazine dat potlood-gebasseerde kunst wil vieren en een plaats wil bieden. Het is niet per se een traditioneel magazine, als in artikels met tekst en foto’s. Neen, het is gewoon de meest geweldige collectie tekeningen die je je kan bedenken. Voor het allereerste zine lieten de “fine purveyors of the lead arts” een heleboel verschillende illustratoren en illustratrices los op het thema bos.

// Tiny Pencil is a magazine that wants to celebrate the pencil arts and also provide a space for them in a magazine and on their website. It isn’t a traditional magazine, no texts and photos here. All it is, is the most amazing collection drawings you can imagine. For their first issue the “fine purveyors of the lead arts” found a bunch of illustrators and asked them to work around the theme of forests, resulting in 60+ pages of awesomeness. 

TinyPencil_03

Om maar een paar geweldige tekenaars (mijn favorieten) die aan dit magazines deelnamen, op te sommen: Sandra Dieckmann, Rachel M. Bray, Caitlin Hackett, Amber Hsu, Lisa Evans & Nick Sheehy.

// To name just a few awesome artists (and my favs) who worked on this zine: Sandra DieckmannRachel M. BrayCaitlin HackettAmber HsuLisa Evans & Nick Sheehy.

TinyPencil_04

TinyPencil_05

TinyPencil_06

Ondertussen is er ook een Tiny Pencil Summerzine met als thema Monsters, Mammals & Mars, waar ik nog popelend voor mijn brievenbus op zit te wachten! Alle informatie over het summerzine is terug te vinden op de Tiny Pencil website. Het magazine is niet te koop in België (voor zover ik weet), dus bestellen moet via de site (maar gaat super makkelijk ;)).

// Since the release of their first edition, they’ve also made a Tiny Pencil Summerzine. This time it’s themed: Monsters, Mammals & Mars. Of course I also had to pre-order this one and I’ve been eyeing my mail box expectantly. All the information about the summerzine can be found on the Tiny Pencil website. I don’t think the magazine is for sale in Belgium, so you’ll have to order via the website (which is very easy ;)).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Fenne August 21, 2013 at 7:41 pm

  oh wat een leuke tip, ziet er supertof uit!

 • Reply Demoiselle Do August 21, 2013 at 8:27 pm

  Serieus donker kantje wel. De stijl van de laatste doet mij een beetje aan de films van Guillermo del Toro denken op één of andere manier…

 • Reply Elisse August 21, 2013 at 10:15 pm

  Wauw, heel mooi! Ik ben jaloers op al die tekentalentjes seg!

 • Reply Elke August 22, 2013 at 9:58 am

  Heel mooi! Ik heb er zelf nog nooit van gehoord, maar ik ga het meteen eens checken want zo’n mooie tekening wil ik wel aan de muur hoor.

 • Reply meiketeamconfetti August 22, 2013 at 10:47 am

  wow, heel erg mooi!

 • Reply Isa August 22, 2013 at 2:49 pm

  Zeer leuke tips! (ik ga dat boekje ook bestellen denk ik 😉

 • Reply Leen Philips August 22, 2013 at 3:37 pm

  Tof dit kende ik nog niet, echt leuk!! 🙂

  Neem deel aan de give-away voor het één jarig bestaan van mijn blog!
  http://leenphilips.blogspot.be/2013/08/give-away.html

 • Leave a Reply