Art

The Big Draw-ing Challenge!

IMG_7473

Zoals aangekondigd: de drawing challenge! Van zodra ik voor het eerst van The Big Draw hoorde, wou ik graag iets doen om de kernideeën (iedereen kan tekenen & zoveel mogelijk mensen aan het tekenen krijgen) verder uit te dragen. Een drawing challenge gedurende de maand oktober leek mij het ideale middel hiervoor. Ook al is een maand niet lang genoeg om van (dagelijks) tekenen een gewoonte te maken, het is alvast een goed begin! Samen met Fenne stelde ik een lijstje op met onderwerpen en opdrachten op die we tussen 1 en 31 oktober gaan tekenen. Iedereen die wil, mag meedoen en iedereen die denkt dat ze het niet gaan kunnen, moet meedoen!  Dagelijks vijftien minuutjes met potlood en papier doorbrengen, kan al genoeg zijn om het onderwerp van de dag op papier te zetten.

// Yes, it’s time for the official Drawing Challenge anouncement post! I wanted to do something with the ideas behind the Big Draw (everybody can draw & making them draw). I couldn’t think about anything more fitting than a drawing challenge in October. Although a month isn’t enough to form a habit, it a damn good start! Together with Fenne I made a list with 31 topics and challenges. Everybody can participate. In fact, if you’re doubting yourself and think you can’t draw, you should participate! With as little as fifteen minutes a day you can bring this challenge to a good end.

Genoeg gebabbeld, tijd om de onderwerpen voor te stellen (voorzien van een zalige FenneK illustratie) // Enough chit chat, time to take a look at our topics (Fenne made the awesome illustration btw):

The Big Draw-ing Challenge

Klik voor een grotere afbeelding // Click for a bigger image

Zelf vind ik de onderwerpen of opdrachten ook niet altijd makkelijk, maar het is de uitdaging die het hem net doet natuurlijk! Nog niet helemaal overtuigd om mee te doen? Volgende week gooi ik nog een paar posts ter inspiratie online. Alvast één belangrijke tip: niet te veel nadenken over de witheid van uw blad en alle dingen die je daarmee zou kunnen doen. Zet gewoon die eerste lijn en de rest volgt! 🙂

Wel overtuigd om mee te doen? Laat een berichtje na in de comments hieronder, dan plaats ik iedereen die meedoet in een lijstje in deze post, met link naar jullie blog, want het is altijd leuk om te zien wat iedereen met de onderwerpen doet. Vergeet de Big Draw liefde niet te verspreiden, zet ook uw vriendje(s), kindjes, ouders of gewoon uw hele familie aan om mee te tekenen, maar nog belangrijker, zorg dat je je vooral keihard amuseert met de opdrachten!

IMG_7460

// Although I came up with one half of the list, I think there are a couple of hard topics in there, but that’s part of the challenge of course! If you’re still not completely convinced, in the next week I (en Fenne probably too) will put some inspirational posts online.

If you are convinced to participate, leave your name & blog behind in the comments, so I can put you in the list of participants. It’s always nice to take a peek and see what others are doing with the topics. Also, don’t forget to spread the Big Draw love: make your friends, boyfriend, girlfriend, kids or your whole family draw with us and most importantly, have lot’s of fun!

Deelnemers // Participants: Plutomeisje // Fenne K // Bente // Elodie // Elisse // Emmel // Mirthe // Tio // Jessi // Ollie & Wallie // Veerle // Sarah // Kathleen + Vriendje  // Fotootje Vandaag // Hanne // Klara // Tine // Khadetjes // Krisje // Kaat // Evy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Bente September 20, 2013 at 4:55 pm

  Aaaah ik kan he-le-maal niet tekenen maar toch, er is eens iets te doen in Gent waarvan ik zot ben dus ik doe mee 🙂

  • Reply Plutomeisje September 21, 2013 at 9:38 pm

   Voor de Drawing Challenge moet ge zelf niet eens in Gent wonen! 😀

 • Reply hanne September 20, 2013 at 5:17 pm

  Ik twijfel, ben geen groot tekentalent, maar dat is mischien net de reden om wel mee te doen!

  • Reply Plutomeisje September 21, 2013 at 9:37 pm

   Niet twijfelen, gewoon doen! Niemand is ook verplicht om te tonen wat ze gemaakt hebben hé, zolang er maar getekend wordt! 🙂

 • Reply Elodie September 20, 2013 at 5:44 pm

  Ik doe mee, ook al vind ik het nu al moeilijk om mij aan die photochallenge te houden. I can do this!

  • Reply Plutomeisje September 21, 2013 at 9:42 pm

   Yes, you can! 😀 *cheerleader-modus*

 • Reply Elisse September 20, 2013 at 6:50 pm

  Ik doe ook mee, zoals in de vorige post al vermeld! Ben heel benieuwd wat daar allemaal uit gaat komen 🙂

  • Reply Plutomeisje September 21, 2013 at 9:43 pm

   Haha, ik ben ook benieuwd wat er gaat uitkomen (en hoeveel mensen hun creaties gaan durven delen, want dat vind ik zelf ook nog altijd niet gemakkelijk)

 • Reply emmel September 20, 2013 at 9:11 pm

  Ik doe mee, ik hoop dat ik het vol kan houden. Jammer dat ik geen kans heb om Gent te bezoeken

 • Reply Mirthe September 21, 2013 at 11:29 pm

  Ik ben bang dat ik het niet vol ga houden, zeker omdat ik nog een weekje van huis ben in oktober, maar screw that, I’m in!

 • Reply tio September 22, 2013 at 10:21 am

  Ik doe ook mee… al lukt het misschien niet elke dag…

 • Reply Jessi September 22, 2013 at 2:32 pm

  Oeh oeh, ik kan absoluut niet goed tekenen, maar ik wil dat wel eens proberen! Creativiteit zoeken: check. Nu nog op zoek naar een tekenblok.

 • Reply Ollie en Wallie September 22, 2013 at 8:31 pm

  ik ga ook meedoen! heb ik iets te doen terwijl ik op de trein zit!
  kga ook proberen het op mijn blog te zetten

 • Reply Veerle September 22, 2013 at 10:22 pm

  Ik doe mee en het zal een hele uitdaging worden.
  We zien wel hoe ver we komen en wat er op papier komt.
  Liefs, Veerle

  Oja ik kom hier via Emmel.

 • Reply Uitdagingen-galore | Verbeelding September 23, 2013 at 5:00 pm

  […] The Big Draw-ing challenge Plutomeisje en FenneK raakten helemaal geïnspireerd door het The Big Draw evenement dat op 4, 5 en 6 oktober doorgaat in Gent. Het is een evenement dat draait rond tekenen en tekenen is uiteraard zeer leuk. En iedereen kan het. Serieus. Geen gezaag. Stick ventjes zijn ook tekeningen. Ja. Dat weten deze twee dames ook. Dus zetten ze een challenge op. Ze maakten een lijst met 31 ontwerpen en het is de bedoeling om iedere dag iets te tekenen rond het onderwerp van die dag. Deelnemen? Ik ben nog een beetje aan het twijfelen over deze challenge omdat iedere dag tekenen, helaas niet meer aan mij is besteed. Het leven en zo, weet u wel. Maar langs de andere kant: ik ben een meester doodle-aar en kan op vijf minuten echt wel iets semi-ok op papier/in Photoshop toveren. Hierover wordt dus nog een beetje getwijfeld. In combinatie met: nummertje 23 van de 28 before 29 lijst. Meer info? Op de blog van Plutomeisje […]

 • Reply Sarah Braekman September 25, 2013 at 3:51 pm

  Ik doe mee!
  Ik kan NIET tekenen, maar het lijkt me heerlijk.
  Ik ben trouwens stiekem al begonnen…

 • Reply I’m back! — mind that bird crochet September 25, 2013 at 4:21 pm

  […] then… I’m participating in the Big Drawing challenge by Plutomeisje. It only starts in october, but I secretly already […]

 • Reply Kathleen September 25, 2013 at 4:55 pm

  Ik doe mee! Ik weet niet hoeveel ik ga kunnen tekenen, want oktober gaat weer een drukke maand worden, maar ik doe mijn best! Kei-hard! 😀

  • Reply Kathleen September 25, 2013 at 7:31 pm

   Oh en Het Vriendje doet ook mee. Hij las op mijn blog over de challenge en hij zei meteen dat hij ook wilde meedoen. Dus… ja. Ik ga hem niet tegenhouden. Zijn tekeningen zullen ook verschijnen op mijn blog. Hij liet wel weten dat ik moest melden dat zijn tekenkunsten niet zo geweldig zijn, maar dat hij het wel leuk vindt om nog eens te tekenen.

 • Reply fotootjevandaag September 26, 2013 at 8:48 am

  Wat een leuk idee, ik doe graag mee en zal vanaf 1 oktober er met regelmaat wat over op mijn blog plaatsen. Heb er nu al helemaal zin in!

 • Reply The Big Draw-ing Challenge – Inspiration! (sort of) | Plutomeisje September 28, 2013 at 2:46 pm

  […] had gezegd dat ik nog wel een paar inspiratie posts ging schrijven voor de Big Draw-ing Challenge (jullie kunnen nog steeds meedoen!), maar dat was een beetje buiten mijn eerste week aan Artevelde […]

 • Reply Klara September 29, 2013 at 9:43 pm

  Ik ga ook mee doen, maar ik heb geen blog 🙂

 • Reply Tine September 30, 2013 at 11:11 pm

  Ik doe ook mee! Jaaa! Sure do!!

 • Reply Khadetjes October 1, 2013 at 9:05 am

  Ik kan niet tekenen, wel lettertekenen, dus count-me-in-met-een-twist ;). Ik zal iedere week een overzichtje van het gemaakte bloggen!

 • Reply Krisje Van Roosendael (Het Droomhuis) October 1, 2013 at 5:55 pm

  Hallo,
  Ik heb net je blog ontdekt via een andere lieve blogster Fotootjevandaag. Ik heb zin om mee te doen, ook al loop ik dan meteen wat achterop te hinken, want de challenge is al gestart. Ik doe mee, met een bang hartje, zoals velen, vermoed ik. Want als het op tekenen aankomt, doe ik alles digitaal. Ik ben een Photshop-addict. Dus, niet lachen met mijn kunsten …. ik heb er gewoon veel zin in. Groetjes. krisje

 • Reply Evy Van Eynde October 3, 2013 at 2:19 pm

  Allez, ‘t is goed, ik doe mee. Ben stiekem ook al begonnen. Zal wekelijks iets posten op mijn blog, want ik ben eigenlijk een schrijver 🙂

 • Reply What’s in my toolbox – Drawing Supplies | Plutomeisje October 3, 2013 at 8:44 pm

  […] over horen klagen, tekenspullen verzamelen lijkt hier soms een beetje een hobby op zich. Met de Drawing Challenge in het achterhoofd leek het mij dan ook leuk om eens een kijkje te nemen in mijn […]

 • Reply The Big Draw – Week 1 | Plutomeisje October 8, 2013 at 8:58 pm

  […] Wow, the first week of the Drawing Challenge flew by. I was a little bit behind the past couple of days, but now I’m back on track. […]

 • Reply TBDC – Update | Verbeelding October 9, 2013 at 10:00 am

  […] het aanmelden aan The Big Drawing Challenge had ik al aan Plutomeisje laten weten dat ik graag wilde meedoen, maar dat ik niet wist hoeveel ik zou kunnen tekenen. Het […]

 • Reply Annagreet October 11, 2013 at 5:06 pm

  Ow, waarom heb ik deze challenge nu niet eerder ontdekt! De ideale stok achter de deur bij mijn voornemen om weer meer te gaan tekenen! Maar ik ga een inhaalslag doen, let op!

 • Reply Feline October 16, 2013 at 5:49 pm

  Ahh wat jammer dat de maand oktober al voorbij is en ik de post nu pas lees. Maaaaar het is nooit te laat om te tekenen, dus ik wil de challenge wel gaan doen. De onderwerpen of opdrachten zijn niet helemaal mijn smaak dus ik ga er nog een beetje mijn eigen draai aan geven maar wat een suuuperleuk idee!

 • Reply trijnewijn October 17, 2013 at 3:23 pm

  Via Verbeelding heb ik van de challenge gehoord. Tijdens de Big Draw zat ik binnen uit te zieken, dagelijks tekenen zit er helemaal niet in en oktober is al voorbij halfweg maar ik doe toch mee, nah! A

  • Reply trijnewijn October 17, 2013 at 3:24 pm

   Lap, te veel toetsen ineens… Wat ik nog wou zeggen: ooit komt het op mijn blogje. Ooit. Volgende week, volgende maand of nog later. Maar het komt er zeker ooit.

 • Leave a Reply