Art

The Big Draw! ofte een redelijk awesome tekenfestival

The Big DrawBegin Oktober wordt Gent het toneel van wat volgens mij één van de coolste stadsfestivals ooit is: The Big Draw. Gedurende drie dagen palmen tekenaars de stad in en gaan op de meest uiteenlopende plekken aan het werk. En neen, u hoeft niet enkel toe te kijken hoe de “echte” het doen, The Big Draw heeft namelijk als doelstelling om zoveel mogelijk mensen aan het tekenen te krijgen. Wat dacht u van tekenen op huisraad, illustrator Carl Cneut een handje helpen in de Sint-Pietersabdij, leren zeefdrukken of  met gevaar voor eigen leven nobele vampiers op papier zetten in de Minardschouwburg? Vergeet dus vooral uw potloden en papier niet mee te brengen op 4, 5 en 6 oktober!

Het is misschien al duidelijk, ik kijk gigantisch uit naar dit tekenfestival! Omdat ik helaas, tot mijn grote spijt, niet op te delen ben in meerdere versies van mijzelf, ga ik keuzes moeten maken uit alle activiteiten die aangeboden worden. Bij deze dus al een overzichtje van mijn favorieten:

 • Dr. Sketchy’s Noble Blood Vampires Edition. Of had u gedacht dat ik de kans om een stel prachtig uitgedoste erotische vampiers gedurende een avond te tekenen, ging laten liggen?
 • Het is een beetje zelfmarteling, maar op het KASK ingangexamen was één van de opdrachten “gebruik enkel frottage”. Laat er nu toevallig (I think not) een lezing + workshop over frottage gegeven worden door Dirk Zoete. Tijd om mijn kennis uit te breiden!
 • Zeefdrukken is één van die dingen die ik al lang wil leren en ziet er wordt toch wel geen workshop zeefdrukken gegeven zeker? I’m in!

Naast deze en andere workshops zijn er ook nog talrijke lezingen en tentoonstellingen, genoeg om een heel herfst-weekend met te vullen. Alle info is terug te vinden op The Big Draw website.

The Big DrawMaaaaarrr, dat is nog niet alles! Omdat ik een klein beetje zot ben van tekenen en ook een kleine beetje ondernemend, heb ik samen met Fenne The Big Draw-ing Challenge opgezet. Van 1 tot 31 oktober willen we, in de geest van The Big Draw, zo veel mogelijk mensen aanzetten om mee te tekenen. Of je denkt talent te hebben of niet doet er niet toe, de uitdaging telt! Het lijstje met onderwerpen verschijnt nog deze week, begin dus maar al met uw potloden te scherpen!

// In the weekend of October 4, 5 & 6 Ghent will be overtaken by artists and illustrators, because it’s The Big Draw weekend. The Big Draw is a world wide festival that wants to make people draw, whether you have lot’s or little talent. All info about the festival in Ghent can be found on the Belgian Big Draw website, but if you’re not in the neighbourhood at the beginning of October, check Google, because there might be a Big Draw festival where you live!

Aaaaand, that’s not all! In the spirit of the Big Draw along with Fenne, I put together The Big Draw-ing Challenge! From October 1st until the 31th we’ll be doing a one drawing a day challenge. The list with the challenges will be put online this week, so you better start sharpening those pencils!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Ollie en Wallie September 18, 2013 at 5:56 pm

  ah, aan die challenge wil ik precies wel meedoen :), kmoet dringend nog eens aan het schetsen gaan!

 • Reply ktrn September 18, 2013 at 6:07 pm

  Tof, zo’n challenge 🙂

 • Reply Elisse September 18, 2013 at 6:10 pm

  Wauw, heel cool! Aan de challenge wil ik sowieso meedoen! Ik kan totaal niet tekenen, maar zou het wel heel graag beter kunnen en willen leren, dus dit is perfect om mijzelf een beetje te forceren te oefenen 🙂

 • Reply Mirthe September 18, 2013 at 6:58 pm

  Ik doe graag mee aan de challenge!

 • Reply Kasiu September 18, 2013 at 8:15 pm

  ooo I will be glad to join the challenge 🙂

 • Reply nobutterfly September 18, 2013 at 8:32 pm

  Ik ben eens in het atelier van Dirk Zoete mogen gaan kijken, heel indrukwekkend

 • Reply meike September 18, 2013 at 9:01 pm

  ohh dat vind ik leuk, dan verwerk ik het in mijn week doodle!!! Top idee!

 • Reply Bente September 18, 2013 at 9:27 pm

  Mijn zus gaat meedoen met Sint-Lucas 🙂 Is er ook niet zo’n wedstrijd dat uit de eerste duizend die een zelfportret inleveren er een paar zijn die een tekenblok krijgen? Ik ging het aan me laten voorbijgaan, maar ik heb er nu al zoveel over gelezen dat ik toch eens kom piepen 🙂

 • Reply itssimplymax September 19, 2013 at 5:17 pm

  oh wat gaaf zeg! Ik ben benieuwd naar de onderwerpen voor de challenge! leuk voor mijn 365 dagen project 🙂

 • Reply Elodie September 19, 2013 at 7:18 pm

  Dat is een reden om eens een weekendje in Gent te blijven.. en die challenge zie ik ook wel zitten! Benieuwd naar de opdrachten! Het wordt hoogtijd dat ik mijn potloden er weer eens bijneem…

 • Reply Demoiselle Do September 19, 2013 at 10:58 pm

  Klinkt als een leuke challenge. Ik teken en schets niet zo vaak, zeker niet met potlood en papier, dus misschien dat ik het er wel eens op waag en meedoe. 😉

 • Leave a Reply