Daily Life

Vorige Week // Last Week

Ha, de herfstvakantie! Het was jaren geleden dat ik nog van een volle week herfstvakantie had kunnen genieten (oh, middelbare schooldagen gone by), dus deed het deugd. Niet per se omdat het zo lang geleden was dat het herfstvakantie was, dan wel omdat ik mijzelf de laatste schoolweek serieus had uitgeput. Helaas, een van de tekorten van een vakantie is dat ze consequent te kort is. De week vloog voorbij en op deze kalme zondag zit ik alweer met mijn neus tussen de boeken, aangezien er dinsdag een vooruitgeschoven examen (serieus, wie verzint die termen aan Artevelde?) op de planning staat. Met dat laatste in het achterhoofd lijken de examens plots heel dicht bij en lijkt het des te belangrijker om gewoon eventjes bij deze week stil te staan, voordat alles weer voort raast.

// I’ve been enjoying a whole week of holiday this past week. It’s been since my high school days (years and years ago :p) that I’ve enjoyed a whole week of autumn recess. At uni I didn’t have much tasks to do, so I didn’t need a whole week of recess (and we only got one to two days), but now… I’ve been looking forward to this week a lot! Sadly the week flew by and on Monday school life (and assignments) are waiting for me. 

Vorige_Week_2013_03_11_2013a

Ook vorige week (nu ja, niet deze vorige week, maar de week daarvoor) werd er hard gewerkt aan onder meer een typografie opdracht voor onze schets les // Ik heb ontdekt dat mijn campus over een geweldig interessante mediatheek beschikt, met onder meer een hoop boeken over de Pixar animatiefilms, maar ook met deze Graphic. van Steven Heller, een boek dat een kijkje biedt in de schetsboeken van graphic designers // Vrijdagavond ontspande ik met een portie schetsen, werd een beetje verliefd op mijn tekening en durf er nu niets meer aan te veranderen, ook al is ze nog niet af…

// The last week before the holiday I worked really hard on all my assignments, knowing that I could get my rest the next week. For my typography assignment I made a sheet with a lot of different letters and letter types and my friend Chasey drew a lovely quote. // My school has a multimedia library with lot’s of cool books, like books on the art of the Pixar movies , but also this one, Graphic. by Steven Heller, which contains a look inside the sketchbooks of graphic designers // On Friday night I finally drew something non-assignment related and I fell in love with my drawing, which is bad since I don’t dare to touch it now (even tough she isn’t finished!)

Vorige_Week_2013_03_11_2013b

Vorige zaterdag mocht ik achter mijn stikmachine, die in onderhoud was, dus knipte ik een hoop slaapmaskers om mijn voorraad aan te vullen (mijn laatste was net besteld!). De machine keerde terug met een groter probleem dan ze binnenging, maar ik ben slecht met reclameren en telefoneren, dus dat is vooralsnog op de lange baan geschoven // Ik voegde bij mijn bestelling een schattig ‘thank you” kaartje // Op maandag genoot ik van de herfststorm, want zo ben ik ook wel (en op dinsdag bibberde ik bijna uit mijn jas, niet begrijpend waar de kou plots vandaan kwam) // Nog op maandag gingen we naar Ikea (aangezien de Gentse musea gesloten waren) en kochten we (eindelijk!) een nieuwe zetel. Mijn bosbewoners en ik, wij zijn tevreden. ^-^

// On Saturday I went to get my sewing machine back, which was in for maintenance, but she came back sounding more awful than ever! I still have to call to complain, which I really don’t like to do. While I was waiting for my machine I made some new sleeping masks, because I sold my last one earlier that week! // I also added a cute ‘thank you’ card to my order // On Monday we had some heavy autumn storms with lots of rain, which I really like :p // Later that Monday we went to Ikea, finally getting our new sofa! 

Vorige_Week_2013_11_03c

Donderdag deed ik nog eens van Craft middag met een vriendin, iets wat we veel vaker moeten doen! Ik hertekende een schets die ergens in mijn schetsboek stond en voegde er een dag later wat kleur aan toe bij wijze van test. De bedoeling is dat ik ze nu nog eens kopieer om er dan een “echte” versie van te maken // En dan, bij wijze van bijna ritueel afscheid van deze vakantie, vulde ik mijn nieuwe weekkalender van Sketchinc aan. Gelukkig is hij zo mooi, dat verzacht de pijn een beetje..

//  On Thursday I held a Crafternoon with my friend Kaat, something we should do a whole lot more often! I worked out a sketch I drew a couple of months ago in my sketchbook and added some paint a day later to test the colours. Now I need to make a copy so I can make a ‘real’ version of this one // I ended my holidays by filling in my new week calendar by Sketchinc. Thankfully it’s so pretty, so it was a little less hard to think about all the work that’ll start again on Monday..  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Elisse November 3, 2013 at 12:37 pm

    Wat een creatieve week hebt ge gehad zeg! Supertof, die nieuwe zetel! Echt mooi! En wauw, die schets is ook mooi!

  • Reply Eva November 3, 2013 at 6:42 pm

    Die kussens op je bank zijn kei leuk, van die vos en die uil!

  • Leave a Reply