Daily Life, Sketchbook

Schoolwerk // School Projects

‘k Heb het misschien al eens laten vallen de afgelopen weken (maanden :p), maar in september startte ik met een nieuwe opleiding. Afgezien van mijn constante geween of hoe druk ik het wel niet heb, hebben jullie nog niet veel te zien gekregen van mijn nieuwe richting. Toevallig ben ik wel redelijk tevreden met de vooruitgang die ik de laatste weken gemaakt heb (gewoon, vooruitgang op zich, yay!), dus leek het mij fijn om hier af en toe wat werkjes te tonen. Hopelijk vinden jullie meer tekeningen en schetsen niet erg?

// I’ve been mentioning my new school and courses a lot these past weeks (and months even), most of the time weeping about how much stuff I’ve got to do and how buzzy I am. So I thought it would be nice if you also got to see some of the things I’ve made, instead of only reading about how much work they are. That is, of course, if you guys want to read about them?

GrVg_Opdr1_01

Voor Grafische Vormgeving (een vak dat het midden houdt tussen schetsen en lessen Illustrator) kregen we de opdracht om een tangram-achtige figuur te ontwerpen. Eerst was het druk zoeken naar een geschikt figuurtje, maar ik kwam al snel uit bij een ratje. Hoe zou dat toch komen?

// For one of our courses (Graphical Design) we had zo design a tangram-based figure. The search for a perfect figure was the first part of our assignment  I eventually ended up with a rat, not really a big surprise since I had rats as pets for eight years. 

GrVg_Opdr1_02 GrVg_Opdr1_03

Zelf ben ik vooral tevreden met het verschil tussen mijn eerste versie en mijn (na feedback) herwerkte versie. Hoewel de basis hetzelfde bleef, vind ik toch dat mijn ontwerp daar serieus vooruitgegaan is.

// I’m really pleased with how much my design evolved for the better after we got our feedback. The base was still the same, but I feel that adding more details has made the design stronger. 
GrVg_Opdr1_04GrVg_Opdr1_05
Print

Uiteindelijk moesten we met ons definitief ontwerp in Illustrator ingeven en alle witruimtes mooi gelijk maken. Ten slotte maakten we een compositie met dat ene figuurtje + de benaming van de figuur er in 4 verschillende talen.

// Eventually we put our final version into Adobe Illustrator, making sure that everything was aligned perfectly. Afterwards we had to make a composition with the figure and the figures names in 4 different languages. opdr01_rat_compositie

Hoewel de opdracht in het begin niet echt mijn ding was (rechte lijnen zijn niet zo tof), vond ik het best een toffe opdracht en ben ik tevreden met mijn eindresultaat. Ik verbaas mij nog altijd een beetje over hoeveel vooruitgang ik op 3 weken gemaakt heb met deze opdracht, maar ook over hoeveel voortuigang ik in het algemeen al gemaakt heb de laatste vijf weken.

// Although I didn’t really like our assignment in the beginning (I don’t like drawing straight lines apparently), I started to appreciate it and even had fun with it eventually! I’m also a bit surprised how much I’ve already learnt these past couple of weeks. Makes me itch for the rest of the year! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Fenne October 23, 2013 at 8:25 pm

  laat maar komen die leuke resultaten!

 • Reply Elke October 23, 2013 at 9:20 pm

  Wauw, wat goed gedaan! Kun je net zo goed verkopen als ‘art work’ vind ik.

 • Reply emmel October 23, 2013 at 11:21 pm

  knap gedaan!

 • Reply krisje October 24, 2013 at 9:23 am

  Zeer knap !

 • Reply Ollie en Wallie October 24, 2013 at 10:25 am

  heel mooi, ik wil zeker meer zien van je schoolwerken! krijg zelf zin om weer naar school te gaan :p

 • Reply Anouschka October 27, 2013 at 10:54 am

  wow, vooral met dat ratje zie ik dat je serieus vooruitgang boekt. Dan ben ik toch wel zéééér benieuwd naar wat gij over een jaar gaat tot stand brengen… dayumn guuurl

 • Reply Khadetjes October 27, 2013 at 2:22 pm

  Laat maar komen, dat ‘schoolwerk’, ik kijk graag mee!

 • Reply Mirthe October 27, 2013 at 2:42 pm

  Wat een toffe opdracht, ik vind je resultaten echt heel mooI!

 • Reply elke November 2, 2013 at 10:25 pm

  Heel mooi, vooral een mooie evolutie tussen het begin en het eindresultaat. Mag je terecht trots op zijn.

 • Leave a Reply