Inspiratie

The Big Draw-ing Challenge – Inspiration! (sort of)

Ik had gezegd dat ik nog wel een paar inspiratie posts ging schrijven voor de Big Draw-ing Challenge (jullie kunnen nog steeds meedoen!), maar dat was een beetje buiten mijn eerste week aan Artevelde gerekend. Best een confronterende week op “ik ben echt wel niets gewoon” gebied. Gelukkig ben ik er van overtuigd dat het allemaal nog gaat goed komen en dat ik mijn routine wel ga vinden. Wat die inspiratie betreft, die heb ik uiteindelijk nog bijeen gesprokkeld. 🙂

//In my Big Draw-ing Challenge post that I would post some tips and inspiration this week, but allas, life got in the way. I started following my new courses at Artevelde on Monday and was confronted by how I’m really not used to cycling 16 kms a day or following lessons every single day.  I hope I find a routine soon, I’m sure things will go better when I do. Anyhow, I did find a little bit of inspiration though. 🙂

LinkLove_BigDraw_02

Eenendertig dagen tekenen, dat is eenendertig dagen inspiratie zoeken. Soms eindig je daardoor starend naar een wit blad. Op dagen dat de inspiratie niet meewil, dan kan het internet al eens een bron van inspiratie vormen. Het zal wel geen verrassing zijn dat Pinterest één van mijn favoriete site voor inspiratie is.

// Thirty-one days of drawing, means you have to find inspiration. Sometimes you’ll end up staring at a blanc page. No worries, whenever inspiration refuses to strike, I go looking for it online. Pinterest is one of my favourite websites for this. 

LinkLove_BigDraw_01

Op dagen dat er wel inspiratie is, maar je weet niet precies hoe je iets tekent, vormt het internet een gigantisch archief aan referentie materiaal. Tekenen wil dus (althans voor mij, maar je stelt voor de Drawing Challenge gewoon zelf je regels op) niet per se zeggen “uit het hoofd”. Als je naar onderstaand filpmje met Craola (favoriete artist ever) kijkt, kan je ook zien dat hij veel gebruik maakt van referenties. Op Google kan je van alles een foto vinden, wat heel handig is. Ook voor referenties is Pinterest mijn favoriete site, aangezien ik daar rustig door mijn mapjes met foto’s van mensen, dieren en posters kan bladeren.

// Some days, you do find inspiration, but you don’t really know how to draw something. Again, the internet is your rescue, because you can find reference photos for literally anything! Drawing (at least, that’s how I see it, but you decide your own rules for the Big Draw-ing Challenge) doesn’t mean that you’re able to draw anything from memory, you can use references. You can use Google, but I really like Pinterest for this too, because I can scroll through my maps with pins of people, animals or even posters. The video below features Greg Simkins (my favourite artist ever) and you can see he also uses references. 

01_1

Nog leuk om te doen (en werkt bij mij altijd een beetje bevrijdend) is tekenen op iets anders dan het standaard tekenpapier. Enveloppen bijvoorbeeld, zoals deze van Snailmail Magazine. ♥

// Something very fun and liberating to do and perfect for when you’re stuck in a rut, is drawing on something other then your standard white sheet of drawing paper. Envelopes for example are perfect. These cuties are by Snailmail Magazine. ♥

01_2

Zelf vind ik andere mensen hun schetsboeken ook altijd erg inspirerend (en een beetje ontmoedigend in de “aah, dat kan ik nooooooit” zin, maar gelukkig primeert de inspiratie meestal).

// I always love to flip through other peoples sketchbooks, it’s so inspiring seeing other people making art! It can also be a little depressing, thinking I’ll never be able to reach their level, but most of the times the inspiration prevails. 🙂

Wat doen jullie om geïnspireerd te raken? Wandelen jullie in de velden of de bossen? Of misschien zelf gewoon door de stad? Trekken jullie naar een museum?

// What do you do to feel inspired? Do you go for long walks between the fields or the tall trees? Or do you take a stroll in the city? Visit a museum maybe? Please tell me, I’m curious! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Veerle September 28, 2013 at 9:34 pm

  Ik weet helemaal nog niet hoe ik aan inspiratie ga komen om 31 dagen te tekenen… Beetje surfen op het net en verder ???

 • Reply Mirthe September 28, 2013 at 10:00 pm

  Oh jeetje ik heb nog geen idee hoe ik het aan ga pakken, maar ik heb er wel zin in!

 • Reply hanne September 28, 2013 at 10:53 pm

  Gek, ik dacht dat ik bij een eerdere post al laten weten had, dat ik de uitdaging wou aangaan. Tekenen is nooit mijn beste vak geweest, maar ik weet wel dat ik me er enorm mee kan ontspannen.Ik wil proberen om elke dag een klein beetje me-time te reserveren. Dus … ja, ik ga mijn best doen.

 • Reply tio September 29, 2013 at 9:57 am

  Ik weet het ook allemaal nog niet zo goed, maar zie het ook enorm zitten, nog even wachten 🙂

 • Reply Elisse September 30, 2013 at 1:01 pm

  Goeie tips! Maar toch, ik heb een beetje schrik. Mijn tekenboekje is wel al een paar dagen af, haha! 😀

 • Leave a Reply