Daily Life

Vorige Week // Last Week

Vorige week was het zo ver, ik mocht mijn langverwacht stukje papier (ofte mijn diploma) officieel in ontvangst nemen (hoewel, ze sturen dat blijkbaar op met de post). Ik ben niet zo aan foto’s nemen op officiële gelegenheden, dus ik heb welgeteld één, extreem mottige, foto van mijn naam-afroeping.

// Last week I finally got to go to my graduation ceremony! I’m not a big fan of taking pictures at official ceremonies, so I’ve got only one, extremely lousy, picture of my name-calling. I was very relieved to hear my name, because that’s the only thing that makes it really official. 😀

IMG_20130917_133220

De rest van de week spendeerde ik met mij voor te bereiden op mijn eerste schooldag (morgen!) aan Artevelde. Ik schreef mij in op de Campus Kattenberg, waar alles extreem efficiënt en vooral extreem ge-olied en snel afgehaspeld voelde. Hello elinevand15!

// I spent the rest of my week preparing my first day at my new school (tomorrow!). I finally enrolled at Campus Kattenberg, where everything went extremely smooth and I felt a bit like a number. So, say hello to elinevand15! 

IMG_20130922_113105

Op dinsdag kreeg ik te horen dat ik donderdag op de Campus Mariakerke verwacht werd, met laptop. Dat laatste vormde een beetje een probleem, aangezien mijn ouwe getrouwe 17″-er aanvoelt alsof hij een kleine neushoorn is en lang niet meer voldoet aan de minimum vereisten van het laptop zijn (kapotte batterij). Tijd voor nieuw speelgoed. Een lichtelijke auw, want een goede 15″ laptop die ook nog eens echt wel draagbaar is, kost wel wat geld (Alweer blote knietjes en een miljoen dank u’s aan de mama en de papa). Neen, ik ging niet voor Mac, ik ben namelijk nog steeds niet overtuigd dat hun nieuwste generatie Macbooks echt wel die €1000 extra waard is. Iemand die het mij kan verduidelijken zonder te eindigen in “sjah, ‘k weet het eigenlijk ook niet, maar het is wel Apple natuurlijk” mag dat altijd in de comments doen. 🙂

Bij de weg, deze post is het levende bewijs dat ik goed vertrokken ben met mijn nieuw speelgoed, als is die Windows 8 nog wennen (lees: we negeren dat allemaal en doen alsof het Win7 is :P)

// On Tuesday I got a message that I was expected to be on Campus on Thursday, with laptop. That last part was a bit problematic, since my old 17″-er felt like he was a small rhinoceros and he didn’t fulfil the basic rules of being a laptop (being portable). So it was time to buy a new one. I got a 15″ very portable HP and I have to thank my parents for this, since they sponsored (thank you so much!). I contemplated getting a Mac, but in the end I couldn’t justify the extra €1000 you have to spent on one. 

By the way, I wrote this post on my new toy, so yes, I got the hang of it, although I’m still not convinced of Windows 8. I hate the way they didn’t really integrate the Metro-screen and the normal desktop screen at all. I’ll probably ignore Metro for the most part.

IMG_20130921_144352

Nog meer nieuw speelgoed deze week, zij het onder een minder elektronische vorm. Zoals altijd ziet mijn nieuw studiemateriaal er heel interessant uit, vooral het HTML & CSS boek. Hopelijk blijft mijn interesse, iets waar ik heel stiekem toch een beetje bang voor ben, want wat als dit het ook niet is?

// More new toys, albeit it little less electronic. Whenever I get new books for school, I always think they look super interesting and I can’t wait to start using them. This time the HTML & CSS book looks especially nice. I hope my interest doesn’t fade. That thought scares me a bit, because what if this also isn’t it?

IMG_20130921_175344

Nog meer verse lectuur deze week, want er viel een nieuw naaiboek in mijn brievenbus. Binnenkort volgt er een review, van zodra ik het eerste patroon uit het boek getest heb. 🙂

Een aangename week met andere woorden, ware het niet dat ik ergens (familieweekend) een serieuze verkoudheid opliep en de hele week balanceerde tussen “yay, ik ben beter” en “meh, straks wordt dat hier griep”. Hopelijk is het tegen maandag weg, want anders gaan die dertig minuten naar en van mijn school  fietsen (aan mijn conditie werken, het milieu helpen en op mijn school raken = driedubbele win!) nog behoorlijk lastig worden .

Hoe was jullie week? Ook veel nieuwe en leuke dingen?

// More fresh reading material, because I got a new sewing book in the mail this week. I’ll try to post a review as soon as possible, but first I need to test one of the patterns. 🙂

A pretty good week after all, I think, although I’m a bit sick. Since I go to school by bike, I really hope I’ll be better on Monday, otherwise cycling (good for my weight, the environment and for getting to school = triple win!) the thirty minutes to my school will be exhausting.

How was your week? I hope you also got to experience lot’s of good and new things.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Pebblyn September 22, 2013 at 2:24 pm

  Yup, dat inschrijven aan Artevelde is inderdaad even wennen. Maar veel succes op je eerste schooldag! Er gaan sowieso wel dingen zijn die je minder liggen, maar als je er al zo lang over nadenkt, denk ik dat die interesse wel nog een tijdje zal blijven 😉

 • Reply emmel September 22, 2013 at 4:14 pm

  Goh ik ga toch voor Mac hoor, zo zorgeloos en makkelijk…uitleggen gaat niet, dat moet je ervaren.
  Succes met je nieuwe studie

 • Reply madrina September 22, 2013 at 6:11 pm

  Succes met je eerste schooldag, morgen!
  Welke studies ga je volgen?

 • Reply Fenne September 22, 2013 at 9:50 pm

  Spannend! Hier zit de eerste schoolweek er al op!

 • Reply Happy bday to me – 25 before 26 recap | Plutomeisje January 25, 2014 at 3:13 pm

  […] Get my Master in Communication Sciences – Ook yay! Het heeft eventjes geduurd, maar ik heb nu een […]

 • Leave a Reply