Sketchbook

Schoolwerk // School Projects

Op school hebben ze een paar dingen graag en niet graag. Niet graag: potloden. Meestal mogen we die niet gebruiken om te schetsen en eigenlijk liefst ook niet om in te kleuren. Wel graag: stilo’s, stiftjes en markers. Ondertussen is mijn collectie gestaag gegroeid, maar kleuren met markers was niet iets dat hoog stond in mijn lijstje met favoriete teken-bezigheden (wel hoog: schetsen met stilo & prutsen met waterverf). Omdat ik niet de enige was in de klas die amper wist hoe ze een Promarker moest vasthouden, besloten onze leerkrachten ons wat oefenwerk te geven. In chronologische volgorde, mijn gepruts met Promarkers.

// At school they really don’t like a couple of things. For example: pencils. Most of the time we can’t use them for sketching or colouring. They do like ballpoint or other pens and markers. I didn’t really like working with markers, I’m still no big fan (I do like sketching with ballpoint pens and watercolouring). I also didn’t know how to use them and since I wasn’t the only one, our teachers gave us some assignments. 

bloemschets
bloem03
Week 1: oefen eens op wat bloemen en teken anders ook nog eens een volledig uitgewerkt melkkarton (twee vliegen in één klap, want balk-vormen is dat ander groot ding waar we op aan het oefenen waren). Bij de weg, draaidoppen van melkkartonnen tekenen, is niet mijn grootste talent blijkaar.

// Week 1: We had to draw some flowers and a milk brig. Apparently drawing screw caps isn’t one of my fortes. 
brik02
kleed
Week 2: Vorige week was nog niet alles, dus hier, dingen met veel plooien in om op te oefenen!

// Week 2: Last week wasn’t good enough, so now we had to draw fabric foldings.
doek_unfinished
Eentje dat ik nog keihard moet afwerken, samen met een hele stapel andere dingen waar de leerkracht heel vrolijk “afwerken” op schreef. Nog twee weken mensen, time is ticking! (Is dat erg dat ik naar de examens uitkijk, als rustpunt in deze hell van een opleiding?)

kleedpaars_01
Naar aanleiding van al de plooien die we mochten tekenen, kregen we nog een klein opdrachtje mee naar huis. Een madam in een wreed blinkend gedrapeerd stofke, om eens totaal op los te gaan. Wat ik deed. Zeg nu zelf, ik zie daar precies wel wat vooruitgang, geef mij nog zo een week of twee en dat kan al eens de moeite worden.

// This was the assignment: draw a lady with draped in the most shiny fabrics you can imagine. I tried my best and I was reasonably satisfied with the result. Maybe in another week or twee I might be really getting there!
kleedpaars_02

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Ollie en Wallie December 5, 2013 at 10:56 am

  ziet er goed uit, en je ziet vooruitgang 🙂

 • Reply Leen Philips December 5, 2013 at 3:14 pm

  Wauw, zotte resultaten zou ik zo zeggen!!

 • Reply Janne December 5, 2013 at 4:02 pm

  Wat studeer je nu? *

  • Reply Plutomeisje December 10, 2013 at 11:26 am

   Crossmedia-ontwerp aan Artevelde (grafisch ontwerp dus)

 • Reply Fenne December 5, 2013 at 4:58 pm

  Wat een wereld van verschil tussen onze opleidingen. Waarom liever geen potloden?

  • Reply Plutomeisje December 10, 2013 at 11:25 am

   Ja inderdaad een wereld van verschil. Ik denk dat die potloden gewoon een voorkeur van die leerkracht is, volgens mij is ze bang dat we te veel tijd gaan verdoen met te gommen en te hertekenen, terwijl ze wil dat we vooral (technisch) correct kunnen tekenen. Geen fantasietjes, gewoon de weergave van de dingen zoals ze zijn. Zolang we de basis zien ben ik al blij, die fantasietjes leer ik mijzelf wel aan (hopelijk :P)

 • Reply Elisse December 5, 2013 at 9:15 pm

  Wauw, mooi! Echt op uw lijf geschreven volgens mij, deze opleiding. Zou toch niks voor mij zijn, ik kan absoluut niet tekenen. En je ziet inderdaad elke keer verbetering in je werk! Goed bezig gij!

 • Reply Mirthe December 5, 2013 at 10:12 pm

  Wauw, die laatste is echt prachtig!

 • Reply Karen December 5, 2013 at 11:14 pm

  wauw! Sjiek 🙂

 • Reply rachelinred December 9, 2013 at 4:17 pm

  die bloemen! die vind ik heel mooi. en de laatste dame ook. Sowieso leuk om wat meer van je tekeningen te zien!

 • Reply Zamel December 11, 2013 at 11:55 pm

  haha,
  hoe herkenbaar is dat wel niet dat je schrijft dat je uitkijkt naar de examen voor wat rust 😀
  Jaren studeren en eindelijk afgestudeerd met tegelijk eindelijk eens een heel kalme eindejaarsperiode zonder dringende deadlines of examens.
  Doorbijten meid! 😀

  • Reply Plutomeisje December 12, 2013 at 4:02 pm

   Dank u 😀
   Mijn uitkijken naar de rustige examenperiode is helaas wel wat afgezwakt, aangezien we ondertussen een taak of drie voor tijdens de examens gekregen hebben. Examen-blasfemie!

 • Reply Vorige Week // Last Week | Plutomeisje December 15, 2013 at 2:17 pm

  […] schetsen is echt niet hetzelfde als een avondje op uw gemak tekenen. Vandaar dat ik hier al schreef dat ik naar de examen uitkeek. Als rustpunt. Helaas hebben we vorige week drie […]

 • Leave a Reply