Bloggen, Daily Life, Travel

Paris Mini Zine & Blogcadeautjes

OhParis_MiniZine

Op de blogmeet werd er een beetje (een beetje veel) aan uitwisseling van cadeautjes gedaan. Terwijl ik dit typ besef ik plots dat ik in mijn blogmeet post geen enkele cadeaujtes-foto heb verwerkt. Erm… zie ergens onderaan deze post. 🙂 Het was nog niet zo simpel op te beslissen wat ik precies aan mijn mede-bloggers wilde geven, maar toen ik na mijn reis naar Parijs nog steeds niet echt veel had om te geven, besloot ik het aangename aan het nuttige te koppelen. Als in: ik besloot om iets te doen met puntje 18 van mijn 25 before 26 lijst.

// At the recent blogmeet we exchanged handemade gifts. I suddenly relise I didn’t post pictures of all the lovely goods I received yet, so you’ll find pics at the end of this post. It wasn’t easy to decide what I would give to the other bloggers, but after my trip to Paris I had only one day to make all my gifts and so I decided to do something about number 18 on my 25 before 26 list.

OhParis_001Cover

Puntje 18, voor alle duidelijkheid, bestond uit het maken van een mini-magazine. Ik was al een tijdje aan het nadenken over mijn magazine en schreef me in in de online Skillshare les “Zine & Be Zine“, maar een echt goed thema had ik nog niet gevonden. Terug uit Parijs had ik wel direct een onderwerp waar ik veel over te vertellen had en waarover ik hopen beeldmateriaal had meegebracht, zowel in papieren als digitale vorm.

// Number 18 on the list is “make a mini-zine”. I had been thinking about this one for a while, but I couldn’t find a theme that I liked ebnough. Of course, when I came back from Paris, I had a subject that was very inspiring, where I had a lot to say about and where I had lot’s of digital and paper footage to use. 

OhParis_002

Ik maakte mijn magazine volledig in Photoshop en maakte digitale collages waarin ik toegangskaartjes, instagram foto’s, snelle schetsen en visitekaartjes bijeen plakte volgens een paar thema’s (eten, favoriete plekjes en omgaan met de toeristische drukte). Uitgebreid is het niet, maar ik heb mij wel heel de dag geamuseerd met het samenstellen, inscannen, tekenen en schikken van alle pagina’s! Ik denk dat ik mij nog wel eens ga wagen aan een volledig handgetekend magazine, dat moet ook erg fijn zijn om te doen.

// I made the magazine entirely in Photoshop, making digital collages with my entry tickets, instagram photo’s, quick sketches and business cards. I worked around three themes: food; favourite Paris places and dealing with the enormous amounts of tourists flooding the Paris’ streets. The magazine doesn’t count a lot of pages, but I did love working on it very much! I’m considering making a completely hand drawn magazine,  I think it would be awesome to make one of those. 

OhParis_003_004Food

OhParis_005_006

OhParis_007_008

OhParis_009_010Voor de blogmeet combineerde ik de afgeprinte versie van mijn zine (wel in het zwart-wit) met een leuke notitieboekje dat ik bij Muji had gevonden. Wat een geweldige winkels, die van Muji! Helaas bestaan ze niet in België (why? :().

// For my blogger colleagues I printed the magazine in black and white and tied it up with a nice little notebook I found at Muji. I really loved the Muji store, all those wonderful paper goods! Sadly, they don’t exist in Belgium (yet?).

08 - 2013 1110 08 - 2013 1112

Ok, tijd om nu de geweldige dingen te tonen die ik zelf gekregen heb: // And now it’s time to show you the wonderful goodies I got: 08 - 2013 1150

Je zou voor minder af en toe eens een blogmeet organiseren!

Mini Magazine Give-Away! Ik printte mijn magazine op 15 exemplaren, meer dan er bloggers waren op de blogmeet, dus ik heb er nog een paar om weg te geven. Wie er eentje wil, steekt zijn hand op, de eerste drie krijgen er eentje opgestuurd! 🙂

// Mini Magazine Give-Away! I printed my Oh, Paris-zine on 15 copies, a bit more than I actually needed, so I’m giving away three copies! Leave a comment, the first three people who indicate they want a copy get one in their mailbox. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Nikkie August 23, 2013 at 4:23 pm

  Wat een ontzettend leuk idee! Het was je eerste keer in Parijs? Ik ben er een aantal keer geweest maar het blijft roepen 🙂 Misschien met je mini-zine toch nog een keer gaan 😉

  • Reply Plutomeisje August 28, 2013 at 10:20 am

   Hey Nikkie, mag je email adres of mail mij jouw adres, zodat ik je een van mijn zines kan opsturen?

 • Reply Ilke M August 23, 2013 at 4:37 pm

  Ik zou héél graag een mini magazine krijgen! 🙂 Ik ken heel weinig van Parijs dus dat zal super handig zijn…

  PS: Ik ben een trouwe volger van je blog, maar heb nog nooit een reactie geplaatst… Hopelijk ben ik bij de gelukkigen die je magazine krijgen 🙂

 • Reply Marlou August 23, 2013 at 4:53 pm

  Oooooh wat prachtig! ik blijf het jammer dat ik er niet bij kon zijn, en verheug me nu wel al heel erg extra veel erop om Tine binnenkort te zien en mijn kadootjes te krijgen 🙂

  Het mijne gaat trouwens snel naar je op de post, sorry voor de vertraging!

 • Reply Eva August 23, 2013 at 4:54 pm

  Ik steek mijn hand luid en duidelijk in de lucht!

 • Reply Sheena August 23, 2013 at 7:15 pm

  Oh te laat 🙁

 • Reply Sarah August 23, 2013 at 8:50 pm

  Heel leuk gedaan! Ben ook te laat, damn. 🙂

 • Reply AmélieAmélie August 23, 2013 at 10:22 pm

  O ik zou DOLGRAAG een zine krijgen… Krijg al helemaal Zin(e) in Parijs (ok, en vooral de macarons) Ik neem zeker een toepasselijk souvenirtje voor jou mee 😉

 • Reply Elisse August 27, 2013 at 6:45 pm

  Superleuk! Ik kijk uit naar mijn papieren versie!

 • Reply Anne August 28, 2013 at 4:51 pm

  Wat ziet het er tof uit, je magazine! Heel leuk gedaan 🙂

 • Leave a Reply