Daily Life

Pretty Things – FACTS 2013

Afgelopen weekend was het zo ver, de jaarlijkse hoogmis van alles wat geek en game gerelateerd is: F.A.C.T.S.! Ik wou er al een paar jaar naartoe, maar er kwam altijd wel iets tussen. Tot afgelopen weekend dus, want op zondagochtend trok ik niet zo uitgeslapen, maar wel vol enthousiasme, naar Flanders Expo. Vooraleer de vraag komt: neen, ik deed niet van Cosplay, hoewel het na deze eerste editie voor mij wel kriebelt.. Ok, tijd voor een overzicht van een vermoeiend dagje, Pretty Things-style.

// Last Sunday I went to F.A.C.T.S., a sci-fi and anime event in Ghent. I had a great time! There were lots of things to taste, see and of course buy. I didn’t go on a crazy shopping spree (I only bought a giant Totoro pillow), but I did consider buying lot’s of things. :p I though you guys might appreciate a little photo post of my day, so here it is. 🙂

01. Voor wie niet bekend is met het fenomeen FACTS, denk gewoon aan de grote zaal in Flanders Expo gevuld met een kleurrijke bende aan geeks, gamers en personages die weggelopen zijn uit iedere serie, film, boek, manga, strip en game die je maar kan bedenken. Dat ziet er een beetje zo uit: // FACTS is the sci-fi and anime convention in Belgium (I think), so when you try to imagine how it looks, think about a happy bunch of nerds, geeks, gamers and cosplayers all strolling around merely in a giant hall. 

FACTS2013_05

02. Schattigheid was goed vertegenwoordigd op FACTS, niet dat ik daar iets tegen heb. Mijn portefeuille denkt daar wellicht wel anders over aangezien ik met een super aaibaar Totoro kussen naar huis ben gegaan. // Of course there were lot’s of insanely cute things and all I cute think was “want”, but I held my ground fairly well. 

FACTS2013_0203. Ook op vestimentair gebied geen tekorten op FACTS en seriously die Pikachu met snor is de beste t-shirt ooit! De vraag is nu natuurlijk of zoiets flockbaar is. :p // FACTS can also be used to shop a new closet, filling it only with superhero and manga/anime referenced stuff. I wouldn’t mind actually!

FACTS2013_19 FACTS2013_2004. Op FACTS wordt er ook van eten gedaan, zij het iets meer in Aziatische sferen dan op het gemiddelde festival. Onigiri is één van die Japanse dingen die ik wel een wou proberen en oh boy, dit stelde niet teleur. ^-^ // Like any other festival, there’s food on FACTS, but it’s a bit more Asian-themed. We had one of these onigiri, which I loved!

FACTS2013_15

FACTS2013_1605. Nostalgie! Bekende intro liedjes! Cliché citaten! Ooh, deze foto’s zeggen zo veel! :p // Nostalgic moments and intro tunes that are stuck in your head for the rest of the day. These pics tell the tale. 😛 

FACTS2013_01

FACTS2013_21

FACTS2013_22

06. Creepy stuff was één van de andere FACTS trends en het blijft echt wel schrikken als je je plots omdraait en in het gezicht van een zombie met een van zijn wang glijdend oog kijkt… // Creepy things were another trend on FACTS. Even after meeting a whole bunch of zombies, it’s still creepy when you turn around and find yourself staring at an eyeball hanging on the cheek of another zombie… 

FACTS2013_08

07. Op FACTS was niet alleen het eten Aziatisch getint, ook het amusement kon in die categorie geplaatst worden // At FACTS not only the food was Asian, the activities were Asian as well

FACTS2013_11
FACTS2013_23 FACTS2013_24

08. Panda’s (en bij uitbreiding beren) mogen dan wel een bedreigde diersoort zijn in het wild, in Flanders Expo vielen er afgelopen wekend een hele hoop te spotten! // In the wild the Panda (and other bears) might be almost extinct, but at FACTS there spirit was kept very well alive. 

FACTS2013_18

FACTS2013_14

FACTS2013_27

09. Ahja en cosplay.. dat was er ook! // Yes, there was some cosplay too!

FACTS2013_25 FACTS2013_26

FACTS2013_04

10. En ten slotte: poseermomentejes. Heel belangrijk om zo een event! (en één foto maar, op de rest was ik veel te awkward :p) // To end my tale of this day, I’ll finish with a little posing moment with some very serious Galactic Empire Dudes. 

FACTS2013_28Een leuk en vermoeiend dagje dus! Ik kijk alvast uit naar volgend jaar! Zijn jullie al eens naar F.A.C.T.S. geweest? Wat vonden jullie er van?

// I had a blast and I’m seriously looking forward to next years edition. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply la merlette blanche October 22, 2013 at 10:32 am

  Ik heb er zeker al van gehoord maar ben er nog niet geweest. Wat eigenlijk een beetje vreemd is, met een vriend die redelijk zot is van anime.
  Leuk om eens te lezen wat dat daar nu eigenlijk allemaal is 🙂 En oh, Totoroooo! En lol voor Pikachu met snor 🙂

 • Reply meiketeamconfetti October 22, 2013 at 12:05 pm

  Ik ken dit niet, het ziet er echt TE GEK uit!!! En ik wil een van die auto’s huren!

 • Reply Kathleen October 22, 2013 at 6:04 pm

  Misschien dat ik er volgend jaar toch maar eens werk van maak. Ik merk altijd te laat dat het FACTS was geweest (nu weer :P) en toch is het helemaal mijne dada.

  • Reply Plutomeisje October 22, 2013 at 8:11 pm

   Haha, dat had ik de vorige jaren ook altijd! ‘k Zal het volgend jaar eens een week op voorhand op mijn blog/facebookpagina vermelden anders? :p (wat ook helpt: uw abonneren op de FACTS Facebookpagina en zeggen dat alle meldingen van die pagina moet binnenkomen :P)

 • Reply emmel October 22, 2013 at 10:18 pm

  Ik had er nog nooit van gehoord

 • Reply Lelie // A Bouquet of Buttons October 23, 2013 at 12:44 am

  Ik wil een foto zien van het kussen 🙂 Wij zijn al kei lang op zoek naar een leuke totoro knuffel, en wie weet ben jij ermee gaan lopen 🙂

 • Reply Sarah Braekman October 23, 2013 at 11:07 am

  Ik ga normaal elk jaar en ik heb er al eens een stand gehad, dus ik begrijp de commotie. 🙂

 • Reply Melissa@ The mind of an exchange October 24, 2013 at 8:20 pm

  Ik denk dat ik dat op tv heb gezien éen van dees dagen zag er wel fijn uit 🙂

 • Leave a Reply