Daily Life

Vaarwel UGent!

Het is hier nog niet helemaal doorgedrongen, maar Oh My God (klein Astrid Bryan momentje) ik ben afgestudeerd! Als je er zo idioot lang over doet als ikzelf, dan komt dan besef ook maar traag blijkbaar. Zeker na het lange wachten deze laatste maand, op de thesis-uitslag. Afgelopen zomer was tegelijk leuk en zomers, maar ook stressy, zenuwslopend en vooral veel werken. Doe mij maar tweede zit ipv thesissen in de zomer, haha.

Na de thesis stress was er natuurlijk ook het reisje naar Parijs (waarvan het verslag binnenkort Γ©cht online komt) en toen begon het tijd te worden om nieuwe keuzes te maken. Tijdens mijn opleiding communicatiewetenschappen begon het mij te dagen dat creatief zijn lijk echt echt mijn ding is (Wie, traag? Ikke?) en dat ik daarmee echt iets wil doen. Die “iets” is in mijn hoofd soms enorm uitgewerkt en soms enorm vaag. Ik heb nog te veel opties en te weinig praktische kennis. Tijd voor nog een paar jaar studeren dus (op mijn blote knietjes: Dank u mama & papa!).

De keuze was in eerste instantie snel gemaakt, een verkorte bachelor aan Artevelde. Twee jaar, praktisch & to the point. Eens iets anders dan al die academische kennis. Ergens in mijn achterhoofd knaagde er natuurlijk wat, want er was ook nog het KASK. Als een oude stiekeme droom opgeborgen, met een ingangsexamen dat ik eigenlijk nooit durfde meedoen omdat niet goed genoeg bevonden worden een doodenge gedachte was. Dus schreef ik mij in. Zonder nadenken, altijd de beste manier om met angsten om te gaan.

KASK_ingangsexamen_01

Ik werd helaas niet geschikt bevonden, maar ondanks alle zenuwen, enge gesprekken, frustraties en gewoon twee dagen keihard bezig zijn met iets dat ik graag doe (prutsen! dingen maken!), vond ik dat afgewezen worden niet erg. Na mijn eerste gesprek was ik een beetje uit het veld geslagen (een “Boeh, ze zijn gemeen”-momentje), maar bedacht ik ook dat het niets veranderde. Of ze mij goed vonden of niet deed er op zich niet toe, ik ging niet stoppen met tekenen, prutsen, schilderen en dromen om daar iets met te doen. Ik prutste de rest van de middag verder, hier en daar jaloerse blikken werpend op mensen met een overdosis talent om u tegen te zeggen (want zo ben ik ook wel).

KASK_ingangsexamen_02

De volgende dag daagde ik terug op, werkte een hele dag door, vond mijn eigen werk op het einde van de dag niet goed en hoorde op dag drie dat de jury daar ook zo over had gedacht. Het was nipt (zeiden ze ;)), er was nog getwijfeld, maar Sint-Lucas of Artevelde was misschien toch een beter optie. Op dag één slikte ik dat ik geen grafisch oog had en dat mijn tekeningen kinderlijk waren, op dag drie kreeg ik dat grafisch oog nog eens te horen, maar er werd wel aangeraden om iets met reclame te gaan doen. Beetje vreemd, maar hey.

Misschien nog vreemder, maar na twee dagen hard nadenken over iedere opdracht, veel te tekenen en te prutsen was mijn goesting om daarmee voort te doen alleen maar groter geworden. ‘t Zal dan wel niet aan het KASK zijn, maar aan Artevelde, ik ga mij sowieso super amuseren volgend dit jaar. Nu die inschrijving nog in orde gaan brengen en met mijn gekke hoedje gaan gooien op mijn proclamatie! Vaarwel UGent, het was een genoegen. πŸ™‚

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Elisse September 16, 2013 at 5:32 pm

  Wihi, toch leuk dat je nog een studentje blijft. En waar je ook gaat studeren, creatief bezig zijn en praktische kennis opdoen is altijd mooi meegenomen, lijkt me πŸ™‚ Toitoi!

 • Reply Leen Philips September 16, 2013 at 5:40 pm

  Oh wat leuk! Jammer van het KASK, maar dat is altijd wel moeilijk.. heel weinig mensen geraken er binnen & ik durf het ook helemaal niet te proberen. Ik studeer ook aan artevelde! Het is er best leuk, ik start nu aan mijn tweede jaar. Misschien komen we elkaar ooit wel eens tegen daar! Zo groot is het er nu ook weer niet πŸ˜‰ Veel plezier nog met het gooien met het hoedje bij UGent! πŸ™‚

 • Reply Pebblyn September 16, 2013 at 5:52 pm

  Na drie jaar lerarenopleiding aan Artevelde kan ik alleen maar zeggen: veel succes! Maar goed, misschien is jouw faculteit minder chaotisch πŸ˜‰ Geniet van het hoedjegooien en proficiat met het afstuderen!

  • Reply Plutomeisje September 16, 2013 at 8:03 pm

   Haha, dank u. πŸ™‚ ‘k Heb al kennis gemaakt met de administratie (hallo, naast de vragen antwoorden & mails negeren en verkeerde info geven), maar ‘t is maar voor twee jaar dus ik ga het wel overleven. πŸ˜€

 • Reply Karen September 16, 2013 at 6:08 pm

  succes πŸ˜€

 • Reply la merlette blanche September 16, 2013 at 7:06 pm

  Ach, hoe je het zo beschrijft, lijkt KASK precies wel een beetje snobistisch. Maar dat hoort er wellicht bij in het kunstwereldje πŸ˜‰ Hoe dan ook: creatief bezig blijven is the way to go – veel plezier op Artevelde!

  • Reply Plutomeisje September 16, 2013 at 8:06 pm

   Hehe, ja misschien was het wel wat snobistisch. Sowieso is zo een ingangsexamen super subjectief, had ik andere docenten gehad die mij moesten beoordelen, het was misschien heel anders geweest. Hoe dan ook, ik ga op Artevelde wellicht evenveel leren als aan het KASK, alleen wat minder tijd om mij artistiek te ontplooien (:P), maar daarvoor heb ik nog mijn vrije tijd hΓ©. πŸ™‚

 • Reply emmel September 17, 2013 at 10:54 am

  proficiat he!!!

 • Reply madrina September 17, 2013 at 9:17 pm

  Proficiat met je resultaat. Veel plezier op Artevelde (ik heb er mijn studententijd ook doorgebracht).

 • Reply Fenne September 18, 2013 at 10:38 pm

  de beste manier om creatief te blijven is gewoon creatief bezig blijven πŸ™‚
  Oftewel het doet er niet toe waar. Een opleiding leert je de basis tools, ontplooien blijft de rest van je leven doorgaan. Toch knap dat je het probeerde.

 • Reply Happy bday to me – 25 before 26 recap | Plutomeisje January 25, 2014 at 3:13 pm

  […] ik trok alleen naar Brussel met de trein, richting Dawanda Designmarkt, ik deed mee aan het ingangsexamen van het KASK en ik schreef mij in in een compleet nieuwe richting en maakte zelf vriendjes. Die comfortzone […]

 • Leave a Reply