Daily Life

11 Antwoorden – Liebster Award

Het was al een tijdje geleden, maar ik kreeg een nieuwe Liebster Award! Deze keer kwam hij van Kathleen. Altijd leuk, zeker als er een paar vraagjes aan gekoppeld zijn, die ik natuurlijk met plezier beantwoord. Straks mag ik deze award dan ook gewoon keihard doorgeven aan een paar andere toffe bloggers (met nieuwe, zelfverzonnen vragen).

Had je tien miljoen wat zou jij dan doen? Een feestje bouwen en je geld op doen?
Eerste een beetje geld op doen en dan wellicht de rest keiverantwoordelijk op mijn spaarboekje zetten. Of neen, een eigen huis kopen dat ik dan volledig naar mijn smaak laat verbouwen en inrichten. Ondertussen trek ik wel een paar maand de wereld rond met het Vriendje, de katten mogen op pension. Daarna geef ik wel nog een house warming en dan gaat de rest op de bank. Aangezien ik aan 10 miljoen euro aan het denken ben, gaat er zeker nog een rest zijn. Waar is dat lotto formulier hier?

Algemeen gezien: is het boek of de film beter?
Instinctief wil ik “het boek!” roepen, maar mijn ervaring leert mij dat hetgeen je eerst ziet of leest, altijd het beste gaat zijn. Met de Lord of the Rings heb ik dat superhard mogen merken. Boek 1 en 2 las ik nadat ik de twee films zag. Ik heb mij erdoor moeten worstelen, vond ze vreselijk langdradig en te beschrijvend. Toen ik het derde boek las, was ik er helemaal weg van. Die beschrijvingen! Die details! Alles klopte en toen de film uitkwam was die.. sjah, saai.

Wie zou je wel eens tot leven willen brengen om een praatje mee te slaan?
Hmm, ik ben niet echt aan beroemdheden, dus ik zou mijn Boempa nog wel eens terug willen brengen. Hij is gestorven toen ik net mijn eerste jaar in Gent zat en vreselijk hard aan het sukkelen was met mijn 1e jaar diergeneeskunde. Het zou tof zijn om nog eens met hem te kunnen praten en te vertellen over wat ik nu doe en hoe cool ik dat allemaal vind. En ook om te luisteren naar de verhalen die hij wilt vertellen, want ik heb het gevoel dat ik als kind daar nooit geconcentreerd genoeg naar geluisterd heb.

Wat bezorgt jou de slappe lach?
Lap, dat gaat hier niet goed overkomen hé. Het antwoord is: ikzelf. Niet dat ik mijn grappen hilarisch vind (alleen als ze dat echt zijn, wat toevallig wel eens durft te gebeuren), maar ik kan de slappe lach krijgen van mijn eigen lach. Meestal begint dat met een spontane lach omdat iets grappig is en dat eindigt in ik die allerlei grappige lachen aan het testen ben, wat ik zo hilarisch vind dat ik mijzelf de slappe lach bezorg. Wat dan weer één of andere grappige lach is, waardoor ik harder moet lachen,.. enz. Ik eindig wel eens letterlijk rofl-end op de vloer…

Wat is de laatste foto die je trok?
Dozen… Omdat ik met de wereld wou delen dat ik ging beginnen aan mijn schetsopdracht, maar ondertussen zit ik toch maar mooi deze vraagjes te beantwoorden…

Hoe verliep jouw laatste afspraak met de tandarts?
Ik heb geen tandarts trauma’s en het is bovendien hoog tijd om nog eens een afspraak te maken, dus veel weet ik niet meer van die vorige afspraak. Ik had wellicht een paar gaatjes die moesten gevuld worden. Niet tof, maar blijkbaar ook niet zo een drama dat ik het mij nog goed herinner.

Wat staat er zoal op je verlanglijstje voor kerstmis?
Ha, daar heb ik onlangs nog over geblogd! En hoewel ik ondertussen al hard nagedacht heb, veel is er niet meer bijgekomen. Een nieuw camerastatief of een gorilla pod zou ook nog tof zijn, zo naast alles wat op het vorige lijstje stond. Misschien ook nog een nieuwe schedel voor mijn collectie (een ethisch verantwoord exemplaar wel te verstaan!).

Welke koekjes zijn de allerbeste van de hele wereld?
Mijn zelfgemaakte kruimeldeeg koekjes en chocolate chip koekjes van den Aldi, maar om zeker te weten of dat echt wel klopt, ga ik nog een beetje wetenschappelijk onderzoek moeten doen op basis van uitgebreide test-sessies.

Wat wil je wel eens proberen, maar durf je eigenlijk niet zo goed?
Op reis gaan naar niet Europese landen. Of alleen op reis gaan. Of in het buitenland gaan wonen voor een tijdje. Of mijzelf leren screenprinten of eens honderd procent voor iets gaan. Of bij uitbreiding gewoon 100% gaan voor het leven, zonder alles af te wegen en niet bang zijn voor alles wat kan misgaan of alles wat iedereen kan denken. Ik durf precies veel niet zo goed.

Welk boek moet iedereen gelezen hebben en waarom?
Erm… Misschien Stardust van Neil Gaiman of de Keizerrijk trilogie van Feist. Om eerlijk te zijn, ben ik nog nooit een boek tegengekomen dat mijn zo hard omver blies dat ik het aan iedereen zou aanraden. Wie tips heeft voor zo een boek, laat maar weten, wie weet krijg ik het nog ooit eens gelezen. 😀

Welk goed doel steunde je onlangs en waarom net dat goede doel?
Voor Syrië 1212 deed ik mee aan een paar door bloggers georganiseerde tombola’s, maar ik denk dat het laatste mijn maandelijkse overschrijving naar WWF gaat geweest zijn. WWF steun ik al zolang ik in Gent woon, gewoon omdat het voor de beestjes is en de natuur en dat zijn dingen die ik altijd belangrijk gevonden heb.

Mijn 11 vragen voor A Bouquet of Buttons, Fenne K, C’est Qui la Fille, Morning Glow en It’s Simply Max.

 • Als je één ding aan jezelf of je leven zoals het nu is, zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn?
 • Een film thuis kijken of een film in de cinema kijken, wat is het leukst?
 • Wat is de eerste tekening of kuntselwerk dat je gemaakt hebt en dat je nog herinnert? Heb je het nog?
 • Wat zou je ooit graag nog eens leren (waarom)?
 • Honden of katten? (Of…?)
 • Wat is de mooiste stad die of wat is het mooiste land dat je ooit bezocht hebt?
 • Wat heb je afgelopen jaar gedaan waar je trots op bent?
 • Wat wou je vroeger graag worden als je groot was?
 • Wat is het laatste concert dat je gezien hebt?
 • Wat is de absolute must see/beste serie ooit?
 • Wat zijn je goede voornemens voor 2014?
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Fenne December 1, 2013 at 7:04 pm

  owla ik sta in de lijst! Dus als ik het goed begrijp, zet ik de antwoorden op mijn blog en verzin dan nieuwe vragen?

  • Reply Plutomeisje December 2, 2013 at 9:01 pm

   Jup, als ge dat wilt natuurlijk, geen verplichtingen 🙂

  Leave a Reply